Další věci co mě napadají k režimovému oddelení jsou například krádeže málo kdy chytnete někoho za ruku a lednička je pro celé patro společná a je umístěná na jídelně stejné je to i na otevřeném detoxu o patro výš tam se ale pohybuje dost často personál tak se tam teměř nikdy nic nestratilo dole je to horší sesterna je dost daleko a v noci tam potkáte někoho jen náhodou za krádež tam hrozí okamžitej vyhazov což ovšem lidem co se nechtějí léčit nevadí byly tam případy že zmrd dal reverz tak ho nechali at si zabalí a ostatní byly mezitím na programech toho on využil oblezl pokoje a ukrad občas dost směšné věci jako pánské spodky XXL (zlodějíček byl vychrtlej pernikář) potom ho vypustili ven a když se kluci vrátili z programu jen koukali co chybí policie samozřejmně nevyřešila nic na následných pavilonech jsou uzamikatelné skřínky a klíče máte u sebe na 31 si musíte dávat prostě bacha jsou tam lidi všeho druhu. Kromě programů co vede personál jsou i tzv samořídící programy jedná se o přednášku jednoho pacienta který se k tomu dobrovolně přihlásí a téma přednášky musí schválit lékařský tým většinou jde o historii ,cestování nebo koníčky co kdo jaké má přednáška trvá na 31 pouze 15 minut a je ta bod .K tomu bodování jsem se slíbil vyjádřit později tak asi přišel ten čas body sbíráte kvuli propustkám domů bud na jeden den nebo na 2 podle počtu dnů se vám strhne také počet bodů ,body získáte za rajony co uklízíte za samořídící programy ale třeba i za dobře sepsaný elaborát (písemný úkol) za práci navíc to když personál potřebuje s něčím pomoct a nebo od terapeuta za dobrou práci na skupině kdo jde z 31 na 18 bude body potřebovat tam se dají využít jak jsem už psal k opuštáku na 35 vám všechny body vezmou a jedete od začátku mají trochu jinej systém postupu v léčbě moc o něm nevím nebot jsem tam nebyl ale proti 18 stojí podle mě za hovno podle toho co jsem slyšel. Taky jsem si vzpoměl že další funkce na pavilonu jsou zvoník (ten ohlašuje začátky všech programů pro ostatní) a nákupčí ty jsou hned 2 a měli by to být F2 (zajištují nákupy pro celej barák mezi náma největší voser co můžete schytat) nákupčí nesmí být gembler (kvuli penězům co nafasuje) a neměl by být ani toxik ale ono neni většinou s čeho vybírat ,nákupy jsou 2x týdně a byly omezeny na 3 nebo 5 položek na osobu co si pamatuju máte na to asi 30 minut 10 minut vám trvá cesta do Alberta za bránu kam jdete s doprovodem samozřejmě a 20 minut máte na to abyste nakoupili pro 30-40 lidí a když je vám k tomu ještě blbě z abstáku je to fakt lahoda ale i já jsem to 2x zmáknul (ale ty nervy to nezapomenu ) párkrát se dokonce stalo že frajeři se prostě zdejchly i s prachama jak řikám na 31 jsou všelijaký lidi . Jednou týdně si vás na režimu zavolaj na vizitu kde jsou všichni Primářka,terapeuti i lékaři tam dáte pohovor co chcete dál a jak jste pokročili v léčbě a co jste si uvědomili za ten týden koná se to tuším v pátek ted nevím od terapeuta dostanete otázku nad kterou máte týden přemýšlet a příští vizitu mu říct odpověd dále dostanete papírek zvaný souhrn týdne a na něm jsou podobné otázky co vám tým klade jako co plánuju na sobě zlepšit ,co jsem si uvědomil , a co očekávám od léčby ten máte vyplnit a odevzdat v deníku v pondělí .Jak jsem už řikal člověk se na 31 dlouho nezdrží a brzo je přesunutej na pavilon následné léčby ten si můžete zvolit na formuláří o žádost na stupen F2 je kolonka na který následný pavilon chcete já klasicky zatrhával 18 protože jsem měl mnoho recidiv tak by mě 35 asi ani nechtěla ale ted co jsem tam byl naposledy tam chodili skoro všichni někdy vás do toho nutí i personál abyste tam šli nevím o co jde ale tak to je. Ještě jsem si vzpoměl na funkci kuchynskýho ten se stará o kuchyn a je k dispozici personálu když přijede jídlo od firmy Aramark která vaří takový blafy že to jméno nezapomenete každou chvíli se sepisovali proti nim petice a stížnosti ale všechno k ničemu asi maj ve vedení PNB svého člověka to jinak neni možný . Taky jsem neřekl že u sebe nesmíte mít žádné ostré předměty proto je holení a kolínská která občas obsahuje alkohol umístěno na sestetně a vydává se v určitý čas na požádání a hned po holení se musí vrátit zpět nesmíte mít u sebe ani kapesní nože nebo posilovací náčiní či rovnou zbraně a také jsou zakázány věci jako šnupací tabák ,balený tabák ,papírky, a věci co připomínají alkohol či drogy třeba dětské rychlé špunty likérové bonboniéry ,Margotka a Mila což jsou sušenky kde je použit bud alkohol nebo jeho esence ale o to všechno vás připraví již na příjmu pokud to máte u sebe, tašky co vám přinesou návštěvy skontrolují na sesterně a pak si je můžete vzít na pokoj pokud tam nic závadného není v případě úmyslného přinešení zakázaných věcí vám můžou návštěvy zakázat taky vám návštěva nesmí půjčovat mobilní telefon pokud se na to příjde nebo pokud se vůbec příjde na porušení pravidel z vaší strany můžete skončit znova na detoxu nebo vás mohou vyhodit když se jedná o hrubé porušení řádu za porušení abstinence je vyhazov automaticky například když užíváte nepředepsané léky co vám tajně šoupne návštěva a příjde se na to jste jasnej pak platí povinnost naopak užívat předepsané léky když to skoušíte zakamuflovat jako že jste je spolkli před sestrou a ona vás nachytá že nesete nespolknutej diazepam někomu na výměnu tak je to většinou také vyhazov léky jsou 3x až 4x deně ráno po snídani odpoledne po obědě a večer podle toho jak vám napíše lékař pak jsou ještě noční léky na spaní a ještě při nespavosti máte někdy nášup do 2:00 do rána máte šanci si nášup vzít pak už vám ho nevydaj a můžete čumět do stropu až do 6:30 já měl velký štěstí díky tomu že jsem se k sestrám choval slušně a občas si s nimi povídal nebo jim s něčim pomohl (měli mě rádi byl jsem jejich oblíbenej pacient) zase připomínám je to o chování člověka! měl jsem u nich protekci že mi dávali medikaci jak jsem potřeboval já a né jak bylo v kartě né že by mi dávali něco jinýho ale měl jsem rozepsané léky na různé noční hodiny při nespavosti a podobně a někdy jsem usnul a vzbudil se o 15 minut později než jsem měl nárok vzít si poslední záchranu někdy mi sestry vyhověli s tím že je to mezi náma a pak přišli s geniálním nápadem že mi dají všechno najednou a já nebudu muset hlídat hodiny abych tam byl včas a nebo pokud bych zaspal o pár minut nemusel žebrat na sesterně o nášup můj problém byl vyřešenej a já jsem jim za to dodnes vděčnej usnul jsem po celé té hromadě na celé 4 hodiny a pak už se to dalo vydržet a časem se to zlepšovalo samozřejmě takže jsem měl klidnější noce než číhat na chodbě kdy budu moct dostat další prášek ale s ohledem na sestry prohlašuju že jsem si tohle všechno vymyslel a nic takového se nestalo :) na 31 mi dávali ještě diazepam který snižovali poměrně rychle ale dalo se to vydržet i když jsem se klepal jako drahej pes a polívku pil rovnou z misky protože lžicí bych neměl šanci a jednoho krásného dne si mě zavolala vizita s tím že mi ihned sundaj všechny diáky a že se stěhuju na pavilon 18 měl jsem s toho rozporuplný pocity ty diáky to bylo moc rychlý a taky že jo dostal jsem při balení věcí epilepták s toho mě dostali ale diáky už nasadit nechtěli já je už nechtěl taky další návykové svinstvo jsem měl za sebou a cesta na 18 mě uklidnovala protože Mudr.Matanelli je asi nejlepší medik co znám ten mě dostal ze sraček vždycky měl jsem ovšem smůlu v tom že byl pátek a doktor na mě neměl moc času a medikaci mi ještě ponechal tak jak mi jí naordinovali na 31 první noc byla hrozná protože jsem musel chodit pro léky postupně už jsem neměl výhody a skoro jsem nespal druhý den v sobotu jsem dostal další epilepták všiml jsem si ve své kartě že mi nasadili místo Chlorprothixenu 50 quentiapin 200 a to ve čtvrtek začal jsem mít podezření že mi to dělá on (což se později ukázalo jako mylné) tak jsem ho v sobotu večer nechtěl sníst bylo mi tak příšerně že bych se nejradši sám omráčil o futra abych o sobě nevěděl odpotácel jsem se ze sesterny a lehnul si do postele byl jsem ko třásl jsem se a měl jsem zimnici jako kráva po chvíly zase nesnesitelný vedro a rozostřenej zrak že jsem viděl sotva tak na půl metru a motorika totálně vypověděla službu naštěstí mě nechali ležet a nosili mi prášky rovnou do postele byla to zase jedna z hodnejch sester co si mě pamatovala z minula tak prej jí mě bylo líto že mě ze všeho omluvila a dělala mi čaj a všechno nosila na lůžko tímto jí chci poděkovat pomohlo mi to podařilo se mi usnout a druhej den už jsem byl jako vyměněnej já tomuhle říkám "poslední výkřik" je to jako když vaše tělo pochopí že už žádnou návykovou látku nedostane a z posledních sil si o ní řekne tím že vám udělá peklo na zemi když to vydržíte už na vás absták nemá sílu taky jsem od té doby žádnej voser už neměl a všechno už pak bylo jen lepší a lepší možná to tak mám jen já možná i jiný ale takhle to bylo a já byl už konečně na 18 .... zatím vše Filip