HOWKING: Já nevim, mně to přijde vcelku logický. Jednak když jedu otevřenej svět, většinou se po mapě pohybuju lineárně, čili v době, kdy se otevře PL (tj. na jihu), měl bych už mít tuhle linii/čtvrť hotovou (chápu, že to tak nedělá každej).
Za druhý, v první části je jedna z linií romance (Judy/Panam) a související mise a dá se předpokládat, že než dojdeš k Voodoo atd., měl bys to mít víceméně hotový (ne že bys musel), no a tohle je součástí story Judy. Proč přeskakovat, když tam můžeš normálně dojít v pravou dobu.
A za třetí je CP hra asi s největším faktorem znovuhratelnosti z hlediska příběhu, co jsem kdy hrál (ještě RDR2, ale tam jsem teprve spíš na začátku), takže i tohle je nejspíš jeden z podnětů dát si to znova.
Taky si člověk před tím většinou aspoň trochu něco načte, pokud tu hru fakt hraje poprvé. Když instaluju Dying Light 2 (nebo i 1), taky se tam téměř hned zpřístupní určitý DLC, ale je mi jasný, že na ně ještě ani zdaleka nemám skills. Tady to pro změnu platí příběhově. Dojdu tam, až tam dojdu. :)