Dovolim si trochu oponovat
KAIAFOX: a pridat vlastne i moje priznani, ktere s tim souvisi.
Jeste pripominam, ze jsme v klubu "Priznejte se..." ,takze je se prizavam a rozhodne nechci komukoli cokoli nutit.
Mozna jsou ta rozjuchana selficka a vesela pranicka tech lidi zpusob, jak se s tim vyrovnat (i kdyz me osobne to taky neni po chuti) Obecne ma kazdy dobu, miru i zpusob truchleni jinak a myslim ze neni dobry to soudit. Kdo urci, kdy uz se rozjuchana selficka muzou?
Je to samozrejme lidska prirozenost, stanovit si nejaky moralni standard, ktery je "shodou okolnosti" nekde tam kde kde ho mame my a rikat ze ten kdo je pod nim je necita/sobec, ale mylsim ze je dobry si tohle uvedomit, nez nekoho odsoudime.
Jsem s manzelkou u jeji casti rodiny na chalupe, vsechny tady ty udalosti na FF zasahli a na zacatku se reklo, ze se o tom proste nebude mluvit. O cem se ale zaclo mluvit, byla nova Palestinska restaurace v Praze. Hned nekdo prisel s tim, jestli je OK tam ted chodit zrovna ted - ale ze mozna jo, protoze nejsou z Gazy, ale ze Zapadniho brehu. Do toho prisel nekdo, ze to je jedno, ze jsou - bohuzel - vsichni stejni. Dal nevim, protoze jsem to sel hodinu vydejchavat ven.
Jsou to vsechno hodni a laskavi lide a napr. dva primari - zadni dezolati. Jen se proste z ruznych duvodu rozhodli soucitit jen s jednou stranou konfliktu.
Za chvilku si pujdem sednout k stedrovecerni veceri. Osobne mi vadi jak zachzime se zviratama a nechci se na tom podilet. Prave ted se smazi rizky a ten pach mi pripomina, jak mizerny zivot ta zvirata zila, kolik psychicke i fyzicke bolesti zazila.
Pred chvilkou nekdo hodil vtipek, jesli si taky nechi zasmazit, ze to je neco pro me. Ha ha ha. Naposledy jsem presne tenhle vtipek slysel vcera u me casti rodiny.
Rizky se smazi i proto, ze preci trapit kapry v kadich je zvraceny. Prasatka a kuratka zatim musi trpet dal.
Pujdem si teda sednout k tomu stolu a slavit Vanoce, prestoze Vanoce v Betleme jsou letos zrusene jako solidarita s Gazou.
Ja budu myslet na desetitisice obeti v Izraeli a Gaze (a zapanidm brehu) a miliardy zvirat trpicich kvuli nasim chutovm bunkam, nekdo si z toho vybere jen Izraelce a kapry, nekdo (pescatariani) prida naopak kurata, ale kapra klidne zbasti, nekdo si tam prida deti co vyrabeji v desnych podminkach Macbook na kterem pistu tenhle pokrytecky prispevek. Kdybych mel peskova, kazdyho kdo si u stolu da maso - a tim padem ma V TOMHLE KONKRETNIM PRIPADE trochu jinde moralni standard, asi bych dneska vecerel sam. Kazdy to ma jinak a myslim ze pohorsovani nad tim nikam nevede.
Hezky slunovrat.