DOKIS: Prave jsem doprednasel pres Jitsi. V podstate to celkem fungovalo. Co jsme nevyzkouseli je, ze se studenti ptaji pres mikrofon, pro feedback jsem pouzival pouze chat. Co je pro me asi nejvetsi problem je, ze mam prezentaci pres celou obrazovku a nevidim, co v te chvili dela to Jitsi. Kdyz prijde chat, tak to udela zvuk, takze clovek vi, ze se prepnout. Zaroven to ale vyda zvuk i kdyz se nekdo pripoji nebo odpoji. Takze je trochu narocnejsi to sledovat.
Jedno se mi stalo, ze mi zjevne spadlo pripojeni. To jsem zjistil tak, ze se najednou rozsvitila kontrolka, kterou mam na notebooku vedle kamery jako upozorneni, ze kamera jede. Cili se stalo to, ze me to vykoplo a prestal jsem sdilet slidy a misto toho nabehla kamera. Takze chvili asi studenti videli me. Coz nebyl problem, ale doporucuju s tim radeji pocitat a neprednaset v pyzamu :-).
Na konci jsem se zeptal, kolik zhruba procent z cele prednasky studenti skutecne videli a slyseli. Vetsina dala 100%, par lidi 95% a jeden 90%. Cili to funguje relativne obstojne, ale ma to sve mouchy. Krome toho v prubehu prezentace narustal pocet ucastniku. Tedy hlavne pocet odpojenych. Zda se, ze si system neumi moc poradit s tim, ze to nekomu spadne a pripoji se znovu. Ten predchozi uzivatel tam zustane jeste dlouho viset a neda se ho zbavit (cudlik "kick" nic nedela).
Krome toho mi to pri testovani ve Firefoxu obcas blbnulo, ze jsem sdilel plochu a mluvil, ale ostatni nic nevideli a neslyseli. Ale z mojeho pohledu to neslo nijak poznat. Takze jsem radeji prezentoval v Chrome, kde se mi to zatim nestalo.
Zitra snad zkusim ten BigBlueButton (dnes rano byl asi pretizeny a nefungoval, tak uvidim).