jo asi je potřeba o tom mluvit, kolikrát se fakt divím co se dočtu třeba na FB od různých kratomových mesiášů atd. Nedávno tam třeba nějaká mladá holčina popisovala, jak to udělat, aby si užila kratom a zároveň se i trochu prospala. No a pak říkala, že si nakládá dvakrát týdně takovým stylem, že celou noc nespí, leží a rozpouští se ve vlnách tepla a lucidním snovém stavu (tzn. hardcore opiátovej stav). Jsem jí napsal, že tenhle způsob a frekvence užití jsou už dost rizikový, a dlouhodobě pravděpodobně neudržitelný, že jí to dřív nebo později dožene....
podle mě to je o pověsti té látky - myslím, že kdybych spoustě kratomových nadšenců řekl o makovým čaji, tak se leknou, že to už ne, protože to je narozdíl od kratomu tvrdá droga. Přitom ho užívám 20 let bez problémů a nikdy jsem si ho nedal častěji než 2dny po sobě, poslední dva roky vůbec, předtím v průměru tak jednou za měsíc či dva...plus jsem se dostával na stále menší dávky...kdysi dávno jsem si dělal čaj i z 15 - 20, pak jsem zjistil že ideální je 5, protože se tam ten efekt při vyšších stejně moc nenásobí. Respektive tam spíš už pak převáží ty negativní vedlejší efekty