• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ADELHAIDA: no jo, já taky trpím při všech věcech, co vyžadují následovat nějaké pokyny jako tři kroky doprava, čtyři kroky doleva apod. Anebo autoškola a "teď zabočte doleva" :)) Myslela jsem si, že jsem to měla z toho, že mě vytrvale v dětství mátla máma (která je přeučená z leváka na praváka, a tak má ty strany tímto fakt zmatené), ale teď jsem zjistila, že je to ještě jinak... a zjistila jsem to až díky dceři, která má taky dominantní ruku pravou a dominantní oko levé, že to já mám vlastně taky a že to je asi zdroj toho celoživotního zmatku :))
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ELIZHANNAH: Nepřipadá mi, že bych měla něco dominantního. Tou zkříženou lateralitou si proto nejsem jista. Někdy mi něco jde líp tak, a příště zas naopak, jednou si dám nohy takhle a příště nechápu, jak jsem tak mohla něco udělat. Taneční byly občas dost oříšek, furt jsem se divila, proč mi nevychází krok.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ADELHAIDA: Jako že máš zkříženou lateralitu? Já jsem až v dospělosti zjistila, že zatímco se považuju za praváka, tak např. moje dominantní oko je levé. Jak to mám ale s nohama, to teda netuším.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Tak ještě nějaký pohybový přiznání... V dospělosti jsem se zapsala na krav maga, a jeden z hlavních důvodů byl, že jsem si tam chtěla najít chlapa.

    Jedna z prvních hodin kurzu, a že se budem učit padat. Takže parakotoul přes překážku. Ehm. Před tělocvičnou plnou potenciálních manželů? Jenže koukám, že čtyři spolubojovníci už se omlouvaj, že tohle teda ne. Tak si říkám, zkusím to, za ty prachy mě to musej naučit, ne? Předvedu hruškoidní zhroucení, za který by se nemusel stydět žádnej důchodce na namrzlým obrubníku a plna očekávání vstávám. "Nohy máš nastavený jako levák a ruce jako pravák," praví trenér a vůbec netuší, že mi právě změnil život, i vnímání sama sebe.

    Už dřív jsem si všimla, že nejsem vyhraněnej pravák ani levák. Ale nikdy mě nenapadlo, že to může působit nějaký potíže. Při volejbalovým podání, při gymnastice, při startech, atd. Od tý doby mi spousta věcí začala jít. Stačilo zkontrolovat postoj. Takže jo, tělocvik mi nešel, protože jsem byla nešikovná. Ale proč si takovýhle věci nějakej tělocvikář nevšim?
    AMANT
    AMANT --- ---
    DMAG: kdyby, kdyby, kdyby, kdyby.... kdyby bylo hovno cukr, tak by lidi srali do kafe. v tehle verzi reality se ale onoho zjisteni nedoberu a do kafe si dal budu davat cukr. a ty si delej, co chces, treba dal ze sebe vola. pa.
    DMAG
    DMAG --- ---
    AMANT: njn, to už se tak někdy děje. Kdyby jsi si přečetl co jsem tuhle psal, pak by jsi zjistil, že toxickej debil jsi ty sám. Čau a vyliž.
    AMANT
    AMANT --- ---
    DMAG: ja se priznavam, ze kdyz nekde par lidi neco resi a do toho vstoupi nekdo, kdo k tematu nic nema, ale zacne zonglovat psychiatrickejma pojmama, pripadne vyrazama jako "brecite, drenite, fnukate, kapesnicek" a podobne, tak si okamzite pomyslim, ze dotycnej je pekne toxickej debil.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    ADAMIRA:
    "contrary to popular belief" je pravdepodobnejsi ze vemeno na telocvik bude vemeno i na matiku.

    Effects of school-based physical activity on mathematics performance in children: a systematic review | International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity | Full Text
    https://ijbnpa.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12966-019-0866-6
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    He He, tady někdo neuměl do pěti počítat ale byl přebornik přes medicinbal :D
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    omg telak na zakladce je od roku 1869! man the fuck up...
    jeste dlouho se tu budete bavit o tom jaky ste meli trauma a stydeli se prede vsema, kdyz ste byli nemotorny pri telocviku? trosku vam vlastni neschopnost posramotila ego a ted se z toho muzete po 30ti letech posrat? s krizkem po funuse jak metoo. jdete se s tim vysrat uz. nebo si kupte poradnej herak a dejte si zlatou. kdo to ma cist
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    za mejch starejch časů děti spali ve studnách a přikrejvali se kusama vyřazenejch rentgenů, dneska ani po tyči nevylezou, hrozný :/
    DMAG
    DMAG --- ---
    VENDULKA: tak já zrovna v tý době na základku chodil, jak už jsem psal níže. Já se nad nikoho nepovyšuju, jak jsem opět níže psal, sám nejsem zrovna nadaný. Ale plakat nad tělákem, ježišmarjá, to je jak na mimibazaru.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    TRISSIE: Tak to je samozřejmě ideální stav....já zas poslouchal že sem idiot a v životě neodmaturuju, a protože mě to nebavilo poslouchat tak jsem se seknul, začal dělat neco jinak a odmaturoval na pohodu na dvojky a ten pocit toho, že když něco chci a pořádně se do toho ponořim tak můžu zvládnout cokoliv mi z toho zůstal taky. Autority jsem neřešil asi moc nikdy, takže sem si k tomu nemusel nacházat postoj
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Jasné no, protože dostat výsměch před třídou protože mi nejde kotoul, rozbrecet se ze jsem dostal 2ku místo jedničky a jiné věci které člověk zažívá a které ho můžou nakopnoit k lepším výkonům a studiu, jsou na úrovni dlouhodobe šikany na vojně....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FRIZER: mám. A taky jsem toho o hodně víc dokázala, takže si nemusím svou sebehodnotu stavět na tom, že jsem dokázala v citlivém věku překonat šikanu ze strany autorit, kterým bych měla důvěřovat.

    Mimochodem ne, šikanu ze strany učitelů jsem ani nezažila dokonce ani na tom tělocviku, protože naše třídní-tělocvikářka nebyla vyhořelá kráva, ale paní s nadhledem, jejímž cílem bylo nás rozpohybovat a ne šikanovat.
    A možná, možná... i tohle je jedna z těch věcí, které přispěly k tomu, že jsem maturovala s pocitem, že když budu chtít, tak můžu dokázat, co si jen vymyslím. A taky že autorita není něco, co je dané nějakým titulem nebo papírem, před kterým ostatní sednou na prdel, ale že si to člověk musí zasloužit a vysloužit.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    tady uz jen schazi, ze povinna vojna byla super a delalo to z chlapcu ty spravne chlapaky.. takova snuska h*ven, ty jo.. pulka rodiny je u nas zelena a je to mocna kombinace depresivnich alkoholiku, agresivnich alkoholiku, totalne vymletych idiotu, co se jich vlastni deti strani - presne ta vychova - musis se cejtit jako nic, aby z tebe neco bylo..
    pokud je IMHO postavene na tom, ze dite se ma nekdy cejtit jako odpad, tak to IMHO je presne na dve veci.. stejne jako majitel IMHO.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FRIZER: tys upad, ne
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    A opět, mas navic
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a přesně takhle, milé děti, se zdůvodňovala šikana bažantů během vojny.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    FRIZER: Wow. Ok, nemám co dodat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam