• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELDACyberpunk 2077 - Nová, dlouho očekávaná hra od CD PROJEKT RED
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    No, já pořád ještě váhám. A jak to tak tady čtu, spěchat nebudu :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TOMBRIDER: jj, mně se povedly dva kiksy za sebou - AC:V na PC a CP2077 na XSX - pokaždé jsem trefil tu víc postiženou platformu na bugy :) ale i tak jsem to hrál, dokud to šlo, oboje mě zastavilo na bugu, po kterém nešlo pokračovat, typově se v obou případech prostě nespustil trigger když měl... Ale třeba stihnou ten nextgen patch dřív, než se západní civilizace sesype :P
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Hajp! Hajp! Hajp! Já se teda svezl na vlně řádného hajpu. A hru koupil ještě teplou z trouby za plnotučnou cenu. (Dostal jsem k tomu knížečku, mapu a dopisy heč).
    A teda mě to bavilo tak moc. Že jsem to dokonce jako z mála her dohrál. A užil si i těch pár konců na které jsem kápnul. Příběh mě vtáhnul. Johnny dobrej. Grafika skvělá. Jediné co mi přišlo úsměvné bylo chování aut. Jinak lidí a aut na ulicích tak akorát. Bugy jsem nepotkal. Prostě parádní hra. GTA jsem od toho neočekával. Witcher jsem nikdy nehrál. Proti FarCry úplná lahůdka :D
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    FIONOR: Nepotěšilo.

Na té hře mě sere její technický stav. Chci se za svoje peníze jako platící zákazník bavit a ne mít pocit, že když skončím s testováním, za které platím, testuju a ještě za to platím.
    Nenadávám na příběh - nechal jsem v tom taky 60 hodin, ale na to, že je to další hra, kterou jsem nemohl dohrát, protože gamebreaking bug. A nebylo těch bugů tam málo, to fakt ne - na to, že jsem to hrál na jednoúčelovém herním stroji, který v přesně stejné konfiguraci měli na testování, to bylo technicky tristní.

Proto jsem to taky odložil a nebudu to hrát do té doby, než vyjde nextgen patch. Jenom mě mrzí, že jsem zaplatil plnou cenu a naučilo mě to, že nebudu už nic z "AAA" produkce kupovat v preorderu nebo první den, ale až po měsíci, až bude jasné, jak to celé vypadá. Za poslední dva roky jsem nehrál jediný "AAA" titul, který by neměl gamebreaking bug a šel dohrát po vydání. Jediný.

A sere mě to opravdu hodně, vím, že ty hry jsou extrémně složitý kód, ale když pak člověk potkává skriptovací chyby v dialogu, je to na kopanec do koulí s rozběhem - tomu, kdo to pustil ven, ať je to QA, DEV nebo PL.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    SWAMP_ASS: Jo tak mě walking simulator v podobě DS vůbec nebavil, asi protože jsem roky předtím spálil stovky hodin v DayZ :D
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    ELECTRICKOTA: Já to mám stejně, bavila, baví moc a věřím, že dál bavit bude, nicméně jsem se musel z toho přílišného očekávání a následného kaboomu po vydání oklepat, nakonec mi nezbylo nic jiného než k tomu přijít odehrát a dát taky 9 z 10, celý mi to přineslo uvědomění, že míra kreativity, technických možností a kdoví co ještě dalšího není v tuhle neomezená a svoje představy tak trochu uklidnit.
    Btw. trochu mi ta situace korelovala s Death Strending i když tam to mám osobně 10 z 10 :D

AVATAR: jak jsem psal zdravím investory, ty zmrvenej herní brand nezajímá, naplnit, podojit, pohodit...
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    SWAMP_ASS: Proto je lepsi se na hype vysrat (treba ja jsem fakt nesledoval zadne preview alfarecenze apod dokonce jsem to treba prestal sledovat tak na tok mozna dyl a vubec jsem netusil co tam nakonec bude a nebude) a cekat co se z toho vyklube … jakoze at svuj myslenkovy pochod vysvetlim … hype sledovatele cekaji 100 dostanou 70 a jsou zklamani ja cekam 50 dostanu 70 a jsem happy :)
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    MELDA: okey tak s tím souhlasím, na starý konzole to prostě jít neměl, to byl prostě neskutečný průser. Ale jako PC master race jsem si to odehrál a byl spokojenej už v prosinci '20, dál jsem tu hru nesledoval, a spíš se tešit na RT Zaklínače(o to víc mrzutej jsem že ho taky odsunuli), takže jestli ty patche tu hru ještě víc okleštili je to samozřejmě opět špatně a jsem zvědav jestli se z toho zmaru co si samy kopou někdy vzpamatuji :(
    MELDA
    MELDA --- ---
    FIONOR:
    ELECTRICKOTA: No.. tak ja sem si prave dovolil tak nejak rok pockat, abych nedelal ukvapene zavery. A myslim si, ze jako clovek, ktery ma ve hre odehrano 120+ a ktery tady tu hru od zacatku hajil, obhajoval a daval ji sanci, tak mohu rict, jakej mam celkovy z te hry pocit po roce do vydani a stejne tak s dalsima avizovanyma, naslibovanyma vecma.
    AAA titul pro mne je hra, ktera je proste odladena a slape na vsech periferiich a ne, ze je hratelna jen na PC, kde je proste super a na ostatnich konzolich je to tragedie a hratelnost se vraci az potom, co se poprve ozve herni scena, "jako co ze to do prdele je".
    Od te doby bylo vydano vic jak 10 patchu, ktere tu hru stale nejak opravuji, ale ja si nemohu pomoct, ale od patchu 1.04 - tedy od toho prvniho, ktery vlastne i na konzolich pustil grafiku na plno, tak od te doby vnimam s kazdym dalsim patchem jen zhorseni kvality hry. Takze diky tomu sem hru ani nedohral, protoze mne nebavi behat poloprazdnym mestem bez zivota, kde na ulici potkas jedno auto za uherak a to jen proto, protoze to proste neni odladene a bylo nutno to zase uskrtit, aby to jakz takz jelo i na starsich konzolich atd. Proste ta hra ztratila svoje kouzlo a i kdyz se snazi, tak ja stale do tedka nevidel zadnou poradnou snahu, ktera by mne prinutila si rict, ok.. ted uz je to ok, tak je cas tu hru pustit znovu a tentokrate ji dohrat.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    SWAMP_ASS: ta hra má svoje mouchy a nedotaženosti, ale mě bavila moc, a zda se mi ze se do ni obcas kope az zbytecne. Ten hype co rozpoutalo CDP podle me sami hodne podcenili a vubec netusili co za bic si tim delaj sami na sebe. Ruku na srdce takovej novej battlefield je desnej pruser, a oznacil bych ho za vetsi jak CP, nicmene EA je uz tak nevadinena firma, BF mel ze zacatku vzdycky problemy a navic ta hra mela nulovej hype, a ja treba už z open bety vedel ze to bude pruser. Naopak CDP milovana gamer friendly company, ktera umi delat skvely hry a ma neco co nikomu vlastne poradne neukazala a ti co to videli jsou z toho paf, no a ted uz vime ze tohle je ten spravne vybusnej koktejl, kterej si premierove nalili prave v CDP.
    SWAMP_ASS: tohle vsechno je sice hezky, ale i tak to byla jedna z nejprodavanejsich her minulyho roku. Vydavatelum to leda ukazalo, ze s poradnym hypem se da prodat i nedodelek.
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    Za mne se přiznám, že u CP2077 proběhla naprosto dokonalá ukázka jak funguje hype v té nejryzejší formě, ale to už bylo řečeno tolikrát, že snad jen pro připomenutí. Pro mě osobně první zkušenost takového ražení, sám jsem se do toho nechal vtáhnout, avšak s mírným odstupem, důvodem byl právě ne úplně master race PC, který jsem vlastnil a bylo mi jasné, že se v těch očekáváním musím mírnit. Co mne do dnešních dnů zůstalo ve vzpomínkách, byl postoj recenzentů, kdy bylo jasně vidět, jak si neví rady se vzniklou situací a bylo zajímavé pozorovat, kdy padala hodnocení 9 z 10 a vedle toho leželi zápory o technickém stavu hry, celkově podivné hratelnosti atd. vlastně nikdo tu hru prakticky totálně nestrhal. O co šlo? Za mne posunuli CDPR laťku pojmu hype tak vysoko, že na to nebyla hráčská komunita vůbec připravena a spoustu lidí si nebyla možná schopna přiznat, že jejich modla padla, ale otázkou je zda v tom měla prsty kvalita hry, nebo právě ten přemrštěný hype. CDPR se musí přiznat jedno, vytvořili učebnicový příklad a snad to bude pro ostatní vydavatele poučením, že takhle vyhajpovaný launch je cesta do pekla. (zdravím investory co si mnou ruce nad skvělými kvartály a zakládají z výdělků korporáty)
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    MELDA: https://www.cyberpunk.net/en/dlc
    bunda, auto, a novej Honza Stříbrnáruka

a takovejch bude bohužel víc...a pak budou ty placený, teda alespoň v ně pořád doufam
    myslim že sis akorát špatně vyložil o jaký free DLC pujde
    MELDA
    MELDA --- ---
    Jen bych podotknul, pro ty, kteri si toho nevsimnuli, tak free DLC uz obsahoval patch 1.30 - co bylo obsahem DLC#1 mne neni absolutne znamo.
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    MELDA: tyhle roadmapy samozřejmě znám..nicméně beru to pořád tak jak jsem psal... ten poupravenej roadmap podle mě znamená že prostě vše ostatní odsunuli sami nevědi na kdy a jako prioritu č.1 se teď zaměřujou na ten next-gen (protože rok a čtvrt po uvedení hry je to fakt už ostuda) a pořádný opravě tý hry..
    nějaký free DLC přijde s tim 1.5 patchem a pak by mohli dát nějakej placenej příběhovej přídavek a ten by mohli dát zadara lidem co si hru koupili hned při vydání třeba :D

nezbývá nic než čekat
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Multiple = 1 :)
    MELDA
    MELDA --- ---
    PENTAFEKTEK: Tady neco z jejich planu.... a pak uz trochu poupravene plany..

PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    každopádně rychlej google... první řádek

Does cyberpunk have paid DLC?
    Cyberpunk 2077 gets DLCs.

-There should be at least as many DLCs as for The Witcher 3. - Some content will be free, some will cost money.
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    MELDA: možná je chyba na mojí straně, a dost pravděpodobně může být :) .. nemam teď čas googlit a pročítat články... ale já celou dobu nějak žiju v tom že mělo být několik DLC zdarma, což budou tyhle blbosti a pak snad 3 velké placené DLC příběhové

souhlas že DLC v kterym přidaj pár bundiček taky neberu jako DLC....ale DLC to zkrátka je a můžem si frfňat jak chcem
    MELDA
    MELDA --- ---
    PENTAFEKTEK: Tak o DLCckach od zacatku CDP mluvi, ze budou zdarma a nebudou placena. Na druhou stranu pokud ty jejich DLC znamenaji, ze to tam prida 5 novejch bundicek, 4 nove zbrane, moznost si menit vzhled apartmanu a ja nevim co jeste za hlouposti, ale nikterak to nerozsiri mapu, hru, mise atd, tak to pro mne nejsou proste plnohodnotna DLC, jaka celou dobu avizuji.

Tady pisi o pridani nejakeho herniho obsahu a tak to, ze se rozsiri "zpristupni" oblast v Pacifice. + pribudou dalsi 2 gangy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam