• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOBYTEKAkademický svět - tipy a triky
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    CHIMERA: no ja jsem na to docela zvykly, delam matematicky modelovani na CZU. V zime mam cesky obory s cca. 30 studenty a z nich je vetsina mimo. Nicmene, drzim se rad jednoho sveho profesora z phd studia, ze prednasku clovek nedela pro vsechny, ale jen pro dva tri talentovany studenty.., takze me to moc nedeprimuje. V letnim mam pak zahranicni studenty, co si u nas plati, je jich mezi 5-10 a to je uplne o necem jinym...ale tak to proste je, je preci jasny, ze kdyz jde nekdo na czu, tak asi ne proto, ze by ho zajimal muj predmet, ale kazdy rok se v te mase najde par studentu, pro ktery to smysl ma...
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    MIGUEL: to nevím, jestli to moc potěší.
    můj student taky nevypnul - a bavil se s druhým, co ode mne čekat.
    Ještě mě naživo ani neviděl, ale již sděloval hodnocení: "Je dobrá, ale nesmíme ju nasrat" :D
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    jen pro pobaveni, po vyuce si jedna slecna krasne ulevila

"ty vole nejvetsi picovina, nejvetsi tohle" a tak nejak zapomela vypnout mikrofon..no bylo to tak nahlas, ze to slysela zena o patro niz skrz zavreny dvere.... jo zpetna vazba je obcas dobra :D
    KATIA
    KATIA --- ---
    ACHERON: já myslím, že se to zpětně fakt ujasnilo (přesně v duchu, jak píšeš) a byla to je opravdu hodně podivná komunikace z jejich strany.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KATIA: s odstupem to tedy chápu tak, že značná část vyuky na jaře probíhala formou "tady máte seznam literatury a nastudujte si to", což je s akreditacemi už v hodně velkém rozporu a takhle by VŠ po emailu mohl dělat každý. Proto distanční výuka nakonec alespoň u nás (FF UK a pocitam i jinde) musí být koncipovana jako forma výuky, tj. nějaké přímé formy kontaktu nebo interakce. každopádně na tom úřadu, pokud tp nebyla cílená PR taktika, by si měli v komunikaci navenek udělat pořádek.
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    JINX: zvuk davam z webkamery...nejaka genius za necely litr...a funguje to uplne super...na tenhle semestr jsem se teda vybavil stolnim mikrofonem..nejaky noname na alze za 400kc, ale ono to proste staci, pokud teda nekdo z nas neuci zpev:)

tragedie pouze byvaji vestavene kamery a mikrofony v notebooku/tabletu

jo a jeste jednui vychytavku jsem si ted poridil na skolu - graficky tablet se screenem

Wacom One - Grafický tablet | Alza.cz
    https://www.alza.cz/wacom-one-d5752254.htm?o=4

pro me je tabule dost zasadni, navic se to da i super vyuzit pri praci

DOKIS
    DOKIS --- ---
    JINX: Ani jedno, neni to moje. Nekdo jiny to dostal na praci doma (tj. placene firmou) a ja mel moznost to vyzkouset. Velmi pohodlne i pro delsi pouzvani, dobry zvuk, lehce nedomyslene ovladani (mute je malinke tlacitko na sluchatku, velke tlacitko ukonci hovor,...)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    JINX: headset (plantronics) se mi ošklivě nevyplatil, když jsem po nahrání tříhodinové přednášky skončila na ušním. Takže mám stolní mikrofon a nakonec asi budeme muset koupit i druhý, protože se o něj teď doma přetahujeme (na telekonference se zdá se hodí taky).
    DOKIS: Jabry jsem měla nejlepší sluchátka ever, ale laciné nejsou
    KATIA
    KATIA --- ---
    JINX: ja přemýšlím o něčem takovém, ale ráda si nechám poradit :-) https://www.alza.cz/4gamers-gaming-headset-pro4-40-white-ps4-d5868939.htm
    JINX
    JINX --- ---
    DOKIS: Na ty jabra jsem koukal. Hadam ze to financujes ze sveho nebo ti to zaplatila univerzita?
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JINX: Tohle funguje dost dobre, ale cena je mimo:
    Jabra Evolve 75 Stereo MS - Sluchátka | Alza.cz
    https://www.alza.cz/jabra-evolve-75-duo-d5022681.htm

Zkousel jsem tenhle stolni, coz je celkem fajn, ale problem je, ze ma tendenci chytat elektronicke ruseni z okoli a bez nejakeho elektronickeho filtru je to celkem otravne:
    Trust GXT 242 Lance Streaming Microphone - Mikrofon | Alza.cz
    https://www.alza.cz/trust-gxt-242-lance-streaming-microphone-d5353512.htm

Pokud jde o stolni, tak celkem vtipne je, ze tohle funguje prekvapive solidne:
    Gembird MIC-205 - Mikrofon | Alza.cz
    https://www.alza.cz/gembird-mic-205-d2428670.htm
    JINX
    JINX --- ---
    Mate nekdo tip na sluchatka s dobrym mikrofonem pro online vyuku?
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: Tak tedy na další čtení a zjišťování oni relativně umožnili ten hybrid, ale přístup třeba UK a zřejmě i VSE a dalších jednoznačně "nic neřešíme, uvidíme, hlavně kontaktní výuka" až jim to tedy zase musí nařídit hygiena ve spolupráci s primátorem a teď teda plně distanční....
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Tedy nechci to zakřiknout, ale zdá se, že parta, co ji mám na evropské právo, letos vůbec není špatná. Dokonce si i přečetli sylabus, udělali domácí úkol hned (a tím udělali myslím, že dostali víc než 60 %, ne že se proklikali na konec s nulou) a všeobecně projevují snahu. Začínám projevovat opatrné nadšení, že by se s nimi dalo dělat i něco víc, snad jim to vydrží!
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    KATIA: ja porad doufam, ze je to cele postavene na nejake stupidni poznamce pronesene nekde u kafe. To prece nemuze nikdo myslet vazne. Navic v soucasne situaci pomalu prichazi ke slovu i trestnepravni odpovednost, kdyz jsou rizika znama a je tady i cerstva zkusenost z otevreni vysokych skol v USA.

Nase skola pro zmenu zakazala komukoliv opustit kampus, studenti nikam nesmi, na kolejich maji jeste zprisneny rezim, tak tam ted taky musi byt sranda. Tak zase treba by studenti z nudy mohli i studovat.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ARCHIMEDES: já to pořád nemůžu nějak vydejchat. naprosto chápu, že by měli chtít, aby online/hybridní výuka měla nějakou kvalitu, stanovit nějaké základní principy atp. Ale tohle? (navíc fakta jako, že nejvíc studentů je v nejrizikovější Praze??).
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    GAARQ: "Nezávislý úřad" zní na první pohled skvěle... než milí nezávislí byrokrati začnou demonstrovat svoji nepostradatelnost na striktním dodržování pravidel i v situacích, kdy tím prokazatelně dělají víc škody než užitku. (Podobně se začal chovat např. NKÚ vůči grantům ministerstev.)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    zajímavé časy nás navštívily

Vysoké školy mohou kvůli on-line výuce přijít o akreditaci - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/...am-akreditaci-urad-hrozi-vysokym-skolam-ktere-prejdou-na-on-line-vyuku-9442
    MINGHAO
    MINGHAO --- ---
    DOBYTEK: Feyman technique a vůbec nejen akademické čtení a psaní, ale učení obecně; ale to je asi už hodně ambiciózní. Jinak teda toto video skvěle shrnuje Feyman technique včetně kontextu přehlcení informacemi a práce s krátkodobou a dlouhodobou pamětí: https://www.youtube.com/watch?v=V-UvSKe8jW4
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    LVA: vidíš, mám tu nějakou univerzální prezentaci o tradici evropského univerzitního vzdělání, tak jim to asi fouknu na začátek, ať vůbec tuší, co se od nich čeká
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam