PIETA: teď ti moc nerozumím, SWBF2 mám a co je tam za problém? Loot boxy zrušili poměrně rychle, protože to už porušovalo zákony o hazardu a protože se ozval i majitel licence. Teď už je to hodně jinak.
Mass Effecty dva a hlavně tři jsou pro mne nezajímavé hry, ta DLC vydávaná za bioWare body byl debilní nápad a já jsem ho nikdy nepodpořil. Ani mne to nezajímalo.
Naopak u Ubi si mikrotransakce využívám ve svých oblíbených hrách, který jsem roky hrál, hraju a hrát budu. WIldlands i Divize, ani u AC Odyssey nemám problém si občas koupit ohnivýho koníka (i když jde občas koupit ve hře přes tu rudu, má se to i tak).
U Anthem je ajsně řečený už při prodeji, že content bude postupně, u Battlefrontu V. taky je, obojí mám a nestěžuju si (leda na to, že to dělaj pomaleji, ale raději ať to vydaj odladěný a v pořádku, než aby to byl průser).
Pokud u toho všeho je něco jako fakt blbé, jsou ty updaty her. Zatímco v minulosti hra se vydala a pak opravný patche (když byla firma slušná, často na to ale i srali), tak dnes pondělí/úterý a vidím tam šest update a některý maj i 5 G velikost.
Co je nejblbější, když za hra jako službu schovají vydání předběžné verze a z hráčů dělají beta testery víc než je zdrávo.