Hlavní příčinou sníženýho libida a poklesu testosteronu u chronických uživatelů opiátů/ opioidů včetně kratomu je hypogonadismus, kdy dochází ke snížený produkci pohlavních hormonů.. plus dochází ještě k poklesu citlivosti.. někteří uživatelé s vysokým libidem si to chválí, že vydrží dýl, druhá skupina v extrémních případech není schopna dosáhnout erekce..
ad Tribulus - teď budu zase po delší době cyklit svou čerstvou silnou tinkturu 1:1 kotvičník vs alkohol :-)
Když už jsme u tribulusu, o tohle téma hormonálních rostlin se hodně zajímám a mám toho kotel na e-shopu, možná se někomu bude hodit stručný info jak podpořit hormonální soustavu a libido, třeba i některým chronickým uživatelům Kratomu.
Z rostlin a suplementů doporučuju Tongkat Ali, ecdysteron - steroidní látka obsažená např. v Maralu - tyhle dvě rostliny jsou asi moje nejoblíbenější, dále Borovicový pyl, Macu, tinkturu z kořene koprivy - tu je dobrý kombinovat např. s borovicovým pylem, tongkat ali a maralem, jelikož zabraňuje konverzi testosteronu, který se zvýší uvedenýma rostlinama, na estrogen. Na vyčerpaný nadledvinky je fajn ženšen a schizandra. Na dopamin je efektivní Mucuna pruriens. Z minerálů ZMA před spaním. Jinak klasika intenzivní silovej trénink, strava a jídlo, mohl bych o tom psát slohy, ale nechci to tu přehánět :-)
Kdyžtak rád poradím, je to můj koníček a zájem, hlavně kvůli sportu.
Fytosteroidy/ pro muže ♂ | SOMA HERB - rostliny a houby pro výkon, optimalizaci i relaxacihttps://www.soma-herb.cz/pro-muze