• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    MELDACyberpunk 2077 - Nová, dlouho očekávaná hra od CD PROJEKT RED
    rozbalit záhlaví
    BAT
    BAT --- ---
    FRIZER: Nj, kdyz ona byla docela zabava delat ty side joby :-)
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    BAT: Tak samozřejmě si můžeš hru rozbit tím že následně budeš posouvat čas nebo měsíc v kuse jezdit na motorce, ale proč bys to dělal...v rámci celé story jsi opravdu na začátku a mnohá rozhodnutí a přístup k Silverhandovi ti mnoho věcí objasní...
    BAT
    BAT --- ---
    FRIZER: OK, doslova receno bylo "few weeks tops", coz znamena co? jeden, dva, tri, pet tydnu? moc vic asi ne - to je prece prast jako uhod.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    BAT: Na to ti akorat tak muzu rict, ze po stovkach prectenych Scifi a Fantasy pribehu bych mohl takhle rozebrat do mrte jakoukoliv autorskou vizi...ja se ale radsi necham unaset pribehem a hodnotim pocity po celkovem dokonceni dila.
    BAT: jo no, celý to V nemělo dělat. Otázka je, o čem by ta hra pak byla :D

Fakt jsi teprve dohrál tutoriál. Byl to úvod do hry. Ber to jako intro. Co se týče toho, proč dexovi věřilo, ono bylo asi dost otřesené z úmrtí jeho party. Zoufalé a moc nemyslelo.
    BAT
    BAT --- ---
    FRIZER: Takovy prelevelovani se da resit vselijak, nemusi to bejt jen scaling nepratel, ale to vem cert.

Nehlede na level, ani totalni noob by se na vterinu neotocil zady k nekomu jako je Dex a jeho henchman.
    Zvlast kdyz tomu predchazi vyhrocena hadka, ze ktere je IMO evidentni ze nekdo jako Dex si bude chranit hlavne vlastni zadel.
    A kdyby to nestacilo, tak jeste vyslechnes Dexuv rozhovor jak po "telefonu" objednava transport pro dva lidi - ne pro tri lidi, pro dva lidi - s nekym se evidentne nepocita, kdopak to asi bude?
    Ale nase V (ktera s Jackiem musela udelat X jobu, takze tohle nebylo jeji prvni rodeo, jen prvni na vyssim levelu) je tak naivni, ze se necha takhle trapne prekvapit?

A ani kdyz se pozdeji probere, tak se vubec nebrani?
    I na nejnizsim levelu mas quickhacks, kteryma muzes Dexe usmazit (minimalne Short Circuit, Overheat, nebo aspon Weapon Glitch nebo Cyberware Malfunction), ale V se ani nepokusi!
    A reseni je tak snadne:
    Stacilo, aby tam s Dexem nebyl vysvaleny mamlas, ale nejaky netrunner, ktery by V disabloval a cely prubeh by krasne daval smysl.

Zkratka, stacilo malo a ani "hnidopich" jako ja by nemel co kritizovat :)
    BAT
    BAT --- ---
    AVATAR: Tak to jsem u Misty asi preslechl, nebo ze by se u me z nejakeho duvodu ten rozhovor odvijel jinak?
    No, spis jsem to asi preslechl, protoze po tom co predchazelo uz jsem videl rude :-D
    KEJML
    KEJML --- ---
    BAT: Jako dělej se svým časem co chceš, ale mě, když nějaká hra prudí, tak ji vypnu a hraju jinou.

A obecně teda přelevelovat si postavu v prologu ti tu hru zaručeně rozbije. Jediný řešení tohodle problému v rpg hrách který znám, je level scaling nepřátel, ale to má zase svoje nevýhody a mnoho odpůrců mezi hráčema.
    FRIZER: navíc Viktor říká, že on V nedokáže pomoct. Následně Misty, že Viktor je stará škola a o tomhle nic neví. Že není naděje si Bat nějak přimyslel.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    BAT: Hele, hraju to poctvrte a rozhodne nikdo nerika tyden ci dva...je tam weeks. Navic jestli mas 50 plus hodin a prave jsi probral Silverhanda, tak to potes. Pribehove jsi asi tak v deseti procentech....ta hra se radne rozkosati az ted....

Proste jsi stravil uvodem hry 50 hodin, coz se nedivim ze prestava bavit, protoze jsi len oliznul povrch ale stravil tim petkrat vic casu nez ostatni...

Ale jo, taky se mi to povedlo v AC3...hral jsem uvod jak zjednanej a utopil v tom desitky hodin, abych pak zjistil ze jsem hral celou dobu za Templare a ted teprve nastupuje Connor.
    BAT
    BAT --- ---
    AVATAR: ja vim, remcam, a pritom se tak drzim a stezuju si asi jen na 20% toho co me u te hry stve :-)

Preziti? Vzdyt mi rekli, ze je konec - za tyden/dva a neni jak to zastavit. To me nemotivuje, to me demotivuje.
    Kdyby rekli, ze mam dva tydny pokud s neco neudelam - coz naznacuje, ze je nejaka nadeje, i kdyby jakkoliv mala (treba nejaky hint, ze pomoc mozna najdu u vyrobce) - tak to je neco jinyho.

Motivaci mohla byt treba pomsta za ten podraz na konci, ale toho podrazaka uz zabil nekdo jinej.
    Dalsi motivace mohla byt sance, ze se ten problem da resit, ale ta sance neni.
    Misto toho hra chce at jdu za Takamurou, a ani nenaznaci proc bych se s tim ultra mega svinakem mel chtit o necem bavit (zaroven ani nemam osobni duvod ho nenavidet dost na to, abych ho misto rozhovoru chtel treba zabit).

Ale tohle je jen ten ledovec nad hladinou.
    Prudi me, jak me hra nuti chovat se jako naprosty idiot, protoze pribeh je tak pitome napsany.
    Prudi me ta nekonzistence, kdy me hra necha udelat z V poloboha (co necha... je to nutnost!) co si maze na chleba armady ninju, a pak se necha premoct kdejakou nickou kdyz to pribeh vyzaduje, veskera logika a uveritelnost v prdeli.
    Prudi me UX a GUI tak odflaknuty, ze by se o tom daly psat eseje (tolik nesmyslnych a nepochopitelnych kiksu, ze by se o tom dalo prednaset na gamedev konferencich).
    Prudi me bugy, na jejichz opraveni meli 6 let, ale zjevne se na to vysrali.
    A ted me jeste prudi jaka uknucena hysterka se vyklubala z female V, a po tech 50+ odehranych hodinach nemam chut zkouset od zacatku male V.

Jsou tam i pozitiva a dobry veci, ale nic co stoji za zminku, protoze fakt ze neco funguje, ze je neco dobre, MA BYT STANDARD.
    Ty negativa maji mnohem silnejsi dopad, a uz se do toho musim nutit.
    Takze si to odlozim, a uvidime jestli se chut vrati.
    BAT: člověk by řekl, že přežití je dostatečná motivace něco dělat :)

Johnnyho scéna je holt o tom, že sis vrazil jeho konstrukt do hlavy a ten se snaží převzít kontrolu. Prášky brát ve hře nemusíš, respektive pouze v rámci narativu. Další flashbacky už nebudou.

Jaký vztah si s Johnnym vybuduješ je jen na tobě. Můžeš ho až do konce hry posílat do prdele, ale to už nezjistíš.

Aneb "dohrál jsem tutoriál, vubec jsem nepochopil co se stalo a tak jsem znechucenej". Asi bude lepší, když to odložíš, je to pro tebe moc složité. Zahraj si radši člověče nezlob se, to má UI osvědčené časem a flashbacky z mládí budeš mít jen svoje a ne konstruktu, co zastavil kulku, která tě měla skončit :)
    BAT
    BAT --- ---
    Tak jsem udelal ten Heist, a uplne jsem ztratil chut to hrat.

Jednak me priserne nasralo, ze me hra nutila hrat flashback Silverhanda.
    To bytostne nesnasim. Chci hrat za postavu co jsem si vybral, a ne aby mi hra neco vnucovala.
    Witcher 3 jsem malem nedohral, kdyz me hra nutila hrat za Ciri (postava ktera me vubec nezajimala, a jeste mela uplne jinej a mnohem otravnejsi combat style).
    A tady je to jeste ke vsemu podelanej flashback - to mela bejt cutscena a ne nutit hrace to "hrat" kdyz to nema zadnou pointu (vime jak to skoncilo, hrac nemuze nic udelat jinak, neni co "hrat").
    A pak pul hodina plazeni po zemi na smetisti, a pak afektovany ukriceny dialogy s Vikem (uz chvili predtim jsem zacinal litovat ze hraju za zenskou, mozna ten chlap neni tak hysterickej?)

A pak mi vnutej zasranyho Silverhanda, kteryho se nemuzu zbavit leda budu porad zrat nejaky prasky - co mi to jen pripomina... aha, malarii ve Far Cry 2, coz byl strasnej voser.
    To se asi neni na co tesit.

A na vrch toho vseho - jakou ma V motivaci cokoliv delat?
    - Podrazak, kteryho jsem chtel zabit je mrtvej.
    - Do tejdne, max. dvou chcipnu.
    ...tak proc vubec chodit za nejakym Takemurou? jakou mam motivaci se s nim setkat? Me fakt nic nenapada.
    Tim ze V takze pred-zabili, tak to uplne rozbilo pribeh.

A protoze tohle je malo, tak se v byte V buglo radio, ze se neda vypnout, ani zmenit stanici.
    A podle toho co jsem o tom nasel, tak je tam tenhle bug od vydani hry, dodnes neopravenej.
    Neskutecny diletanti.

Dam si pauzu, a mozna se k tomu vratim, mozna ne :(
    BAT
    BAT --- ---
    Be Watson mam porad nejakej side job, a marker je na nejakym poulicnim "kazateli", ale ten jen mele sve nesmysly a jinak se tam nic nedeje.
    To je bug, nebo mi neco unika?
    BAT
    BAT --- ---
    AVATAR: aha, dik, ale to problem neresi :(
    BAT: scan ti zvýrazní weak spot.
    BAT
    BAT --- ---
    Mimochodem, jak se vam darilo v bossfightu s Roycem na konci te druhe mise s Jackiem (jak si jdete k Maelstromum pro Flatheada)?
    Pokud jste tam teda taky meli bossfight.

Ja nevedel co s nim.
    Zachranilo me jen to, ze jsem mel perk kterej mi daval nejakou mitigaci pri sprintu.
    Takze jsem tam behal dokola jako magor, a jednou za kolo na nej v behu vystrelil z brokarny.
    Hroznej cirkus :)

Co delal Jackie vubec netusim, obcas jsem ho slysel neco rvat, ale ja nemel cas nic zjistovat pac jsem mel co delat abych se v tom sprintu vyhybal prekazkam a vseho co na me Royce chrlil.
    Zkousel jsem i quickhacky (Overheat, Short Circuit, Cyberware Malfunction, a Weapon Glitch), ale nezdalo se ze by mu neco delaly.
    Predpokladam, ze musel mit nejakou slabinu kterou ma hrac exploitovat, ale nevim jakou, protoze jsem nemohl ani na vterinu zastavit abych neco zjistoval :-D

Kdyztak to napiste do spoileru, kdybych tu nahodou nebyl sam kdo to jeste cele nedohral.
    BAT
    BAT --- ---
    AVATAR: Kterej mod mas na mysli?
    Ja vim jen o jednom fixu a ten, jak jsem psal (BAT), bohuzel uplne nefunguje.
    BAT: no a ten mod to neopraví? Nahrazuje to ten originál tak by mohlo, ne? Já teda lootuju hlavně podle minimapy.
    BAT
    BAT --- ---
    AVATAR: Jezismarjaaaaaa, nic takovyho nechci :-DDD
    Ve hre je bug, kterej zpusobuje, ze ti obcas loot ikony ve svete kolem tebe zmizi, a nekdy i jine ikony veci ve svete kolem tebe.
    A ja se ptal, jestli nekdo nevite o modu kterej ten bug uspesne opravuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam