• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONsmall fullframe cameras or NONfullframe :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MURHAAYA: jo a fakt me prosimte neber jako ze bych byl nejakej prudic a chytal te za slovo, cpal ti fuji horem dolem... mam pocit ze znim jako dobrej curak co se chytne nejakyho detailu (OVF) a prudi te na nem, ale tak to fakt nemyslim. Beru to jako normalni diskuzi. Fakt to neber zle prosim :)
    FOGH
    FOGH --- ---
    KEJML: ty novejsi modely uz zadne aplikace neumi, tuto moznost proste uplne odebrali
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DRAGON: cajk. zakoncit to 5D4kou zni jako dobry kolecko :). X1D taky nema optickej hledacek. To mozna ten fuji udela lepsi sluzbu za pulku penez. Navic kdyz uz tak lpis na tom hledacku tak X1D ma EVF s 2,360,000 body kdezto 50R jich ma 3,690,000. just sayin
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FUZZSTORTION: ano, pred nakupem Hasselu X1D je rozhodne dobre se podivat napriklad na tuhle recenzi, ma svoje mouchy, ale nejsou nijak zasadni, ale to samozrejme zalezi na vkusu kazdyho soudruha, ze jo.

    Hasselblad X1D Review: Worth $17,000?
    https://www.youtube.com/watch?v=zAMiR-3j8sw
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Toho Hassyho má jeden můj klient, přinesl mi ho do kanclu i ukázat, fotí s tím krajinu, hory atd., nicméně pořád si u něj na něco stěžuje, dost laguje, je pomalejší než třeba GFX50S Dvakrát Hassyho vracel, protože se seká (software). Vždycky mu jej vrátili s tím, že reklamace není nutná a vraceli mu jej plně vyresetovaný s vždy aktuální firmware, a pak v Norsku minulý rok mu zas Hassy vypověděl službu a nezapl jej do příjezdu do ČR. Hledáček mi "pocitově" přišel stejný jako u GFX50S. Podobné "pocitový" dojem jsem měl z EVF hledáčků mezi Z7 a EOS R. O žádném jsem nemohl říct, že je jednoznačně lepší. :-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MARASAN: dodej mi to v digitalu a nemam problem, chytroline :)
    MURHAAYA: uz sem to tu psal, proste budto vezmu zase nejakej dslr Eos (asi 5D4), pockam na nejakej mensi canon, jestli s necim prijdou letos, pujdu do Hasselbladu X1D a k tomu XCD21, pripadne vezmu tu leicu S262. A taky mi nekdo doporucil Nikon Z7/Z6, ze mam kouknout na ten jeho EVF, ze je pry naprosto spickovej, tak to sem zvedavej.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MURHAAYA: jak to tak sleduju, tak nejspis:
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DRAGON: no to nema... btw co ti zbylo v uzsim vyberu s optickym hledackem? Canon DSLR, Leica...?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MURHAAYA: nema optickej hledacek, mel sem ho v uzsim vyberu, ale bohuzel..
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    hele, tak ti premejslim, co ten fuji GFX50R. Pokud penize nejsou takovej problem (kdyz byla v uvaze leica tak asi zas takovej problem nejsou). Ten je jen o 10g tezsi nez 6DII (vcetne baterii), akorat muzes na to nasadit manualni skla, pricemz nektery 35mm skla vykrejou i ten vetsi snimac (mozna nejsou ostry az do rohu a jsou to spis 50mm a delsi, ale prej Zuiko 50/1.4 to vykreje bez vinetace) pripadne na to muzes poridit veci jako 30mm f5.6 pro hasselblad xpan (tady je vyhoda kratsi registracni vzdalenosti) nebo shiftovy skla (zuiko 35mm f/2.8 je napriklad malickaty, PC Nikkory 28mm jsou docela dostupny, ale maj komplikovanejsi zkresleni). Ty vykresli dostatecny kruh. Na foceni by sis poridil optickej ekvivalentni hledacek do sanek...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MURHAAYA: jo, ma :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    MURHAAYA: Nemám nejmenší tušení, nikdy jsem Canona neměl (pokud to tedy není řečnická otázka :) )
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KEJML: a canon uz to ma? jsem trochu out of touch s canonem (asi jako je canon out of touch s trhem :)).
    KEJML
    KEJML --- ---
    FOGH: Protože doufali, že za tyhle funkce budou rejžovat v tom jejich AppStore :)
    FOGH
    FOGH --- ---
    MURHAAYA: presne takove hororove story jsem nekde cetl, ale kamarad (ma prave A6000) me uklidnil, ze s OpenMemories problem neni... brzo si to overim

    MURHAAYA: ne, ze bych Sony obhajoval, ale v novem Firmware se prave Timelapse chystaji pridat (proc to tam nebylo uz ze startu??)

    Sony připravuje aktualizace pro fullframe bezzrcadlovky a další softwarové novinky – DIGIarena.cz
    https://digiarena.e15.cz/...avuje-aktualizace-pro-fullframe-bezzrcadlovky-a-dalsi-softwarove-novinky
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DRAGON: já sem se bál že se chceš vrátit k zrcadlu ;-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    RATTKIN: vubec nechapu, co se mi snazis rict. Celou dobu se tu bavime o EVF a ty se mne zeptas, jestli sem nekdy zkousel EVF? Chlape, co beres? To chci taky :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DRAGON: ale zkoušel si EVF nekdy? Na krajinu, pokud chceš mít na přesným místě lens flare, je EVF k nezaplacení. Nevim jak by se tohle dělalo na optickým hledáčku kde to nebude vidět:

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MURHAAYA: jako to klidne souhlasit nemusis, od toho sem tenhle klub zalozil :) proste mame kazdej jiny pozadavky, neni to o nicem jinym :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DRAGON: no tak iso 800 je high iso tak mozna pri foceni na film :)) ja treba na fuji fotim nejmin na iso 800. max ve studiu jdu na 200, protoze mam zaplej ten zvysenej dynamickej rozsah a 800 iso je nejnizsi hodnota kde se da nastavit na max.

    plus ja teda rad nejakou strukturu :)

    s tou baterkou... ja ti nevim, ja mam treba vyply LCD a fotim jen pres hledacek a nemam problem nasekat treba za vecer tisicovku fotek na jednu baterku. blesk nepouzivam stejne asi jako ty nebudes. Jesli budes mit manualni sirokac tak ostreni to taky zrat nebude... nikdy se mi nestalo ze by mi treba v pulce dne dosla baterka.

    ze se nejde naucit na to jak to bude vypadat na evf mi prijde nepodlozeny. Stejne clovek foti do rawu a v EVF vidi co dopada na cip, vsechny ty artefakty a lomy svetla... navic kdyz vis, ze tam ty barvy budou v rawu tak hledacek klidne muzes mit v CB a jen komponovat, expozici z optickyho taky nevyctes jinak nez podle toho co ti rika hledacek.

    ja se tu nechci hadat, fakt to neber jako nejaky utoky, flamy, zabomysi valky mezi OVF a EVF... jen proste nesouhlasim s nektrejma vecma co rikas. Fotim aktivne OM4ti, Canon EOS 33, donedavna 5D Mark II a odnedavna Fuji X-E3 a taky sem si nedokazal predstavit elektronickej hledacek... po pul roce pouzivani ani nevnimam, ze tam mam ctvercovou sit na architekturu a vodovahu zobrazenou. Je to tam, vnimam to, ale jako bych to nevidel, odignorovavam to a nijak to neodebira pozornost od samotny fotky (krom toho to tam mit nemusis). EVF taky vyzaduje nejakou learning curve, ne ze ne. Jen to podle mne neni tak horky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam