• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: protože se počítá s tím, že můžeš mít i děti, které v ČR oficiálně neexistují, protože se narodily v zahraničí a tobě se nepovedlo (nebo jsi neměla důvod) jim vyřizovat český pas.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: to pochopím. Ale nechápu, proč chtějí rodné listy dětí. To neexistuje systém, kde vyjede, kolik měl daný člověk zapsaných dětí?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: problém se (starýma) papírama k důchodu je ten, že Česká správa sociálního zabezpečení sice masivně digitalizovala už za začátku milenia, ale tu digitalizaci dělala v nějaké budově v Troji nebo Libni. V roce 2002.
    Kamarádka-státní archivářka tam pak v holinkách a s respirátorem byla dělat protokolární likvidace plesnivých hromad papírů :-(
    oni se tváří, kolik toho zachránili, a docela dost jo, ale všechno rozhodně ne.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: když vidím ty úspěchy na poli digitalizace, tak nevím jestli se na to těším.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ERRTU: by mě zajímalo, kdy dostatne tu zodpovědnost evidovat listiny stát.
    Idealisticky si představuju systém ukládání dat, kam školy pošlou to maturitní vysvědčení a diplomy, matrika počty dětí, zaměstnavatelé zápočťáky, SSZ každý rok potvrzení, že člověk odváděl pojištění, a uživatel se jen pod svým ID (bankovní identita třeba?) na svá data koukne, jestli to tam má.

    Speciálně ty potřebné papíry k důchodu a jejich nedohledatelnost jsou katastrofa.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    Tento týden se v ISM staví a nahazuje. Mímám pocit, že s trochu dobrý vůle zvládnu všechno na světě, ale je tu jedna výjimka. Stavění. To neumím, nevím o tom vůbec nic, stavby mě děsí, lešení mě děsí. Tady ten pohled, kdy vidím obvodový zdi bez podlah a stropů.... Jak se tam to patro dostane? Kudy? Magie, tyjo... Vždycky jsem to tak měl. Když mi někdo říkal, že podřízl stěnu, vůbec jsem nechápal, jak je možný, že to celý nespadlo.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    TRISSIE: bacha na to, mama musela takhle dohledavat v nejakych archivech prave maturitni vizo protoze na socialce jim chybel zaznam, a ona je sice ing ale musela si to dohledat a dodat sama. jinak by ji kratili budouci duchod.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Tento týden jsem místo školy tak nějak ehm... no promrdala, já to řeknu :D Je to o dost lepší program a necítím kvůli tomu výčitky.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Posledních pár večerů bylo fakt divných a obávám se, že je to mnou.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ADELHAIDA: je to "Bella Ciao", takhle vyhledávač najde akorát nějakou italskou restauraci :-) má to anglickej text od chumbawamby, kdyby se někomu italština nepozdávala
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Přiznám se, že mě velmi hluboce zraňuje, když na nějakého z mých dobrých kamarádů známých nebo příbuzných zjistím, že se nechal oblbnout kvazi-médiama typu XTV nebo VOX Tv a začnou z nich padat nesouvislé emocionálně zabarvené fráze o dění kolem nás, které nedávají smysl. Snažím se s nimi v klidu mluvit, nic jim necpu. Jen je mi z toho upřímně smutno, že už zas tenhle manipulativní smrad zasáhl další milou duši...
    PESTRYPAPOUSEK
    PESTRYPAPOUSEK --- ---
    Můj rozum chápe nutnost zbourání albertovske koleje a menzy, ale emoce si jedou po svém... Dnes jsem se byla na místě činu podívat, asi jsem to potřebovala k procesu loučení nebo co. Pak jsem se šla rituálně vyčůrat na záchod ke geologům a v hlavě mi znělo "a stavěli jsme Eiffelovku že snů a peří, ze sirek". Prostě je to tak, je to už Yesterday, a já jsem velká rozumná holka, přece, kurva.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ADELHAIDA: Děkuju, rozšířila jsem si obzory. :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Dcera přitáhla ze školky písničku "Ciao bella" a chtěla vědět, o čem je. Tak jsem ji z edukativních důvodů pustila na YT a normálně jsem se u toho překládání rozbrečela.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    MULTICAT: to bude spíš alergie
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Sedím na louce mezi vstavači nachovými a z té krásy mi tečou po tvářích slzy.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    "Aspoň tu maduridu kdyby udělal."

    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    OPERAHYPNO: Fejkoví taky aspoň nedostanou impostor syndrom.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    VYHULENY_UFO: to jo protože ten falešnej, když se něco posere prostě odejde protože nemá zodpovědnost a je to, vyřešeno. protože lidi reálně k doktorovi z 90% choděj si jen stěžovat nebo simulovat, případně požívají výhod nějaký z nabobtnalého souhrnu diagnóz, takže to nakonec vypadá že postižený jsou uplně všichni tak je to vlastně k dobru věci. Nakonec, když ti řekne fejkovej doktor že je to v pohodě a nic ti není, jen máš třikrát denně zdravit slunce, než když ti ten pravej udělí diagnozu že se ti nechce ráno vstávat do práce a bojíš se pozdravit sousedu a vyředí tě ze života. Jinak z fejkovejch povolání mám zase asi nejraději fejkový fízly
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam