• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKSONY Alpha - digitální fotoaparáty
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Tak jsem nakonec v akcičkách pořídil 28/2 (za 6 tisíc) a 200-600 (za 44 tisíc). Tomu říkám úspěšný lov :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Ohledne povedenych amaterskych videi na Sony A7 III bych se podival treba na tohodle kluka, dela pekne veci:

    A CINEMATIC POKER B ROLL | Behind The Scenes
    https://www.youtube.com/watch?v=K4P3DI6cqxo&t=316s

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PIPLA: Psal jsi o tom, ze bys chtel silent shutter a zaroven se bojis banding, zkusil bych najit starsi Sony A9 za dobrou cenu, klidne bazar. Vzhledem k tomu ze ted prisla A9 II, melo by se to povest. Pokud "no compromise", tak A9 II.

    Pokud viz vyse zase tak moc nepotrebujes, pripadne vadi horsi dynamic range A9 rady oproti A7 a A7r, najit A7 III za nejlepsi cenu - ten fotak je treba pro me ucely nejlepsi soucasny fotak. Ale A7 III je proste na konci sveho cyklu. Koukaje na A7r IV tusim, ze A7 IV tolik noveho neprinese, ale ceny A7 III potom proste popadaji.

    Rkova rada mi prijde dobra pouze na experimenty s vysokym rozlisenim, pro realne foceni uz mene. Pripominam, ze top karta na A7r IV da nejakych max 200 MB/s zapis (ano, vcetne 300 MB/s karet). Ja pak proste preferuji moji A7 III, ktera ma na 6fps nekonecne dlouhy buffer, tedy dokud nedojde misto na karte.

    Video - Hodi se 4k/60fps protoze slowmo, to proste Sony na fotacich neumi ci spise nechce umet (co si budeme povidat - pro E-mount nabizi napr profi kameru Sony Venice 6k, samozrejme ze za uplne jinou cenu nez fotaky). Dale je to opet o ruznych kompromisech... Vsemozna povedena videa se s vyse zminenymi fotaky delat daji, ale tech 4k/60fps chybet proste bude.
    FOGH
    FOGH --- ---
    PIPLA: Ja mam aktualne set A7III a A6000. Ten APS-C fotak pouzivam na delsi ohniska, protoze mam zatim nejdelsi 200mm a to je na FF proste malo. To obri rozliseni u 7R IV je spis na skodu, zpomali to postproces. A taky tam malicko hur vychazi sum.
    FOGH
    FOGH --- ---
    PIPLA: kolega pres to (respektive Kachaa shop, to je stejna vec) kupoval uz nekolik objektivu a Canon 5DmkIV. Vse bez problemu.
    Ja tam zatim kupoval jen FE 16-35/4 a taktez naprosto bez problemu.

    U Sony tela bude pravdepodobne problem s nastavenim jazyka, maji to regionalne zamcene. Ale u tebe nepocitam, ze bys pouzivala fotak v cestine.
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    Poradíte? Potřebuji dvě těla... ale, která? Prý má na jaře vyjít A7 IV? takže ještě počkat?
    A7 III + A7r III? Nebo + a7r IV? Nebo + a9? Nebo si koupit a7r - III/IV a počkat na A7 IV, pokud ji vůbec vydají?

    Vím, že je důležité, na co to potřebuji... tak nějak obecně na všechno :-) Nutně nepotřebuji obří rozlišení, ale, kdo ví, kdy se bude hodit výřez, nebo bude někdo chtít něco tisknout. Sport docela fotím, ale ne nějak extrémní, nejvíc asi svatby a rodinky, ale bylo by fajn to mít i na video...
    Díky za rady a názory, gůglím, co to jde a řeším a stejně jsem z toho jelen...
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    Ahoj, pls, kupovali jste někdo tělo (případně i objektivy) ze zahraničí? Máte někdo dobrou zkušenost s jakým webem? Já teď koukám na https://www.e-infin.com/ a tam jsou některá těla o sakra dost levnější. Mám se bát? nebo je to cajk? Případně, jaké jsou další dobré weby? Určitě jich je víc, díky. Vím, roční záruka... a dál?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Sony 35mm Prime Lens Comparison | 7 Lenses | RAW Downloads | Sigma 1.2 vs Sony 1.8
    http://www.youtube.com/watch?v=cckS19lMh-Y
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PIPLA: Proste si to na uvod na par fotkach otestujes.

    Napriklad u mne doma mam prevazne mix ruznych LED "zarovek" z Alzy a nic mi neblika - takze vsechny fotky rodiny co fotim doma fotim na ES. Vse co fotim venku opet ES. U pribuznych taktez ES. Kdyz prijdu nekam kde nevim a hned chci fotit, prepnu si fotak na MS.

    Kdyz mam cas na tabletu prohlednout par fotek, tak vim na cem sem.

    Priznam se, ze z x foceni vsude mozne se mi myslim ze jen dvakrat stalo, ze jsem musel fotit na MS, abych se vyhnul banding.

    PS: Fotim na A7 III, Ricoh GR III, mobil. Fotim pouze amatersky moje decka, landscapes, cityscapes a co me napadne. Svatby pouze jako host, pripadne jako svedek, nebo zenich.
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    LAUNCHER: Díky moc za odpověď.
    Takže je s A7 III nereálné fotit na ten tichý mód v obřadních síních? Zkoušeli jste to někdo? Třeba to ve výsledku moc vidět ani není... včera z té oslavy si nikdo pruhů nevšiml, ale já je samozřejmě vidím, no.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PIPLA: Jestli chces silent shooting s minimalni sanci na banding, musis jit smerem A9 II nebo A9.

    Mimo vyse uvedene me nenapada nic, co by mi na A7 III vadilo.

    Vice o silent shutter banding napriklad zde:

    Silent Shutter Banding | Enthusiast Photography Blog
    https://enthusiastphotoblog.com/silent-shutter-banding/
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    Ahoj, vážně přemýšlím o Sony Alpha A7 III. Mám ji půjčenou na odzkoušení a dnes mne dost zarazilo, že v úplně tichém režimu při umělém osvětlení (zářivky?) jsou na každé fotce pruhy.
    Chci si foťák pořídit hlavně kvůli tiché závěrce na obřady a různé konference, kde prostě ruší cvakání, ale tohle by mohl být docela problém, že? Máte s tím zkušenosti? jak moc je to problém při obřadech v obřadních síních...
    Nebo ještě další důvod, proč si ji nepořizovat? Nebo naopak pořizovat? Díky moc!
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    SONY A9 II je venku. Dojmy? :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Touzim po UWA sklu. Mam predobjednany Tamron 17-28/2.8, ale mam spatny pocit, ze ted proste budou dlouhodobe vyprodane, jako se delo s Tamron 28-75/2.8.

    Nemate nekdo prosim zkusenost (treba drivejsi predobjednatele 28-75/2.8) jak dlouho muze toto cekani trvat?

    Mesic bych pockal, ale jestli to bude trvat dele, tak bych zkusil najit ojetou 16-35mm GM a tu pak prodat.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Já mám 35 mm rád. Je to podle mě nejuniverzálnější ohnisko. Ale vím, že dost lidí preferuje 24mm. Těch 28mm je zajímavý. Je to hodně "filmové" ohnisko.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Podlehl jsem reklamni masirce a objednal FE 35/1.8. Predpokladam, ze na 35mm se mi toho opet moc vyfotit nepodari, ale tak kdybych zase nekdy pomahal s focenim na svatbe, budu ho mit pripravene :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Ono je to naprosto logicke, ale stejne prekvapene koukam, jak 85 GM vrazdi baterii fotaku.

    S 28/2 a 55/1.8 mi prijde baterie skoro nekonecna.

    Dobre na to myslet, kdyby clovek chtel vic na jedne akci s temi svetelnymi/tezsimi/hlucnejsimi skly vice fotit.

    Stejne 85 GM miluji... Ale je skoda, ze ho kvuli jeho vaze a velikosti nebudu vencit casteji.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Komercni chlubenicko, ale take par zajimavych info:

    Tamron Company Profile
    http://www.youtube.com/watch?v=O9HaDiY2bmo
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Sony gen 3 barvy vs Fuji barvy, moje nevedecka dojmologie:

    Mel jsem mnoho ne uplne pozitivnich zkusenosti s gen 2 Sony (hodne jsem cvakal na RX1r II, coz je prevlecena A7R II), obcas mi dost trvalo z toho dostat barvy, ktere se mi libi.

    Gen 3 (pripadne alespon moje A7 III) ma udajne jinou color science. Po nejakem case muzu rict ze ano, ze se s barvami trapim daleko mene nez s gen 2 a pro me oci je to s Fuji srovnatelne (netroufam si hodnotit ktera je o fous lepsi ci o fous horsi).

    Presto mi chybi nektere Fuji barevne profily / simulace (ty mmch funguji i s RAW v Lightroom) ... konkretneji Classic Chrome a oba PRO Negative.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Porovnani bokeh, Sony FE 85mm f/1.8 @ 1.8 vs 85mm f/1.4 GM @ 1.4.

    Obecne rad pouzivam male lehke f/1.8 a f/2 primes s rychlym AF. Ale pro 85mm, kterou vytahnu jen obcas a pouzivam typicky na staticke foceni, asi spise vezmu f/1.4 GM. Je to i tim, ze vystup z tohodle konkretniho skla se mi vyslovene libi. Tim nic proti FE f/1.8, ktera mi prijde na vhodne ucely paradni, ale me pouziti bude asi spise jinde.

    Tohle srovnani mi pomohlo pri rozhodovani, treba pomuze i jinym. Zaroven mi z toho srovnani prijde, ze FE 85/1.8 se ani v tomto ohledu nema za co stydet.

    Az prijde tenhle macek a predobjednavka na Tamron UWA, mel bych mit do zacatku sestavicku FE 28/2, Zeiss 55/1.8, 85/1.4 GM, Tamron 17-28/2.8, Tamron 28-75/2.8.

    Jeste by se mi hodila 24/1.4 GM, 90/2.8 G Macro a mozna neco v 35mm. Jenze s temi 35mm se mi jednak foceni moc nedari a druhak si nejsem jisty s vyberem (nabidka je, ale spis proste nevim co bych si vybral).

    I to 24/1.4 GM tezko rict, mam moc rad FE 28/2 a nejsem si jisty nakolik bych vyuzil to co mi da 24/1.4 GM navic. Ale herdek, do sbirky by se mi libil moc.

    Koukal jsem take na 100mm STF, velmi zajimave sklicko, ale priznam se, ze na to na co se asi patrne kupuje, budu mit prave 85/1.4 GM.

    Kazdopadne musim pochvalit FE system, nabidka skel pro me ucely paradni, vybiralo se mi opravdu prijemne.

    https://phillipreeve.net/blog/sony-fe-1-885-vs-sony-fe-1-485-gm-the-big-shootout/







    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam