NELLAS: Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku...
TAMARIX: Když už si zmínila tohle, tak já to naopak nechápu, přiznám se. Naprosto nepobírám jakejkoliv patriotismus, ať už se manifestuje fanděním Horní Dolní v nějaký třetiřadý lize, fanděním národnímu týmu v libovolný hře nebo nějaký Sáblikový, případně pochybným národovectvím, nebo dokonce náckovstvím. Ostatně nechápu ani black pride, gay pride... Beru to tak, že hrdej může bejt člověk leda na to, co sám dokázal, ne na to, co dokázal někdo jinej. Bejt hrdej na národnost, barvu kůže, sexuální orientaci, nic z toho podle mě nedává smysl, protože je to všechno jen pochybná výhra v genetický loterii. To, že sem bílej heterosexuální chlap, narozenej v Čechách a žijící na přelomu 20. a 21. století, je všechno jen náhoda a nic z toho sem si ani nevybral, ani nezasloužil svojí snahou. Stejně dobře sem moh bejt lesbická křovácká žena před 500 lety. Tak proč fandit Šebrlemu, nebo vykřikovat Čechy Čechům, když je jen a jen dílem náhody, že s podobně postiženejma sdílím souřadnice v časoprostoru?