PIETA: to je na tobě, ale samozřejmě - když jsem si zpětně kupoval Destiny jedničku už jako GOTY, byl jsem unešenej co všechno tam je. Naopak u Division nebo Warframe jsem od začátků a to teda bylo něco, ti řeknu. Než se všechno zapracovalo, udělaly se radikální změny nebo vyšla dost zásadní DLC a vybalancovaly zbraně, tam byly momenty kdy sis říkal i "pane Bože, za co".
Dneska jsou to perfektní hry. Destiny 2 před vydáním FOrsaken byla u mne tak 70%, po vydání je to 95%.
U Anthem máš ale od začátku hodně zajímavý možnosti u vylepšování javelinů, to je promyšlené hodně a je vidět, že BW tohle prostě vymyslet umí.
Plochost příběhu, to píšou lidi co jeli od ikonce k ikonce a ignorujou ty hromady lore okolo. BW postavilo základ, první díl, kde nemůžeš zase dělat příběhový přemety – není to vyprávěcí koridor jako God of War. Naopka, BW se s tím porvalo dobře, protože zákald je to skvělej, základní příběh nikoho neurazí a když neignoruješ tuny textu okolo a začneš šmejdit, zjistíš že je to neskuteně bohatý svět. Jako i takový scénáristi Star Wars by se sem měli přijít podívat jak se tvoří světy a ne jak se boří světy (jak poslední roky zmateně předvádí).
Charaktery jsou ve hře dobrý, jen si s nima musíš chodit popovídat a volby tam nejsou abys měnil příběh, jsou pro tebe aby sis definoval vztah ke každému a definoval si svůj postoj.
Osobně bych řekl, že je ta hra pro hodně lidí příliš inteligentní.
Hra má taky výtečný design světa. Což je dost podstatné, stejně jako balanc obtížnosti a bojů. Nesouhlasím s názory, že jde o komerční kalkul, ne potom co jsem ve hře viděl. Je to eperiment zkušených vývojářů, co se snaží udělat něco velkého. BW to koneckonců dělalo často, přinášelo nové projekty, posouvalo hranice žánru.
Co mi vadí je, že se recenzenti změnili už definitivně na soudce, nereflektují že jde o základ hry do který bude ještě celej rok něco vycházet a opisují od sebe. Jsou jako blondýnky co šli na svůj youtube recenzovat prodejnu kabátků a omylem vlezly do prodejny svetrů a teď lkají, že jsou to divné pletené kabátky.
//jsem člověk co od toho nic nečekal a nevěřil jsem v tenhle projekt a byl jsem hrozný skeptik. O to víc jsem překvapen jak mne to vtáhlo. Grind mi nevadí, Divizi hraju dodnes, farmím tam bossy, hraju i Monster hunter nebo Fortnite a těším se na zahrání si nového God eater