• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GINGERCAT: |Chutnalo mi to víc, než klasický zelí.
    Když zpracovávám hlávku, tak ju nakrouhám s panem Braunem a uvařím v páře takovej polotovar do lednice.
    Na pyré jsem zelí ještě prohřála, dochutila povidly, mletým hřebíčkem a muškátovým ořechem, zastříkla portským a balsamicem. Bohužel furt nemám varnýho robota (není kam dát, není kam dát, není kam dát), tak zas zapracoval tyčák pan Braun. Rozmixovaný to bylo, co ručně zvládneš, vcelku najemno.
    Při té jemnější struktuře zelné hmoty dojde k lepšímu spojení chutí a je to fakt výborný, budu se s tím muset crcat častěji.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: tyjo pyré z červeného zelí? Jak to chutnalo a jak moc to bylo rozmixovaný?
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Rád jím sladkou omeletu s Nutelou. :-]

Sweet Omelet. I enjoy this with jam.
    Omelet, Sweet Omelet
    Dusted with sugar, filled with fruit or laced with luscious cream, eggs are breaking out of the savory shell

Sladká omeleta. Tuhle si ráda dávám s marmeládou.
    Omeleta, sladká omeleta
    Posypaná cukrem, plněná ovocem nebo protkaná lahodnou smetanou, vejce se louskají ze slané skořápky

https://www.wsj.com/articles/omelet-sweet-omelet-11595918521?st=wSuEyE&reflink=desktopwebshare_permalink

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Já ho průběžně rozdávám.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: hele a kdyz mas doma drahy vino a nepijes ho, nestalo by za to z nej aspon varit? :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Z_RYBY_KOST: No, jak bych to jenom... z dědečkovy strany jsem Moravák, z babiččiny Východočech. A z další strany částečně fricek.

Takže je jasný, že zelí mám v genech a miluju ho v jakýmkoliv množství a úpravě :D

Včera jsem měl na udělání oběda asi tak 20 minut, tak jsem se s tím moc nemazal a po vrznutí kačeny do remosky akorát na sádle zpěnil cibuli, na to vrznul půl hlávky nakrouhanýho červenýho zelí, osolil, chvíli nechal ojet se sádlem a cibulkou, pak tak akorát zalil vodou a nechal dusit. Někdy v půlce procesu jsem přidal badyán, skořici a bílej pepř. Pak osladil a dokyselil a v pravý čas lehce zahustil jíškou. No a fertig.

Takže včera úplně primitivní varianta. Použil bych víno, ale neměl jsem čas jít koupit červený na vaření a doma byly jen samý drahý flašky, to by byla škoda použít na vaření, když jinak doma víno nepijem a načatá lahev by pak akorát půl roku stála v ledničce, až by si jednou někdo vzpomněl a vylil ji do záchoda. :(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Asi lehká preference kachny, ale jednou za rok je husa tradice :))
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---

Jsem team

57 hlasy od 57 respondentů

FRENNET
    FRENNET --- ---
    RUTHLESS: jsem team husa. Nejlépe pečená v šouletu.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    DOCKINEZ: a jak děláš zelí?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    DOCKINEZ: u mne je tio spis kombinace br. knedlo + zelo + stavicka ... ta kacha/husa k tomu je uz jen takova priloha :O))
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Beztak to ale dělám hlavně kvůli tomu zelí, to je na tom to nejlepší.

Zbytek je příloha :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Tak to letos nebude! Bohuzel.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Já mám na té tradici nejradši, že když to končí, tak potom je brutálně levná kachna ve výprodeji XD a potom si ji samozřejmě koupíme a uděláme v troubě! Ale zase jednou za rok si dáme.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: To asi kazdej :-D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Taky jsem dneska dělal kachnu, mám ji nějak radši než husu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Já su z Moravy a jak stárnu, tak mě ty tradice baví čím dál víc. Kachní prso, pyré z červeného zelí s hřebíčkem, muškátnusssem a portským vínem, opečený brambor. Mladé víno nechybí.

LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    KOCHANSKA_CH: já myslel, že se počítají jenom vlastnoručně připravené pokrmy
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LORD_DE_SEIS: Jak jako nepatří?
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    I když to sem úplně nepatří... moje oblíbená tradice

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam