INK_FLO: souhlasim: tohle delaj i makovice (a podle zkusenosti jinych, tak treba i Zlej Krystal aka Piko). Jak jednou vypadnes z rytmu, je relativne tezky se do nej vratit. Proste snadno dostanes vsechna negativa, ale zabavny v plnem spektru je to tak na 5%.
Proto si myslim, ze je VELICE uzitecne vypadnout z “vicious circle”, tedy dam si znova, jen proto, aby mi bylo “normalne”...
Za nejaky cas clovek prijde na to, ze mezi drogovym “normalne” a opravdovym normalne, je prudkej schod, a stejne, jak moc tezky bylo slezt z nej dolu, je nastesti tezky vylezt jej zas nahoru, coz rozhodne preje lidem, kteri ze schodu ten krok dolu udelat dokazou.
Zkousel jsem po 8 letech IV heraku, v prubshu dalsich 6 let bez nej, dat asi 3x po cca 1-2g IV rozprostreno rozume v case, a zjistil jsem, ze bych musel vylezt schod, abych se bavil, a uz me to nezajimalo.
Jine je to, kdyz zacinas. Ze zacatku je to wow, jde to furt nahoru, coz trva treba rok, kdy je to furt lepsi a lepsi, zadne schody, proste rampa pro vozickare. No a pak uz jsi na schodech a rampu nekdo odstavil, a bud se drzis sveho schodu (vejs uz to s danou latkou nejde), nebo mas pred sebou sestup o krok z5.
Tohle je dulezite si uvedomit i u kratomu, ma presne stejnou dynamic.... nahoru k “normalu”, a pak uz nikam, nebo celem vzad.
To, ze se kratom u nas roky prodaval jako “bezpecna a levna substituce drahych tvrdych drog” a to, ze lidi, co to furt prodavaj, se neciti byti moralne, drogovymi dealery de facto heroinu v poulicni kvalite, to je a doufam, ze byl, jen nedostatek zkusenosti.
Veril bych, ze podobny prubeh by mel treba prichod kokovych listu na eu trh.
Ucime se.
Ja nic zakazovat nebudu, ani nahodou, ale byl bych rad, aby treba CZ/EU adiktologie pochopila, ze tu mame novej hlavolam, kterej sice muze vest k absolute pleasure, but gain by pain.