Tak dnes me BigBlueButton poradne vypekl. Prednaska mi zacina 11:30, tak se slozil 11:31. A uz se tam vubec neslo pripojit. Po chvili chaosu a pokusu presunout se na Jitsi (coz nejak fungovalo, ale pro ten pocet studentu uz to byva problematicke) me nekdo ze studentu me upozornil, ze mame nove i
Blackboard Collaborate, taky zaintegrovane do Moodle, tak jsme se presunuli tam. A to uz fungovalo po zbytek casu celkem spolehlive. Ma to taky chat, ankety a podobne blbosti, ale co jsem tam narychlo nenasel je upload prezentaci jako v BigBlueButton, cili jsem musel prenaset slidy pres sdileni obrazovky, coz mi oproti sdileni BigBlueButton vyhovuje vyrazne mene. Ale jinak uz zbytek hodiny problehl v pohode, na problemy si nikdo nestezoval.
Nekdo ze studentu navrhoval Zoom, ktery se zda, ze funguje z tech veci asi nejspolehliveji. Problem je, ze si clovek musi nainstalovat jejich klienta a takova reseni bysme podle univerzity pouzivat nemeli. Samozrejme (jak zminil jeden student), nekteri tak uci :-). Koukal jsem, ze dostatecne velka licence stoji $14.99 za mesic, coz by nebyl problem (a asi bych si to dokazal nechat i proplatit), ale musim zjistit, jak to je s tim klientem. I kdyz je mozne, ze to Collaborate se osvedci dostatecne. Pokud to bude stabilni, tak ten upload slidu ozelim. Ostatne, ani Zoom to neumi.
Jinak jsem zjistil, ze za problemy se zvukem v BigBlueButton dost mozna muze Firefox, takze jsem se presunul do Chrome, kde problem nebyl. Nez se to teda cele slozilo.