• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    OPERAHYPNO: Scooter je sracka už jen protože to jsou jen urvani Němci bez významu. Nikdy bych si to dobrovolně nepustila a rychle prepla když to bude možné.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    MICHELLEDANIELS: Dobře, odpuštěno :)

    Za odměnu posílám písničku!

    Majkl V Vrtulnik - Knajpa knajpa
    https://www.youtube.com/watch?v=UCbS9qNJQjU
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    FRK_R23: promin, ještě spim. A pritom s tou hlaskou mam cele reportážni video :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KOLLER: Očividně jsi větší znalec Oasis než já, mě v 90s prostě jenom srali. Což teda souvisí s tím, že britpop mě moc neoslovil tenkrát a neoslovuje mě ani dnes.

    Myšleno zcela neironicky a vážně, což se občas blbě pozná :)
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    MICHELLEDANIELS: scooter nesahat, to je oproti oasis velký umění. bohužel málo lidí veskutečnosti chápe co to vlastně je hudba, písnička atd.
    KURE
    KURE --- ---
    MICHELLEDANIELS: evidentně nejsou dost jednoduchý :D
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    MICHELLEDANIELS: How much is the fish, slečno! :))
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    KOLLER: nejjednodušší texty ma Scooter a jak válej dodnes :)) "What is the fish!?"
    KOLLER
    KOLLER --- ---
    Oasis miluju, Whatever je jedna z mejch nejoblíbenějších skladeb. Přejeli ve své době celou britskou scénu a to se nedá odepřít. Muzika to je jednoduchá ( no a co?), chytlavá a texty jsou průměrné, byť celkem zajímavé. První alba jsou zásadní pro tvorbu britpop sceny, s tim prostě nehneme. Prostě to fenguvalo. Nevysvetlím to nikomu kdo zná Wanderwall (kterej me taky sere, ačkoliv je to silná skladba) a max par dalsich singlu co prolítnou radiem. Liam i Noel dělají do dneška muziku a Liam vydává hodně podařená alba a vyprodává haly i bez Oasis - tady nebudou motivací peníze. To, že zahlcují bulvár svojí žabomyší válkou vem čert. Nikdo to nemusí sledovat. Mínusky sem, myslete si co chcete, ale Oasis jsou a budou zásadní kapelou devadesátek!
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    VYHULENY_UFO: no tak připomenuli obecně, že británie není uplně společnost těch nejostřejšíchu tužek v penále, to je jasný. nicméně v britpopu bych našel možná nějakej záchvěv zajímavý kultury svý doby (jako vážně myšlenou reakci na globální popkulturu vůči který se chce vymezovat), ale to není absolutně případ Oasis a Blur
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    HAR4NT: Zas je fakt, že svého času to znělo všude, vyprodávali haly a dominovali žebříčkům.

    Jenže jsou tohle zásadní parametry? Já si to třeba nemyslím. Byli populární, to jistě. Ale u zásadnich kapel vnímám nějaký vliv na hudbu, inspiraci pro ostatní apod. A to podle mě Oasis nesplňují.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OPERAHYPNO: oasis jen celemu svetu ukazali, ze britpop je proste shit...
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HAR4NT: vůbec nic. bylo jim 22, a jejim konzumentům podobně, byla to hudba z království, která po předchozí éře elektroniky v mainstreamu pomyslně navazovala na tradiční odkaz beatles a jak víme, na tradiční záležitosti které přinášejí všeobecný pocit hrdosti britské obyvatelstvo slyší. takhle je prodávali světu jako beatles2 a to samozřejmě nalákalo nakonec uplně kdekoho aby začal hlavou uznale přikyvovat tý píčovině
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    JAMILLOS: no ja bych prave rad porozumel tomu, co je na tech prvnich albech tak zasadniho
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    HAR4NT: To mi schválně nechceš rozumět, že? Nejde o to, jestli s tím souhlasíš, ale jestli byli mega slavný. Prodejní čísla, žebříčky, televize a tak. A to byli. Toť vše.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    JAMILLOS: takze zasadni=chytlavy? Chytlavy melodie maj i maxim turbulenc..
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    HAR4NT: O to až tak nejde, jde o chytlavost songů a z toho odvozenou slávu (zejména v devadesátkách, kdy ten trh nebyl tak přesycenej, neexistoval internet atd.). A ta zkrátka byla - a zjevně furt je - velká, ať se to komu líbí nebo ne. Já nejsem nějakej bůhvíjakej fanoušek, jenom prostě chápu ten hype.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    BEEBLEBROX: naprostej souhlas. Overhyped píčovina, emotivně laděnej příběh bráchů který se štěkaj a maj rádi, tak to má tvůrce, publicista, vydavatel i konzument nejraději. Jasně, třeba nejde o peníze a je to vlastně jedno, proč to ale tolik lidí bere - objektivně to není žádnej středoproud s přesahem, ale jen triviální já písnička postavená na dobovým zvuku a produkci alá lemmon tree jakože necháš zahrát tři akordy symfoňák a do toho kvákáš jako sjetej roudie z garáže. takže absolutní souhlas. Oasis mrdka
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam