• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    HOWKING: hele, já se v tom už trochu ztrácim, cože jsi nám to vlastně říkal? abych si mohla poznamenat, žes nám to říkal, až to přijde.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SALVATOR: ok. Slibuju že už o tom ani nepípnu až do doby, kdy budu moci říct: “já jsem vám to říkal” ;-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    HOWKING: Hele a ten názor budeš vyjadřovat celejch příštích pět let? Já jen že už ho vod tebe každej na nyxu čet minimálně dvakrát a už teď to začíná bejt docela votravný.
    JONY
    JONY --- ---
    Když jsem před mnoha lety v dětství viděl poprvé Kouř, tak při scéně, kdy jde v závěru zástup lidí a skandují "má to cenu", jsem myslel, že skandují "mátocemu!". Což mělo znamenat, že té postavě, co je vedla, jako přeskočilo. :)

    Což by mělo jistou logiku v tom, jakou ta postava měla ve filmu roli (režimem zničený člověk, co propadl depresím a chlastu) a jak si Sklep často pohrával se slovy nebo přímo nová slova tvořil. Doteď nevím, zda tohle nebyl nějaký meta záměr tůrců nebo jen moje bujná fantazie. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    přiznávám, že mě fakt baví sore losers, zvlášť když jsou to ještě losers by proxy
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    HOWKING: přiznávám, že jsem myslela, že si lepší v té matematice, nějak ti to nevychází...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    GRANTORINO: A já se přiznám, že jsem to věděl, ale jsem tak vděčný za příležitost vyjádřit názor na půlku voličského stavu, že jsem ti nemohl "neudělat radost" :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    HOWKING: přiznávám, že jsem to sem dala, abych viděla, jak se z toho posereš :D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    GRANTORINO: A proto u nás žena nemá šanci vyhrát. Slepičky volí rodidly.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Mě Petr Pavel.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Mě Alena Zárybnická.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Mě Olivie Žižková.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Rajcuje mě Michaela Jílková.
    JONY
    JONY --- ---
    propadl jsem korejským romantickým seriálům
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA: a už slyšim ty authentický pravicový argumenty: "ta sestra si to zasloužila, komunistickej režim jí totiž svěřil stetoskop"
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SALAMAN: to se pleteš, je to naopak, Mašínové u těch svejch "odbojovejch" činů mysleli na Topolánka. ;)

    Tenhle symbol protikomunistickýho odboje je hroznej bizár, jakože odprásknout policajta, podříznout pošťáka, postřelit hasiče a zdrhnout. A ještě že zdrhli, další logickej krok by bylo někde zapálit zdravotní sestru zaživa asi :)
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    SALAMAN: ano v dobovém kontextu to ani jinak nešlo. Husitství vzniklo jako reakce na nějaké dění a chápat ho jenom jako násilné hnutí (mimochodem katolíci se k husitům chovali úplně stejně) je příliš velké zjednodušení. Ale to nechme stranou.
    Celá ta disputace začala chorálem na presidentské inauguraci. A to je věc symbolická spojující středověkou historii s historií vzniku republiky. Hned první 4 legionářské pluky zformované v Rusku nesly názvy po "husitských" osobnostech. Mně je tam ta symbolika jasná.
    A kdybychom odhlédli od symboliky, co nám zbyde z takových osobností jako Jan Palach (divný pavouk se psychickými problémy) nebo Havla (prcíř a alkoholik).
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    SALAMAN: :D
    Já se na to snažím dívat z dobovýho kontextu, protože oni opravdu žili v atmosféře strachu a totální neinformovanosti. Věřím, že si mysleli, že takových, jako jsou oni, je po republice mnohem víc a že se třeba vzedme nějaká vlna nebo cokoliv. Ale podříznout hrdlo svázanýmu člověku je zmrdovina.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WRNQ: Podle mě je nejvíc obdivujou takoví ti různí konzervativci, co nosej jakože ze srandy trička s vrtulníkem, mrk mrk. Málo se to ví, ale třeba jak je ta Topolánkova fotka s postaveným pindíkem, tak to zrovna myslel na Mašíny.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    SALAMAN: Taky s tím mám decentně problém.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam