• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    LIQUID_SOUND: Jsi muj otec, nemas rozum ani cit a nenechas si poradit. A tak maji v dome zlutou koupelnu s cervenou podlahou. Naprosta hruza. Rekla jsem to, urazil se. Je prece nase povinnost, aby se nam to libilo. Interier je opici draha. Kazdej uz se prastil o skrinku a zakopl o sprchovy kout, ale nesmi se to rikat nahlas.
    Od te doby mam soucit s ohavnymi stavbami a rikam si, komu v te rodine asi preskocilo a jak musi ostatni trpet.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    MAR_TINA: Chátra zbohatla.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AXTHEB: existuje technika v historii se používala, kdy se nanese na fasádu nebo vnitřní zeď zářivá výrazná barva a překryje se bílou a výsledná barva je ředěná a tlumená. Při škrábání lze udělat tu chybu, že za konečnou barvu máš tu spodní.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LORD_DE_SEIS: oni to tak chtějí. A jsou spokojení s modrými pruhu v růžové, fakt.

    Dostanou barevný vzorník na fasádu a v tu chvíli se jim rozjasná svět - mohu si vybrat, navíc něco, čemu rozumí (nebo si to myslí) a následek bude vidět.
    že představit si barvu z A5 na celku je těžký, to úplně každý neví. Že by ti firmy nabídly udělat na fasádu 4 větší čtverce a pak si vybereš, se nedělá. A že by tam měl být nějaký kontext s okolím a historií... to buď lidi netuší nebo to vnímají, že jim zase chce někdo něco nařizovat.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIAFOX: Zároveň nepopírám fakt, že existuje spousta lidí, kteří k rekonstrukcím přistupují zodpovědně a vše dělají s citem a ohledem na původní prvky apod., jen jsou to jednotlivci v záplavě plastových oken a polystyrenových obkladů :/.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Přiznám se, že se tomuhle jevu vůbec nedivím - za režimu se tu úplně zničila kultura bydlení, manipulovalo se tu s obyvatelstvem z místa na misto, které k novému obydlí nemělo vztah a cpali vesnický lid do paneláků na hroudě hlíny a bahnu.. co chcete, aby si takoví lidé stavěli? Snad ne prvorepublikové vily s nábytkem na míru :D.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LORD_DE_SEIS: já pamatuju případ jednoho jihočeského statku, kde na základě škrábání starých nátěrů přišli na to, že původně byl statek hráškově zelený. Tak ho tak namalovali a pak zjistili, že to původně byla šedozelená a po ní žlutá, a i to co viděli po škrábání jim do půl roku vybledlo. Takže měli jakože historicky zelenou, o které sami věděli, že není správně.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    LIQUID_SOUND: taky jsem nad tim párkrát přemejšlel...předpokládám, že je to nějakej extrémní kolenovrt a tahle barva byla v nějaký hrozný 90% akci, protože ji (světe div se) nikdo nekupoval a končila její expirace. Jiank si to nedovedu vysvětlit
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    LORD_DE_SEIS: Xkrát jsme se o tom bavili v autě... Doprdele jak novopečenej majitel domu dojde k tomu, že chce něco takovýho? Krz nějaký instáčový trend settery? Časáky/weby? Nebo to nutěj developeři?

    U nás na chalupě za vsí jsou novostavby i pruhovaný. Třeba zelená s nějakou pískovou, cca dvoumetrový vertikální pruhy. Wtf?! Jak se může stát, že někdo tohle shledá jako ok, takhle to má vypadat?
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Já bych tam dal takovou tu pěknou zelenou

    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    LIQUID_SOUND: plísni zdar
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LIQUID_SOUND: kdyz uz, tak do kombinace merunky a sede, diky
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    PALEONTOLOG: A co se ti jako nezdá? Prostě dáme plastový okna a ty buržoazní ozdoby z fasády jednoduše schováme. Stejně každýho jenom obtěžujou. A celý to půjde do pěkný lososový barvy. Tak je to správné, tak to má být.

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    priznam se, ze me serou rovny fasady, holosteny, velky prazdny plochy. idealne kdyz po zatepleni zmizi posledni zbytky stuku. obdobi denesance totok
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Přiznávám, ze je mi bytostně nepříjemné, když si někdo dobrovolně namaluje zdi domu, bytu, kavárny, etc. světle zelenou nebo oranžovou barvu nebo dokonce kombinaci obojího. Mám z toho depku. Připomíná mi to nemocnice a celkově se mi to opravdu ekluje #sorryjako
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    NOFNAK: Já s tím v principu souhlasím (aniž bych teda hejtila olympiádu, naopak, letos jsem fakt nadšeně koukala). Totéž mě teď štve v akademický sféře - už je to taky závod na body v disciplíně extrémně formalistních textů, co už se nedají vůbec číst a jejich hodnota je z většiny zcela nulová (respektive jejich primární hodnota je generovat hierarchický žebříčky, do kterejch se umisťujou vědci). Hodně jsem nad tím přemejšlela právě v souvislosti s olympiádou, ty světový žebříčky a počty bodů a tak. Člověk je fakt strašně kompetitivní hierarchická opice, neustále hraje hry na body a dělá mu to dobře (hlavně určitejm typům samců, jejichž největší sen je probudit se jednoho dne jako silverback). Akorát ty hry hrozně rychle degenerujou a stávají se hrama pro hry, ze kterejch mizí jejich původní smysl. Sport byl kdysi o zdraví, síle, fair play, dneska je vrcholovej sport naopak extrémně nezdravá věc zaplavená dopingem, hlavně mít co nejvíc bodů za každou cenu. A akademický prostředí zase pomalu přestává bejt o poznání, diskusi a výuce a stává se územím individuálních hyperformalizovanejch exhibic, zbytečnejch textů, navoněnejch fixlů a nekonečnejch egotripů, hlavně mít co nejvíc bodů za každou cenu. A teď jedna věc je to vidět a umět to pojmenovat, ale druhá věc je, co si teď počít se svým životem, krucisakra.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NOFNAK: samozřejmě
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    GRANTORINO: To samé můžeš udělat s mým příspěvkem.

    Prostě mne irituje, jak to nelze nikde minout. Přitom nějaká myšlenka sportovního chování, cti a dalších lidských kvalit je pryč.
    Jde už jen o bussiness.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NOFNAK: no a přeskočit to a jet dál? To je fakt takovej problém?
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    GRANTORINO: TV nesleduji, ale nějaký základní orehled o událostech potřebuji už třeba kvůli práci.
    Při pročítání zpravodajských serveru se tomu už prostě vyhnout nedá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam