CHIMERA: empirická přírodověda je manuálně (a tím pádem časově) značně náročná. upřímně, není v možnostech jednoho smrtelníka-přírodovědce dělat svýma rukama dobrou vědu, učit a šaškovat v administrativě. nemluvě o čistých a zvyky neposkvrněných myslích, které vidí to, co oči starších už pro paradigmatické klapky nevidí. moje žena je humanitní, sice musí načíst megatuny literatury, ale přesto to zvládá bez přímého "zotročování" studentů, i když už i na ní vidím, že studenti "pro ni" řeší dílčí problémy širšího úkolu.
s tou prestiží si opravdu nejsem jist. možná mezi jinými akademiky, možná některé obory, které jsou tak "tvl!", že běžný laik jen žasne. ale osobně jsem nějakou zvláštní prestiž nezaznamenal. většinou lidé nemají šajna, co si mají představit, když pojmenuju svůj obor. a i když jim k tomu dodám vysvětlení "pro babičku", pořád je ten "hm, njn" ;) neberu si to osobně, opravdu je to pro ně mimoňské.
a na jinú notečku. naše uni zajistila plnou verzi zoomu a musím říct, že až na nepodstatné drobnosti (pozadí), je zoom opravdu lepší než ms teams. pracoval jsem ještě něco málo s gotomeeting, ale to už vůbec ne.