• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    STICKYGREEN: Tak ještě to neni definitivní a třeba to Andrejkovi někdo nakonec rozmluví...
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Majitelé obchodů, co investovali do licencí a zařízení na zpracování..tvl..
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Konec kratomu a tvrdý zásah proti konopí. Babišova vláda chystá obrat v drogové politice - Zdravotnický deník
    https://www.zdravotnickydenik.cz/2026/06/kratom-marihuana-vlada-drogova-politika/
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Historický úlovek: Celníci z Brna zadrželi 800 kilo nelegálního kratomu - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-historicky-ulovek-celnici-z-brna-zadrzeli-800-kilo-nelegalniho-kratomu-40582285
    ROGER_WILCO
    ROGER_WILCO --- ---
    A rare cancer-fighting plant compound has been decoded | ScienceDaily https://www.sciencedaily.com/releases/2026/05/260512213836.htm
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Náhodou, někdo zkušenosti s Ibogainem?
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    Ja byl ve vysledku velmi podrazdeny, jakmile me nekdo vyrusil z meho flow. Velmi velmi. Nerad na to vzpominam.
    XARGH
    XARGH --- ---
    DUDEL: no, lide jsou ruzni a veci na ne pusobi ruzne, nekoho kafe uspava atd, ale taky jsem spis pozoroval, ze to ze me dela netrpelivou, snadno podrazditelnou osobu :D
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    to je inac zaujimave ze vam to pomaha nebyt protivny.
    ja ked som daval kazdy den tak som bol vyrazne podrazdenejsi a tak cholericky som sa vedel nasrat aj na uplnu picovinu
    teraz jak uz skoro pol roka nedavam tak som ovela kludnejsi :)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    BOTA01: zelenej mi teda dělá blbě. Jako jedinej. No ta fyzická vzpruha mí dochází až poslední dobou. Primárně mě to anuluje veškeré neurózy :D noc lepe, vc prášků, mi nikdy nesedlo.

Až tam nasadí ten spotrebak, odcházím na černý trh
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    SDN33: Mam to uplne stejne. Taky odtaham par tun denne a jedu zelenej abych nebyl neprijemnej(pred tim 20let v gastru).
    SDN33
    SDN33 --- ---
    PLECH: SDN33 18:21:00 18.3.2026
    PLECH: naopak... Bez toho bych byl out. Mám asi tři práce a všechno většinou manuální. Holt teď je taková situace. A jako bílej kratom mi zachraňuje prdel. Nebo ok, po té co jsem si na něj zvyk , mi zachraňuje. Včera jsem spal 4 hodiny a teď jedu s dcerkou dom po celodenním lítáním a 2h kroužku a pohodička. Ale jo už se těším, jak si lehnem.
    Bez kratomu bych byl protivnej jak jed aktuálně. To je důvod, proč jsemxsi to oblíbil. Nejsem nervní. Respektive nejsem podrážděný a neseru tím okolí. Na toto funguje absolutně dokonale - plný počet hvězd.
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    SDN33: tak, "dodává energii", spíš to zakrejvá její nedostatek a pokud dost neodpočíváš, tak tě to nemile dožene

PLECH: myslím, že když se nepřeložíš červeným, ale nandáš tak akorát bílého, tak na pohyb ideál
    PLECH
    PLECH --- ---
    SDN33: A nedělá ti to blbě v kombinaci s tolika pohybu? Tolikou pohybem? Tolike pohybe?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Dneska jsem šel na fušku na stavbu bez prášku a už jsem úplně hotový. To je neuvěřitelný jak to dodává energii.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Tak zatim se kratom nezakazuje:

Jindřich Vobořil

HHC a kratom dnes na vládě…

1. Kratom - I jako člen ODS, ale hlavně jako odborník kvituju dnešní rozhodnutí Andreje Babiše a vlády ještě přece jen kratom nezařadit a ještě si nechat dát další podklady k danému rozhodnutí!

2. Dnes přeřazení HHC na seznam návykových látek na základě rozhodnutí globálního zákazu OSN. To považuji za chybu, ale která se stala již v OSN a my ji jen musíme přenést do našeho práva. Toto se stalo posouzením WHO (světová zdr org) která se stala spíše lobbystickou organizací a ztratila za mě významnou část autority a odbornosti. Tato navrhla zákaz na základě věty, že sice je HHC slabší, než THC, ale díky podobnosti je potřeba zakázat, protože THC je taky zakázáno..dost slabý a velmi neodborný argument. Navíc toto vydala WHO těsně před Vánoci 2024 a hlasování pak bylo hned prvni týden v Březnu 2025. Zcela jasný záměr nedat možnost opozici a státům přichystal jakýkoliv rozpor. Ja jsem poslední dobou WHO velmi zklamán na vice úrovních a nedivím se, že USA z WHO vystoupily…

Nicméně zákaz HHC v praxi již v ČR platí 3 roky a bohužel se potvrdilo moje varování, že okamžitě na trh přišly další, výrazně horší náhražky a tímto jsme to jen dnes stvrdili. Řešením je za mě do budoucna dovolit v přísně regulovaném režimu na trhu samotné konopí a začít se bavit o změně nebo konci špatných a nefunkčních mezinárodních úmluv, které přináší jen obří náklady a “žádné” výsledky.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    HACECKO: Jak pise Voboril, z toho koukaj miliardovy arbitraze, ktere stat prohraje a zaplati to vsichni. Snad na nej budou aspon takovy argumenty platit, tomu by rozumet mohl...
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    ZEDRALEK: Tady je kdyztak odemceny clanek, ze kteryho to je:

Babiš vytáhl do boje s kratomem. Tvrdí, že současná regulace nestačí — Deník N
    https://denikn.cz/1993446/babis-vytahl-do-boje-s-kratomem-tvrdi-ze-soucasna-regulace-nestaci/?cst=017a3bf5d897a5dc8195642884662b291146965f9edc5e0ba54408325a21f88c
    ZEDRALEK
    ZEDRALEK --- ---
    ZEDRALEK: A este to urobi tak, ze Pirati budu u jeho publika vyzerat tak ako borec u skolky co rozdava striekacky s herakom a do toho nabite zbrane. Kokot slovensky :)
    ZEDRALEK
    ZEDRALEK --- ---
    HACECKO: presne. Ale vies ako dobre to vypada u jeho volicskej zakladne? Ako dobre sa hovori pri pohariku chlastu o tom ako Andrejko zatoci s tymi fetakmi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam