• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    WOTAR: Pocitově mi přijde, že kratom u mě právě ten kofein tak správně zmoduluje. Po kávě jsem někdy míval nepříjemný pocit na srdci a v těle, ale v kombinaci s kratomem vůbec. Beru teda ssri a s tím taky žádnej problém, právě spíš přemýšlím, že zkusím ssri vysadit, až bude nějaké klidné období. Nejradši mám kombinaci kratomu a pseudoefedrinu, to už je fakt regulérní sjetost, a když k tomu člověk přidá ještě kávu... No uklidil jsem si po dvou letech kancelář. Úplně všude, všechno. Ohledně srdce jsem docela schýzař, od jednoho badtripu před pár lety, kdy jsem byl přesvědčenej o infarktu, takže se na to jak mi buší hodně zaměřuju a subjektivně ten kratom nedělá nic špatného v tomto směru, přece jen tlak trochu snižuje, káva ho zase trochu zvýší, nebo jinej stimulant, takže se to vyrovná. Ale je to o lidech, manželka má nižší tlak běžně a kratom moc nemůže. Maximálně třeba půl gramu hodně pomalu vypít. Jinak ty wobbles zažívá právě ona. Já mám vidění vždycky změněné, ale rozostřené ne. Spíš něco s jasem.
    Každopádně jsem zkoušel různé kombinace.
    kratom + konopí, super kombinace, kratom odfiltruje z konopí sociální fobii, a sklon k paranoie a podobným schýzám. Když ale člověk potřebuje něco dělat, určitě je lepší jen kratom.
    kratom + mdma, nic zajímavýho, ale asi ani nic zdravýho, chvíli jsem měl pocit na omdlení, ale rychle to přešlo. může to být i ovlivněný tím, že se mi v poslední době mdma hodně znechutilo, opravdu moc.
    kratom + pseudoefedrin - taková zdravá a levná verze speedballu, dobrá kombinace na dlouho činnost, když už jsem neměl co dělat, tak mi to bylo líto :D
    krtom + methamfetamin - bez kratomu bych meth ani nedával, poprvé jsem ho vyzkoušel ve stejné době jako kratom, a to, co se mi na tom líbilo, se nakonec ukázalo, že je účinek kratomu, protože meth sám o sobě za to vážně nestojí, kratom ho strčí do kapsy ve všem, kromě délky účinku
    kratom + rivotril - ne, chvilkovej pocit závrati a nálada spíš depresivní.
    kratom + alkohol - člověk není tak rychle zničený, ale stejně to účinek kratomu spíš oslabuje, takže nic co bych vyhledával.
    kratom + lsd - to je výtečná kombinace, z obvykle nepříjemného nájezdu lsd to udělalo příjemný stav blížící se změny vědomí, a tak celkově bych řekl, že kratomovej stav je dobrej set a setting. Zkusil jsem kratom i v průběhu a na konci a byl to neuvěřitelně příjemnej zážitek. Když se spojil ten příjemný pocit v těle po lsd s kratomem, byla to příjemnost, která až tlačila, a musel jsem ji vyjadřovat. U téhle kombinace, je ale lepší začít pozvolna, jelikož obojí mírně snižuje tlak, hrozí omdlení, když jsem přidal kratom ke konci, začal se mi v nohou dělat ten omdlévací pocit, ale rychlé opláchnutí ledovou vodou to vyřešilo.

Každopádně, toto jsou jen moje zkušenosti, každej to může mít jinak, a rozhodně nikomu nic nedoporučuju. Co jsem se bavil se známými, tak mám štěstí, že mi kratom neuvěřitelně sedí, nebývá mi po něm špatně, ani žádná jiná negativa. Podařilo se mi z něj poblít dvakrát, ale pokaždé to bylo po víkendu, kdy jsem moc nedodržoval zdravou životosprávu, měl jsem podrážděný prázdný žaludek a dal jsem množství okolo dvaceti gramů. Jednou z toho to bylo po jízdě autobusem.
    Dokážu si i představit, že bych omezil příjem všech omamných a podobných látek pouze na kratom, a celkově to téměř úplně utlumilo nějaké experimentátorské choutky.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    BRKODLAK: Právě že ne, já to dával vždycky spíš nárazově, dlouhodobě jsem to nebral, ale možná jsem prostě typ, co to metabolizuje rychle a nebo tomu přispívají léky, co beru. Někdy zase objednám a třeba tomu bude jinak. Ad ty kombinace: ono s tim kofeinem jde asi o srdce a kardiovaskulární systém, já s tim rozhodně taky neměl problém. Beru i antidepresiva, co zvyšujou hladinu noradrenalinu, což ta stimulační složka v kratomu dělá taky a nebyl problém, i když jsem na to šel opatrně, protože teoreticky to mohlo být celkem nepříjemný. Ale stejně tak třeba s tim Mkem nebo perníkem už bych si to fakt netrouf, protože tam právě může být ten potencující efekt stran toho noradrenalinu, takže to pak to srdce rozjíždí hodně ve velkym. Jednou jsem to takhle za mlada zkombinoval s rhodiolou a bylo to teda extrémně nepříjemný.
    Wobbles se stává z vysokých dávek hlavně červených, na opiáty bohatých, modelů a zvlášť Bali je tím známý. Nemůžeš přitom jakoby zaostřit, těkají Ti oči a většinou to způsobuje dost silnou nevolnost. Je to nejznámnější vedlejší účinek, asi proto že je nejvíc nepříjemný.

STICKYGREEN: Já se zorničkama problém extra nemám, v šeru jsou normálně širší a na světle je má menší každej. Ale já je mám teda normálně spíš větší a možná že tim, že máš zkušenosti i s jinýma opiátama, tak už mozek reaguje nějakym známym způsobem i při menšim podráždění těch receptorů.
    LOJZEE:
    FRDK: Imho nejlepší to bude asi cyklit, pokud už člověk chce vytloukat klín klínem, občas kratom, občas hulit , takže ani na jednom nevznikne extra návyk a vedlejší účinky se taky tak neprojeví.
    BRKODLAK: Tak benzáky jsou hodně rizikový, o tom žádná, ale asi bych zkusil nějakýho psychoterapeuta, protože takhle nonstop přebíjíš nějaký problém, který je pod povrchem a který se vynoří jen v případě, že vynecháš svoji medicínu:)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Pokud člověk bere každý den dlouho, doporučuje se pak vysazovat postupně a žádné abstinenční příznaky by se dostavit neměly. Každopádně cokoliv jinýho má dojezd/abstinenční příznaky daleko horší.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    když ještě nebylo tohle auditko, k tématu jsem se rozepsal zde:
    [ STICKYGREEN @ mozek .:. smart drugs .:. nootropika .:. [bacha_BAN_za_CHAT!] ]
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    STICKYGREEN: a sem se dostanete za měsíc až dva pravidelnýho denního užívání.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    ono vám to samo řekně, v momentě, kdy musíte zvyšovat dávky pro dosažení stejnýho efektu, nebo vám to už nic nedělá při konzumaci 20g+, jste tam :) vlastní zkušenost.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    dal by se ten bilej koupit v praze ?
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    doporučuje se užívat s pauzama, při pravidelným denním úžívání vzniká tolerance fyzická závislost, light verze opiovýho abs., ale dá se normálně fungovat a chodit do práce, trvá 3-4 dny, rýmička, trochu seš rozlámanej..nespavost. tomuto se dá vyhnout střídmým úžíváním, pokud berete pravidelně, je dobrý dávat 3 denní pauzy. asi jako se vším, všeho moc škodí.
    GREYWOLF
    GREYWOLF --- ---
    Musim souhlasit s BRKODLAKEM, ze kratom rozhodne dava vic a bere min, nez benzaky. Osobne jsem byl na benzodiazepinech dost dlouho a kratom vlastne splni to, na co jsou benzodiazepiny. Neni to ovsem tak intenzivni.
    Co se tyce zavislosti, ja osobne jsem pri delsi pauze pocitoval jen vetsi unavu a podrazdenost. Ale ja kratom neuzivam tak dlouho, takze se nemuzu asi uplne vyjadrit.
    Nicmene by se mi hodila dobra rada, jak vylepsit chut. Michaval jsem to dlouhou dobu jen s vodou a ani v nejmensim mi to nevadilo, ale posledni dobou, jen co se napiju, zveda se mi zaludek.

Do prace mam rad bile odrudy a doma, kdyz chci mit klidnej dej, vetsinou kombinuju 3g cerveny, 3g bily s codeinem.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    FRDK: Jo, verim, ze by se to mohlo projevit, ale me hodne stvalo to, ze se to vratilo do starych koleji, zadna vule neco delat, klasicka naladovost. Asi je dobry dodat, ze pred objevem kratomu jsem uz mel vypsanou zadanku k psychiatrovi, ale pak uz jsem tam jit nemusel. Myslim, ze ve srovnani s benzodiazepiny dava kratom vic a bere min.
    FRDK
    FRDK --- ---
    BRKODLAK: Aha. Tak jen tak pro zajímavost - zkus si nedat třeba týden...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Jo, četl jsem na erowidu report týpka, kterej bral denně od osmnácti do třiceti gramů během dvou let a abstinenční příznaky, který popisoval, nezněly vůbec dobře. Mě se třeba podařilo, že jsem jeden týden spotřeboval snad třista gramů, naráz jsem dával mezi deseti až dvaceti gramy. Řekl jsem si, že to není úplně ono a dal jsem si dva dny pauzu, ve kterých jsem pocítil nějaké nepříjemnosti, ale vždy až k večeru, a ve srovnání třeba s abstinenčníma příznakama u marihuany to bylo téměř nic. Také v tom nejspíš mohlo sehrát roli, že ten týden jsem nekonzumoval jen kratom. Po té dvoudenní pauze jsem se vrátil ke svojí začáteční dávce, třem gramům. Dva dny stačily, aby to fungovalo stejně intenzivně jako poprvé. Zatím se mi daří držet se v rozmezí 1x3-3x3 gramy denně.

LOJZEE: hele já to nenahrazuju, hulím pořád, jen už to nemá takový negativní dopady na moje fungování. Konečně jsem uklidil všechny věci, který jsem dlouho odkládal. Daleko víc teď uklízím, což lidi, kteří mě znají, fakt nechápou. Líp funguju v práci i doma, takže to zvyšuje sebevědomí nejen svým účinkem, ale i tímto. Tou nebezpečností teda myslíš ten závislostní potenciál?
    FRDK
    FRDK --- ---
    LOJZEE: Jop, to jsem před časem taky někde četl, ale to varování je ojedinělé. Jinde (např. v Legalizaci) se akorát rozplývají, jak kratom dokáže pomocí právě ze závislosti právě na heroinu ap.
    No posečkejme na vyjádření ostatních diskutérů...
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    FRDK: jo, to jsem prehnal, souhlasim..

Uživatelé konopí či halucinogenů mohou mít sklon soudit podle látek sobě známých a toto nebezpečí podceňovat. Kratom je však opravdu bližší spíš opiu či koce a riziko je skutečné. Mnozí přívrženci ho sice bagatelizují, ale legraci si z nich dělá i znalec a příznivec rostlinných drog Dále Pendell, když ironicky píše o „zaručených“ strategiích, jak se návyku vyhnout: třeba „nebrat to častěji než jednou za měsíc“, „nebrat to častěji než jednou za týden“ a „nebrat to častěji než dvakrát za týden“. Stejné návody přitom hlásají uživatelé heroinu. A ony skutečně fungují – pokud je dodržujete. V tom je právě kámen úrazu. Když najednou zjistíte, že potřebujete kratom každý den, je už závislost jistá a docela se prodraží. Sice není tak silná jako na nikotinu, ale ani tak slabá jako na kofeinu. Obezřetnost je proto rozhodně na místě.
    FRDK
    FRDK --- ---
    LOJZEE: No, přidal bych, určitě to bude značně více než dvakrát v měsíci pro vznik závislosti...
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    FRDK: to jsem se take docetl prave, za vznika riziko zavislosti pri pouzivane 2x a vice za mesic a zavislost pak vznika jak fyzicka tak psychicka - kor, kdyz si tim nahrazuji neco jineho a zvykam si pomoci toho na jiny lifestyle..
    FRDK
    FRDK --- ---
    Má pravdu ten chlapec.
    Když se řekne Á, mělo by se říct i Bé.
    Co kratom a návykovost? Máte zkušenosti, vy, pravidelní uživatelé, s nějakými abstinenčními příznaky při vynechání, ňáká feťácká rýmička, bolesti svalů a kloubů jako při chřipce, únava...? Mám pocit, že se o tom nikde moc nemluví. Kratom je sice údajně schopen substituovat silnější opiáty při odvykání, ale přirozeně na něm také jako na opioidu vzniká (samozřejmě slabší) fyzická závislost.
    Hm? Je to tak?
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    BRKODLAK: nevim, jak to myslis s tim lekem na zhuleneckost, protoze takovy bych taky ocenil, ale jak to tu a na netu ctu, tak si nejsem si jistej, jestli je vhodny jako lek na zhuleneckost pouzivat jinou, mozna jeste nebezpecnejsi drogu?
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    HACECKO: není dobrá. právě ty dvě deci vína nebo 2 pivka jsou akorát, trocha to zvýší účinek, nebo spíše prodlouží, když kratom dojíždí. mě právě kratom uplně odboural každodenní chuť na pivo. třeba červený kratom, na ten jsem jednou dal asi 5 piv a druhej den jsem měl největší migrénu svýho života.

co se týká těch kombinací všeobecně, kratom mi stačí sám o sobě a jedinou kombinaci kterou jedu, je kratom+brčko. tahle bylinka je pro mě výborná v tom, že nemám tendence to s ničím kombinovat a věř, že dokážu být prase a narvat se všim možnym, když na to přijde...
    no a ten kofein, souhlas s BRKODLAKEM, kratom zapíjím kafem regulérně a když si k tomu nedám kafčo, jako by to nebylo ono..
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    Co kombinace s alkoholem? Nemyslim tim dve deci vina, ale trochu vic:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam