• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEVIN00Vivaldi
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Save all tabs as session :)
    Save selected tabs as a session – Vivaldi Browser snapshot 1387.4 | Vivaldi Browser
    https://vivaldi.com/...og/snapshots/save-selected-tabs-as-a-session-vivaldi-browser-snapshot-1387-4/
    SUK
    SUK --- ---
    ALATIR: Jakym zpusobem zlobi? Jinak vsiml jsem si, ze se u me zlobi vzdy, kdyz pouziju button "zpet" na mysi. Btw, dalsi verze vivaldi a furt to ma ty stary bugy :-/
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    ALATIR: PS: koukám, že jsem to předtím napsal docela nejasně. Myslel jsme to tak, že Vivaldiho jednou nainstaluju, ale pak oddělím adresáře a mám dva různé spouštěče - což se ve výsledku funguje jako dvě různé instalace. Pak nemusím mít na disku ty samé soubory (binárky Vivaldi) dvakrát a když aktualizuju, oba dva "profily" jedou na novějším Vivaldi.
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    SALVATOR: Je rozdíl mezi "--profile-directory" a "--user-data-dir". Nevím co přesně dělá "--profile-directory" (různé profily v rámci jedné instalace?), ale já používám různé "user-data-dir", což funguje jako dvě různé instalace (oddělené extensions, cache, záložky, apod.). Což mi přijde jistější dokud do Vivaldiho nepřidají plnou podporu více profilů.

    User Data Directory
    https://chromium.googlesource.com/chromium/src/+/master/docs/user_data_dir.md

    Jinak bych si tipnul, že pokud nevidíš v druhé instalaci původní přihlášený profil, tak separace funguje, ale "občas sync funguje, občas ne, no". Mě taky občas vypadne synchronizace.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ALATIR: No, tak asi to nemusí bejt dobrej nápad:

    robinchew about a year ago
    @den_po I just want to say I STRONGLY WARN AGAINST using --profile-directory! I lost all my windows and tabs because of it. I'm very unhappy about it.

    Tak sem šel radši cestou druhý standalone instalace, přihlásil se k "domácímu" profilu a... nic. Uniklo mi něco? Pokud to teda neni ten případ "občas sync funguje, občas ne, no".
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ALATIR: Já na W10. Dík, na ty stránky kouknu.
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    SALVATOR: Na jakém OS? Na linuxu to používám přesně takhle - jedna instance "pracovní" a druhá "osobní". Nepotřebuješ k tomu dvě instalace (nevím jaké to nastaví default hodnoty), ale dva různé adresáře pro profily.

    https://forum.vivaldi.net/topic/870/multiple-browser-profiles
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    SUK: Řekl bych, že problém bude jinde než v i3wm. Na různých strojích používám buď i3 nebo KDE (verze 4) a fokus občas zlobí jen na KDE (ale tam ho rozhodí nejenom Vivaldi).
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Ahoj, mám dotaz k tý synchronizaci. Když sem používal Chrome, měl sem "pracovní" a "domácí" Google účet. Vlastně furt mám. S každým z těch účtů je svázaná jiná historie, jiný záložky a podobně. Mělo to tu výhodu, že když sem neměl v práci do čeho píchnout, otevřel sem si druhý okno Chrome s "domácím" účtem a měl sem po ruce nyx atd. Naopak, když toho bylo v práci hodně a potřeboval sem dělat i z domova, stačilo otevřít Chrome s "pracovním" Google účtem a měl sem hned k dispozici záložky s JIRA, Confluence a podobně. Už mám vytvořený dva Vivaldi účty, jeden sem si udělal doma, druhej v práci, takže by každej měl obsahovat odpovídající informace. Teď ale řeším, jak to udělat, abych moh bejt k oběma přihlášenej současně, ke každýmu v samostatným okně. Někde sem našel informaci, že se to řeší druhou instalací Vivaldi, což sem na pracovním ntb udělal, ale po instalaci se mi otevřelo okno, ve kterým sem přihlášenej k "pracovnímu" účtu a mám trochu obavu, že když změním přihlášení v jednom okně, změní se to ve všech. Udělal sem při tý druhý instalaci něco špatně? Má s tím někdo zkušenost?
    KEL
    KEL --- ---
    KEVIN00: jojo, fachá to teď dobře. Ťuk ťuk.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Nechci to zakřiknout, ale vypadá to, že synchronizace je opravena. Objevily se mi záložky, které nebyly na pc/ntb synchronizovány. Tak uvidíme :)
    MVEK
    MVEK --- ---
    LUDO: Jo to vypadá jako rozumná náhrada. RSS bere jakékoliv, včetně Google Alertů, a zadarmo, navíc i cena prémiových funkcí mi vyhovuje, pokud usoudím, že bych je chtěl.
    LUDO
    LUDO --- ---
    MVEK: Inoreader
    MVEK
    MVEK --- ---
    KEL: Hm, pro mě to použitelné není, pokud si nerozmyslím, že mi 5,41 dolaru měsíčně za to stojí. Zatím nestojí, dal bych tak dolar...

    Bez placení totiž nemůžu feedly použít jako čtečku RSS vytvořených přes google.com/alerts (protože feedly samo o sobě nabízí jako featuru platícím hlídání klíčových slov v Google vyhledávači a tenhle způsob by tedy byl takové ochcání).
    KEL
    KEL --- ---
    MVEK: mobillní aplikace zatím není. Na RSS používám https://feedly.com
    MVEK
    MVEK --- ---
    SUK: To i Opera, ale vedle toho má už dnes opět nějakou hodně základní čtečku, která adresu k RSS zdroji umí zpracovat korektně.


    Takže ve Vivaldi zatím jediná možnost, jak s RSS pracovat, je najít nějakou webovou službu?
    Hm, ok, tak nakonec možná to RSS je pro mě největší killer, i tu synchronizaci bych asi zatím přežil a používal paralelně na chvíli Operu.
    SUK
    SUK --- ---
    MVEK: Zobrazi jenom XMLko.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Funkční synchro a to i na mobilní aplikaci pro Android jsou dvě feature, které mi ještě chybí, abych o Vivaldi jako alternativě začal opět uvažovat a třeba začal současnou Operu opouštět, i když jsem si na ni už zvykl.

    Ještě vlastně dotaz, jak je to s RSS ve Vivaldi?
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    U mě odškrtnutí možnosti problém neřeší :/
    KEL
    KEL --- ---
    Tak stále problémy se synchronizací. Dočetl jsem se ale, že to řeší odšrtnutí políčka "Typed history and remote sessions" a pomohl to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam