• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONsmall fullframe cameras or NONfullframe :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    FOGH: Protože doufali, že za tyhle funkce budou rejžovat v tom jejich AppStore :)
    FOGH
    FOGH --- ---
    MURHAAYA: presne takove hororove story jsem nekde cetl, ale kamarad (ma prave A6000) me uklidnil, ze s OpenMemories problem neni... brzo si to overim

    MURHAAYA: ne, ze bych Sony obhajoval, ale v novem Firmware se prave Timelapse chystaji pridat (proc to tam nebylo uz ze startu??)

    Sony připravuje aktualizace pro fullframe bezzrcadlovky a další softwarové novinky – DIGIarena.cz
    https://digiarena.e15.cz/...avuje-aktualizace-pro-fullframe-bezzrcadlovky-a-dalsi-softwarove-novinky
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DRAGON: já sem se bál že se chceš vrátit k zrcadlu ;-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    RATTKIN: vubec nechapu, co se mi snazis rict. Celou dobu se tu bavime o EVF a ty se mne zeptas, jestli sem nekdy zkousel EVF? Chlape, co beres? To chci taky :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DRAGON: ale zkoušel si EVF nekdy? Na krajinu, pokud chceš mít na přesným místě lens flare, je EVF k nezaplacení. Nevim jak by se tohle dělalo na optickým hledáčku kde to nebude vidět:

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MURHAAYA: jako to klidne souhlasit nemusis, od toho sem tenhle klub zalozil :) proste mame kazdej jiny pozadavky, neni to o nicem jinym :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DRAGON: no tak iso 800 je high iso tak mozna pri foceni na film :)) ja treba na fuji fotim nejmin na iso 800. max ve studiu jdu na 200, protoze mam zaplej ten zvysenej dynamickej rozsah a 800 iso je nejnizsi hodnota kde se da nastavit na max.

    plus ja teda rad nejakou strukturu :)

    s tou baterkou... ja ti nevim, ja mam treba vyply LCD a fotim jen pres hledacek a nemam problem nasekat treba za vecer tisicovku fotek na jednu baterku. blesk nepouzivam stejne asi jako ty nebudes. Jesli budes mit manualni sirokac tak ostreni to taky zrat nebude... nikdy se mi nestalo ze by mi treba v pulce dne dosla baterka.

    ze se nejde naucit na to jak to bude vypadat na evf mi prijde nepodlozeny. Stejne clovek foti do rawu a v EVF vidi co dopada na cip, vsechny ty artefakty a lomy svetla... navic kdyz vis, ze tam ty barvy budou v rawu tak hledacek klidne muzes mit v CB a jen komponovat, expozici z optickyho taky nevyctes jinak nez podle toho co ti rika hledacek.

    ja se tu nechci hadat, fakt to neber jako nejaky utoky, flamy, zabomysi valky mezi OVF a EVF... jen proste nesouhlasim s nektrejma vecma co rikas. Fotim aktivne OM4ti, Canon EOS 33, donedavna 5D Mark II a odnedavna Fuji X-E3 a taky sem si nedokazal predstavit elektronickej hledacek... po pul roce pouzivani ani nevnimam, ze tam mam ctvercovou sit na architekturu a vodovahu zobrazenou. Je to tam, vnimam to, ale jako bych to nevidel, odignorovavam to a nijak to neodebira pozornost od samotny fotky (krom toho to tam mit nemusis). EVF taky vyzaduje nejakou learning curve, ne ze ne. Jen to podle mne neni tak horky :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MURHAAYA: ja v zivote nepouzil pro serious shooting vyssi iso nez 3200 a to je jeste moc, spis tak max 800 :)
    MURHAAYA: jj, to je taky evf
    EGGH: "Snažím se spíš fotit, než si číst technický listy ;)" - promin, ale to je fakt argument :) ja to delam urcite kvuli tomu, abych si cetl technicky listy, ze jo :P

    RATTKIN: vec je ta, ze ja uz tak nejak vim, jak ta fotka bude vypadat, fotim hlavne krajinu, tam je to roky celkem mozny se to naucit, na evf to proste nejde. A navic je to pomalejsi. A dalsi vec je taky to, ze to strasne zere baterku, to uz sem tu psal.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    EGGH: uvidim co tam bude vsechno za vylepseni, ale asi budu zatim odolavat :)
    EGGH
    EGGH --- ---
    MIKEKT: X-T30
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    mě se zdá evf praktičtější než optický, vidím přesně jak bude fotka vypadat.
    optický hledáček neukáže realitu, protože kouká skrz objektiv, ale neukáže ani výslednou fotku (barva, bokeh balls, hloubka ostrosti, flares, sunstars), protože nekouká skrz čip.
    kolikrát se mi stalo, že jsem lovil v optickým hledáčku nějaký odlesk, který pak na fotce nebyl.
    na starší zrcadlovce je pro mě v hledáčku jenom smutný, tmavě šedivý, pokroucený stín reality.
    ale každý fotí něco jiného, ne každého zajímá nějaký obskurní duhový odlesk na stéblu trávy ;-)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MURHAAYA: Prý EVF u S1 bude dosud nejlepší než má konkurence. :-)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    a jeste me napada co novej lumix S1 - https://www.megapixel.cz/panasonic-lumix-s1 i kdyz to bude taky s digi hledackem
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    EGGH: jaka bude dalsi fuji? :)
    EGGH
    EGGH --- ---
    DRAGON: Tak to se omlouvám, já popravdě vůbec nevím, kolik má hledáček mpx. Snažím se spíš fotit, než si číst technický listy ;) Co se týče váhy, tak já mám X-T20. Ta je mrňavá. Teď jsem měl X-T3 na natáčení a je fakt, že to tělo je stejně velký, jako třeba Sony A7. Ale zase to kompenzují ty mrňavý objektivy. APS-C od Canonu nedosahuje výsledků Fuji - byl jsem na stejným rozcestí, jako ty. Proto mám teď tu Fujinu a za měsíc si koupím další.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DRAGON: schvalne si zkus porovnay bokehballs v hledacku a na fotce na nekakym svetelnym skle. a zkus si vypnout indikaci ostreni nebo nasad manualni sklo s redukci bez cipu a zaostri podle matnice a podle liveview. jesli to das s prehledem dycky tak mas lepsi voci jak ja. To neber jako flame nebo zectu urputne bojuju za fuji. Spis jako ze mozna nektery tvoje argumenty pro ff nejsou polozeny (ason podle me) na silnejch zakladech a muze to ovlivnit tvoje rozhodovani a zavrhnes neco, co by tvoje naroky vlastne aspon papirove mohlo splnovat.

    zatim z toho nejlip vychazi leica co se ff tyce, ale jak ma leica zvladly vysoky iso netusim. vim ze snad na m9 to nebyl zadnej zazrak a taly se jim nejak rozlepovaly snimace ale to uz je davno :)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MIKEKT: koukám, že už jsi odpověděl :-)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    DRAGON: když ti tolik nejde o kvalitu tak proč FF?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jinak neberte to tak, ze se vam za kazdou cenu snazim argumentovat proti, to vubec ne, ja vam za ty tipy moc dekuju, jen proste se nepotkavaj s mejma pozadavkama, bohuzel vyrobci fotaku vubec nemyslej na to, ze by nekdo chtel profi fotak s nizkou vahou, at uz tela nebo malo svetelny ultrasirokace, tohle je proste obri dira na trhu a ja vam rikam, ze az ji jednou nekdo naplni, tak na tom vydela majlant. Nejeden profik co by za to dal nemuset se tahat s kilovym telem pri zachovani stejnych funkci, coz v dnesni dobe miniaturizace neni absolutne zadnej problem.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MURHAAYA: jako to chapu, ze to bude neco jinyho, ale jak pisu, vzhledem k vaze radeji zustanu vernej znacce. Ale takhle to stejne nedopadne, ja proste nechci apsc, chci fullframe. Takze je to zbytecny resit.

    hloubku ostrosti teda poznam, nevim jak ty, ale zrovna u tebou zminovanyho 50mm ohniska to znat je, 70 taky. Aspon se domnivam, ze jo, treba se mi to zda, ale v hledacku normalne vidim, kde je zaostreno.

    ad hledacek: velice cistej obraz je v mym pripade proste optika, bohuzel, tohle uz ve svym veku naovlivnim, dokud nekdo neudela takovej hledacek, kde nebudou rozeznatelny pixely a bude to vypadat close to reality. A to si jeste pockame.

    ad leica: ta je aspon s tim evf hodne vepredu, koukal sem do toho a je to parada. Ale zase je to o 100 tisic korun drazsi reseni. Ne ze by nebyly prachy, ale premyslim, jestli to uz neni zbytecny, bohatej nemeckej duchodce jeste nejsem.

    ad protimluv: tak zrovna low light je pro me jedna z mala veci, ktery resim. Ve vyssich iso je to hodne poznat, kdyz mas vic mpix snimac, toho sumu uz je tam moc, ff si s tim dokaze logicky poradit lepe, tim spis novejsi procesory. Jako nereknu, kdyby existovalo nejaky telo, co bude splnovat vsechno ostatni, tak do toho jdu, ale takovej fotak neni. Zkusim se jit nekam podivat na tu xpro2, jak na tom je, treba to bude ok.

    ad dobijeni: mam na canon usb nabijecku, funguje skvele, takze tohle vubec neresim. Pri cestovani nikdy nemam zapnuty kabely v zadny elektronice, hrozi rozviklany porty, uz sem kvuli tomu nekolikrat opravoval a platil nemaly castky za vytrhany piny na desce. U baterky v usb nabijecce za par dolaru je mi to jedno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam