• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    LUSINDA: Mám smysl pro bizár, takže mě to ještě více láká!
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    PIKKMA: doufám, že sleduješ pražský institut pro urážení města Brna....... tu myšlenku jsem měla taky a trošku mě to přešlo 😁
    KURE
    KURE --- ---
    šach mat ;D

    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Mě teda přijde kombinace tenisky-sukně děsně sexy.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    Občas koketuju s myšlenkou přestěhovat se do Brna, přijde mi fajn :D
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Sukně = pohodlí (z mé vlastní zkušenosti)
    tenisky = pohodlí
    nějak nechápu, kde je problém - i kdyby to nakrásně uráželo něčí jemnocit, osobní pocit komfortu svojí důležitostí přebíjí veřejný vkus
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JAMILLOS: Chápu. Já vůbec nemám spojení sukně = něco formálního, takže mi to nedochází.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAMARIX: Já jsem zas vyrostla v rodině, kde bylo oblíkání, chování a vyjadřování podrobený poměrně brutální sebekontrole, taková ta měšťanská etiketa "všechno bude tip top, I kdybys u toho měla vypustit duši." Do takový míry, že třeba neexistovalo se na veřejnosti podrbat, když člověka něco svědilo, popotáhnout si škrtící kus oděvu, hned jsem dostala céres, že dělám ostudu. K sukni se nosily jedině nepohodlný halenky a nepohodlný dámský boty na podpatku (i mít k sukni boty bez aspoň malýho podpatku bylo příliš extravagantní), nebo samozřejmě volný staromódní trika, ve kterejch člověk vypadal jak almara. Tím, že mám nestandardní postavu, tak jsem v oblečení experimentovala hrozně málo, nikdy jsem se z tohohle vlastně úplně nevymanila (až teď) a řešila jsem to tak, že jsem v podstatě většinu života nosila džíny, trika a tenisky, protože když mám pohodlný boty, musí holt celej ten styl bejt sladěnej k nim. Zvládla jsem z toho mentálně vykouknout vždycky jen v době, kdy jsem byla mimořádně psychicky v pohodě, jinak jsem vlastně nosila celej život takovou mírně konzervativní maskovací uniformu. A teď mě to na starý kolena začíná strašně srát - a budu si kua konečně nosit co chci, i kdyby to někomu připadalo příliš extravagantní nebo neladící. Tzn. přesnej opak tvojí situace. Je fascinující, jak nás ta rodina formuje do takovejchhle mrňavejch detailů. :)
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    MULTICAT: mě to asi neuráží, když to nejsou kdysi bílé ponožky do půl lýtek
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    AXTHEB: Nevim, jakou má cenu pokoušet se to vysvětlovat. A neříkám, že je to bůhvíjak strašný nebo "problém", ale prostě mi to k sobě příliš nesedí, no. Jako dva protichůdný prvky. Jak říkám, nejsem na módu nějakej odborník, na druhou stranu člověku něco ladí nebo ne, aniž by se v tom musel nějak vyznat. Asi je to otázka vkusu. Taky mi to přijde trochu jako chlápek, co si vezme kalhoty maskáče a k tomu tu žlutou reflexní vestu – tak hergot chce bejt vidět, nebo ne? :)
    Viděl jsem ale horší věci. Jednu dobu (možná patnáct dvacet let zpátky) tu jely z Británie holínky (jakožto módní doplněk, ne na farmě). Taky legíny mě moc neberou, pokud ta holka zrovna nesportuje (a zejména pokud na to nemá postavu). Ale to jsou mý osobní dojmy a na rozdíl od mnohých jiných chápu, že to je věc striktně individuální. Na druhou stranu se nepodřizuju davovýmu souhlasu, abych pak jako nebyl vyfuckován. To je asi tak celý.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já ráda nosím šaty a sukně a u toho ráda bez problémů chodím pěšky. Tak často ty tenisky, no. I se mi líbí :) Nebo placatý sandále skoro trekový.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    TAMARIX: Mně zas připadají ty dotažený outfity strašný tlačení na pilu. Jako na nějaký události ok, ale jinak je to takový křečovitý, mít všechno doladěný.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    AXTHEB: Mně to třeba přijde neelegantní, neženské, shazuje to v mých očích celkové vnímání outfitu + když je daná nositelka univerzálně pěkná, tak je mi to skoro až líto, že to mohlo být fakt dokonalé. :-) Každopádně u mě je to trochu i o nějakém "traumatu" z dětství, kdy se u nás boty až tak moc neřešily, takže jedny botasky/tenisky jsem nosila jak ke kalhotám, tak k šatům a sukním, což tehdy bylo trochu soc no.. Vzpomínám si, jak před lety byla jedna známá hotová ze svojí kamarádky, jaké má krásné bíle tenisky a jaká je to pecka. Tehdy to ještě skoro nikdo nenosil, přišlo mi to strašlivě nevkusný, ale za tu dobu už jsem si zvykla/snažím se zvyknout.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JAMILLOS: Proč by měl být problém kombinovat tenisky a sukni?
    KURE
    KURE --- ---
    JAMILLOS: nemáš ženskejm koukat na kotníky, ty nestydo :D
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    THAIGRR: hele, ale někdy je to hezký!

    Ale já nemám úplně standardní vkus, pravda. :)
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    MULTICAT: hlavně že ne sandály s ponožkama :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    ARGANNAH: já jsem ještě starší a včera jsem si vzala kecky s ponožkami k šatům! :)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    PREKOTKA: Což se klidně může vrátit i v pozdějším věku, ehm ehm...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    JAMILLOS: Vysvětlím: tenisky jsou nejpohodlnější obuv světa, řádově pohodlnější než sandály. Beru, že se to někomu nelíbí, ale pochopitelné je to snadno i pro "starého páprdu" (no dovol, já jsem ještě o rok starší, jsme furt MLADÝ, jen to na nás není už tolik vidět :D)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam