• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKSONY Alpha - digitální fotoaparáty
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: Ruku do ohně za to nedám, ale přijde mi, že to je postprodukce. Zase, je tam velká komprese takže si nemohu prohlédnout detaily abych posoudil. Kvalitní postprodukce nekřičí "holá jsem tu". Ale třeba ta mlha v pozadí mi přijde umělá. Jakože stažená clarita, lehce kolorované. Dole v levo ta tráva divně navazuje, hint že možná selektivně rozmazávala. Ale to není nic proti ničemu. I fotomanipulace k fotografii patří a dělat to dobře je kumšt. Asi znáte Standu Peteru? U něj se ale manipulace nezapře :)
    https://www.stanislavpetera.com/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Mmch jeji starsi dilka byly z Canon 6D + 70-200/2.8 a vypada to podobne.

    Smekam a respekt, ta to tam neskutecne strili. Proste asi paradne zvolene uhly, vzdalenost pozadi, vsechno.

    Dalsi její z toho Tamronu:

    https://www.instagram.com/p/CFOg7RSngkf/?igshid=ik9770l0r2u1

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Ja mam dlouhou praxi foceni na 35/1.2 a 85/1.4, jsem uplne v klidu :-) Typicky full body, sneslo by to i mnohem vic.

    Nicmene jestli pan delal "pasovku" na 1.8, tak rozesmal :-D
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: No teď hlavně aby se ti do hloubky ostrosti vešlo co potřebuješ vyfotit. :D Si pamatuju jak mi psal jeden člověk že jeho 135/1.8 je rozbitá. Tak se ptám jak rozbitá? A on že s ní neumí udělat ostrou fotku. Že ostří na obličej a nic není ostré. :D Tak jsem mu spočítal hloubku ostrosti asi půl milimetru. :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Ty jo a ona asi fakt nekaca.

    S tim Tamron 70-180mm na fotaku ma holka i spoustu fotek na svem webu.

    https://www.hiltsjefotografie.nl/





    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: Možná to má domázlé ve fotokrámu. Komprese lecos zakryje. Jako vhodným úhlem pohledu se dá vytvořit iluze menší hloubky ostrosti, ale tady je vidět na tlapky a zem. Je to divné, ale se svou 70-200/2.8 jsem nikdy takového bokehu u portrétování psů nedosáhl a to jsem využíval všech možných triků.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Nejhorší je, ze jak ted prochazim ty fotky z 70-180/2.8, tak si u toho stejne predstavuju, jak by to vypadalo z 200/2 :-))

    Ja jsem normalne nemocnej clovek, co se svetelnosti tyka :-)))
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: To stene vlcaka je fakt divny. Pod tim profilem je podobnych tagovanych jako #tamron70180 vic, ale herdek... to fakt nevypadá jako f/2.8. Jako chapu ze je to stene, takze je to vic na blizko, ale f/2.8...
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MENTOL_: .... jo ... jasně není ... i když vlastně je. :) Jakože má vlastní samosprávu ale v zásadě je to geograficky už čína. Je to vlastně HUB pro obcházení daní. Z číny to pošleš do HK, z HK jako HK firma to pošleš do Británie a protože mají obchodní smlouvu tak se neplatí daň. No a z Británie to vesele putuje po EU. Čistě teoreticky ten špatný je nákupčí. Kdyby to řešila celní správa, tak půjde za vámi, ne za efin. :) Nevím ale jestli to pořád platí? Po Brexitu už jdou věci z Británie asi taky přes celní správu?
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MENTOL_: Tak jasně. Kariéra fotografa divoké přírody není pro každého. Není to jenom o tom, že by se nedaly vydělat peníze. Ale je to taky dost velká dřina podpořená velkou mírou nejistoty. Třeba teď v době korony je to pro wildlife fotografy docela slušná katastrofa. Ondra psal, že mu přijmy spadly na polovinu protože nemůže vycestovat. Takže žije ze vzpomínek a archivu. A to není to jediné. Ve wildlife fotografii jde také především o peníze. Takže pokud má člověk dobré kontakty, tak si může udělat výlet na tři dny do Botswany jako Petr Bambousek. Zcela zadarmo a přivézt si fotky zvířat které jsem tam neviděl za celý měsíc pobytu. :) A taky tu jsou lidi co staví kariéru na nevědomosti diváků. Mluví o nějakém složitém hledání tygrů v džungli a přitom má fotky z Ratambore. Takových dobráků se na české wildlife scéně taky pár najde. :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Thx. Neni to muj vkus, ale to nic neznamena.

    Zajimave videt btw, v jakých podminkach ty Hasselblady funguji... evidentne to zvladne i nepohodu.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    LWEEK: Hong Kong neni Cina! ;) Teda zatim..ne uplne..chjo..
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: Jestli si dobře pamatuji, je to tenhle týpek (http://austinmann.com). On se tváří, že fotí na iPhony a iPady, ale ve skutečnosti sebou tahá Hasselblady :)



    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    LWEEK: PREVAZNE je to slovo co z tve protiargumentace pak uz vypadlo :) Na kazdy jmeno co se tim uzivi a uvedl jsi, jsou stovky a tisice dalsich, kteri mezi ne nespadaji. Jako ne ze by o neco slo, ale "Zase blbost" si to asi nezaslouzi ;)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Delal jsem to same v Karachi v Pakistanu a po dokonceni prace se me zeptali, jestli chci dalsi exotiku :-))
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: V pohodě.

    Vzpomněl jsem si že jsem Václava viděl před pár lety v Zoo na Canon ZOOm akci. Mám dojem, že točí dokumenty a měl k ruce celý tým lidí. Jestli žije v paneláku nebo má vilu se zlatou záchodovou mísou nevím, ale rozhodně se asi nemá špatně.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Muzes pls nalinkovat ty wildlife fotky z H6D II? To mi prijde husty. Ale ted teda nevím, jestli nema Hasselblad na neco jineho a wildlife foti se Sonku.

    Znal jsem od videni damu, co fotila afriku na Leica S vcetne zvirat, ale fotky imho nezverejnovala :-/ Ono mnohde jsou ta zvirata velmi krotka, takze se k nim dostanes blizko a ze nemela ultra dlouhe skla pak nevadilo (mozna stejně to ma ten pan s H6D II).
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: Může být obojí. Jedna z věcí je pravda. Wildlife fotografové nejsou živi jen ze samotného focení, ale často publikují články, knihy, prodávají fotky, dělají workshopy a uspořádávají expedice. To tak nějak k tomu všemu v dnešní době patří.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Ja Ti rozumim a vetu jsem mel formulovat lepe a jinak. Chces-li omlouvam se a odvolavam.

    Ale poznamka: Pod "neuzivis" si kazdy predstavi neco jineho. Treba ja zivot v panelaku s detmi. Ackoliv uznavam, ze jeho byt v panelaku v Praze muze mit stejnou trzni hodnotu jako moje dve patra a sklep v regionu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Tady je otazkou, jestli pana zivi vic ta cestovka, nebo to foceni...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam