Já se teda přiznám, že moje sny o tom, že nemám maturitu, jsou založené na velmi reálném základu. Já totiž maturitu opravdu totiž možná nemám, nebo teda při hlubším přezkumu by se zjistilo, že papír o tom, že maturitu mám, nikdy neměl být vydaný, ale jako zvládla jsem s tím vystudovat dvě vysoký a maturitní vysvědčení už snad nikdy nikde ukazovat nebudu, takže asi dobrý?
Já totiž tři roky chodila na normální střední tady a čtvrťák studovala v cizině, kde školní rok byl rozdělený na 4 desetitýdenní cykly. Tři jsem absolvovala v pohodě, ale během čtvrtého jsem musela odjet domů. Současně jsem ale, teda až na tu docházku, splnila i podmínky pro jejich graduation, alias závěrečné zkoušky z pěti předmětů (bo ty se daly dělat i v lednu), a navíc tady v ČR dělala maturitu z češtiny. Dohromady s všema různejma potvrzeníma z té zahraniční školy, úředníma doložkama z asi pěti úřadů, soudním překladem do češtiny, českým maturitním vysvědčením a papírama z ministerstva a školského úřadu to má asi pětatřicet stránek a nikdy to v rámci zachování zdravého rozumu nikdo nezkoumal.
Ale dobrý je, že v rámci toho, abych ty stránky spočítala, jsem vytáhla příslušný šanon a zjistila, že v něm je založený právě papír ze školského úřadu o tom, že jeden z těch papírů se uznává za osvědčení o složené maturitní zkoušce, takže třeba teď budu líp spát.
a nebo třeba tím hledáním jsem se právě postarala o solidní sbírku nočních můr na příští týdny :-)