• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAGEDAnthem & Outriders - 3rd person GaaS klub
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TRAGED: kurva a já se minule přehlídl a uklepl a nemám, prostě nemám na ten nový skin pro rangera
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    WRATA: Neda. Neni to ten ze zakladnich. Trziste plne obchodniku, ale zadnej s alespon common zbranema.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    WRATA: on ho vůbec nemá, jak jsem pochopil
    WRATA
    WRATA --- ---
    TRAGED: Neda se craftnout?
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    VIRIK: No právě, stačil by mi common, na Epic si ho uz vytáhnu sam. Tech 50+25E+10L mobu je hned, obzvlášť teď, kdy Arcanisti studují migraci Koroxu, takze za dva takovej WE tech 20L padne.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Bombadier používám hodně a padá mi. Taky s enikde neobjevoval, měl jsem jen šdivej, vzal jsem ho sebou do freezone a řádil a za chvíli mi začal padat, plus se pak zlepšovaly i plánky, žejo.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Včera další dva MW ve Freeplay na normal a to jsem jen LVL 27.

    Mimochodom, pokud jdete po Weapon chsllenge, tak 3 slotvi Brutes se berou jako Legendary, takže na Arcanist Korox WE se da.krásně farmit Wpn III Challenge.

    A viděl ste už někdo, někdy dropnout Bombadier GL? Je to poslední zbraň kterou ještě nemám ani jako commonu a taky poslední co mi chybí do Weapon challenge.
    KORAL
    KORAL --- ---
    Tak jsem si dneska zkusil Tyrande na GM2. Pokud nemáte PWL 700+ nemá cenu to snad ani zkoušet.
    Měl jsem sebou 3 spoluhráče s PWL 640 a pořád umírali.
    Já mám 700+ a lehnul jsem 2x a z toho jednou při jejich záchraně. |Ale i když jsem měl boost na DMG u Ulti tak jsem jí za Rangera moc nedávál te královně. A oni jakbysmet, bylo to docela na dlouho.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PIETA: trilobiti.
    PIETA
    PIETA --- ---
    KID_MCHUTT: Dinosauři jsou lidi, co hráli Pong, když byl čerstvá novinka - do těch nám ještě tak patnáct let schází.
    KORAL
    KORAL --- ---
    Mě na Anthemu schází 2 věci.
    1. statistiky
    2. lepší zvuk, abych syšel, když se zamnou spawne NPC a začne do mě šít.

    Zbytek mě netrápí a zkousnu ho.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PIETA: má to háček - starší hráč je dneska 20-30, my všichni tady jsme dinosauři 30+
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Fallout jedna a NPCčko co se naklonovalo přes celou obrazovku :D, první verze KOTOR a jeho technický stav, první verze WoWka :D
    PIETA
    PIETA --- ---
    Taky mě dobře pobavilo na redditu něčí povídání ve stylu "já, jako starší hráč, pamatuju doby, kdy se hry ještě dělaly pořádně..." Jo, houby pořádně. Hry byly normálně zabuggovaný, některý víc, některý míň, a bugy se opravovaly a) v datadisku, za tučnou cenu, nebo b) nikdy.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    KORAL: ale to já chápu a hodně lidí taky.

    Nicméně nemají pravdu ti, co tvrdí že se tyhle věci neděly a že se dějí až teď, já jsem kolik let strávil v MMO, který byly často testovací verze, první verze ESO, Warframe nebo Black Desertu – to všechno se furt dodělává. Neočekávám nikdy u on-lineovky, že by vyšla celá a ve finální podobě (u WOWka dokonce běžej nějaký verze, ne? Jsou lidi c nový updaty ani nepřijali), podle mne to ani nejde. V současnosti horko těžko se rozjíždí i RDR2 – online a to ti v Rockstaru na to maj lidi, testery i peníze, strašně moc peněz.

    Mne zajímá akorát – baví mne ta hra? Hrají to lidi co umí to hrát společně? Autoři opravují chyby a chystají nový obsah?
    U Anthem je mi popravdě lhostejné, že se vedle mne ve strongholdu objeví Colossus na 30. Zajímá mne, zda mne zvedne když padnu :) a že mi mise nepadne před konce do woken. A že BioWare na tom dělaj a chtěj si to dělat jako své osobní Warframe.

    U F76 mne nezajímá jestli jsou lidi co to hackovali za pomocí nějakýho cheatovacího programu chudáci nebo ne, nebo jestli u toho dělají šílené reklamní předměty, ale třeba včera jsem potkal francouze, souseda co si postavil domek kousek ode mne, vyměnil si plánky a domluvili se na společný výrobě alkoholu, sejmuli společně drony a rozdělili se o lup.

    U Divize mne zajímá, zda najdu spoluhráče a půjdeme vyklepat darebáky. A že si můžu skompletovat vybavení a pak si i sólit dark zone, kde jsem dostal i několik darebáků co zabíjeli ostatní hráče.
    Nikoliv názory herních novinářů, že se jim tenhle styl nelíbí, nebo názory internetových kokotů, co kritizují že v tom RPG jsou mobové houby na náboje a že si připadaj jak ve WoWku (a i kdyby tak co, WoWko přece není špatná hra, spíš naopak).

    KORAL
    KORAL --- ---
    Ale ted mi už dává smysl, proč sem potkával Colossuse s PWL 30 na GM2 a proč to dával na pohodu. No co dodat, jen být smutný, že Tester tohle nevzal v potaz a nezkusil to.

    Jinak k tomu testingu her, většinou to funguje tak, že testeři celý den hrajou a hlásí chyby. Problém je, že záleží na firmě, zdali automatizuje aspon trochu a jaké nástroje pro testery případně vytvoří, aby mohli lépe testovat.

    Každopádně člověk/hráč je tvor zvídavý a nápaditý a najde chyby které jednoho nenapadnou protože ho napadli jiné.
    Problém je, že herní firmy nemají zkušené test managery, kteří vědí jak optimálně pokrýt aplikace tak, aby se našlo co nejvíce těch nejhorších chyb a do produkce se dostali jen ty minoritní.
    A problém jsou samo prachy, v herní branži se testerům moc neplatí a tak tam lidé, kteří mají kvality tohle promýšlet nevydrží dlouho. Většinou položí základ a pak odejdou a tím to končí.
    Dalo by se k tomu napsat mnohem víc a Kid by tady zplodil několikastránkový dokument, ale to je někam k pivu a ne sem :D
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    To je jak u Falloutu 76, jak psali o tom co dělají třeba ti zabanovaní – no a polovina věcí prostě byla něčí fabulace, protože hra to normálně ani neumožňovala. Bonusem teda byly poznámky, že to nikdo nehraje a autor zprávy by takovou hru ani neotevřel. Ale přesně věděl, co je tam špatně a nakonec se pokrytecky postavil za chudáky hráče, co to koupili.

    To je dnešní trend, já si hlupák koupil poslední Score a tam třeba samotnej Tuček recenzuje Far Cry ND a dole u recenze má i ikony stěžejních postav příběhu – no a nepropálil tam čůrák spoiler jako prase? Propálil. Já jak kokot si hraju dlouze znovu pětku, naskočím pak do ND a pak jen otevřu score a tam dole nepřehlédnutelně v barevným znázornění ta celá pointa...

    No a je tam úvodník o The Division 2 a měl by navnadit – no a on je to článek o osobních dojmech a špatné paměti pana redaktora. Division 1 mělo špatnej příběch a bylo to celý špatný, pak nějaký DLC bylo asi dobrý (prostě popis od kokota, co si rychle zkouknul nějakýho youtubera a sám si o tom ani nic nepamatuje, protože ho to nezajímá) a pak výčet chyb a co se určitě posere u dvojky, mikrotransakce hrůza a předražený edice.
    Nedivím se, před cca půlrokem tam šéfredaktor Modrák psal litanii o tom, jak je ten Ubisoft hrůza a furt o tom samým a jak my už toto nechceme a nudí nás to a musí se tomu říct stop.

    Nic jsem se nedozvěděl, jenom že jsem kokot a oni jsou skvělí. Je to oportunistický a názorově disciplinovaný jako Mladý svět z roku 1975.

    Samozřejmě se brání tou tezí, že přece nejsou objektivní a mají právo na názor, tak ale pak to maj označovat jako soudničku a ne jako preview. A sami se nenazívat jako herní novináři, ale jako názorový komentář (a v jejich případě i třeba v případech jako games.cz i jako lidový soudci).

    Mám sto chutí začít vyrábět medajle národních umělců socialistické republiky a začít je tímhle vyznamenávat. Zaslouží si je. A ti na redditech taky.
    KORAL
    KORAL --- ---
    TRAGED: No Co se týče komponent a supportu, tak tam je prázdné mít můžeš. Stačí založit nový čistý gear.
    U zbraně dáš jen jednu a druhou necháš prázdnou a skilly jsou dané(jsou převyplněné common itemem) pokud se nemýlím. Takže pokud ty cca 3 věci máš žluté, tak ti stačí mít jen ty a hotovo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam