HONDZIK:
Nebo alespoň jsem nezaregistroval, že by nějaký aktivista přišel a prohlásil: jsem neomarxista, nastudoval jsem si Fromma a Adorna a přišel jsem vyhladit bílé heterosexuální muže;)) - opravdu musi jit o takova prohlaseni? :-) No prosim, prosim, ale potom teda berme v potaz prohlaseni rudych diktatoru, jak realizuji Marxovo uceni a veskere jejich zrudne dilo ve 20. stoletim prohlasme za "marxismus" a "realizaci ideje komunismu" a chudak Harold nam tady vyleti z kuze jako christmas cracker. :-)
Na americkych univerzitach vladne garnitura profesoru, kteri toho Adorna s Marcusem nastudovaneho urcite maji. Takovej Saul Alinsky v curriculu take urcite chybet nebude. Myslim, ze aktiviste se nutne nemusi neustale ideologicky legitimovat, myslim, ze bohate staci "po ovoci poznate je."
Jinak mi teda ten argument "oni si začali" - ja jsem proste popsal duvody, ktere me k tomu dovedly. A take proc si myslim, ze (alespon u nekterych, ne nutne u Tebe) jde pri pozadavku o pricetnost diskuse spise o pragmatismus, protoze
bohovsky ucinna hul na opozici povazlive ztraci udernost.