• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ARGANNAH: Já se teda klidně přiznám, že jejich první desku Definitely Maybe jsem žral a žeru furt. Tu si dej určitě. Za mě ta nejlepší, kterou kdy natočili, přičemž nejvíc skladby jsou Live Forever, Supersonic a Slide Away. A vůbec, jdu si to CD z roku 1994 pustit... a koupat se v nostalgii. ;)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jé, to je ale krásná příležitost se přiznat (jestli je to tady ještě ontopic a nepřešlo se na hudební teorii), že si Oasis vůbec nevybavuju, teda pamatuju si to jméno, ale nevzpomenu si ani na jednu písničku, Blur si aspoň matně pamatuju, že měli něco, co se mi líbilo, ale Oasis nic, zilch, nada, nichts. Tak já si jdu doplnit na YouTube vzdělání, když jsou teda tak "zásadní" pro vývoj britpopu
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    LUSINDA: Ty jsi ale šikovná!
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Neumím rozeznat ironii, ani nadsázku...... prostě to nechápu
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Přiznám se, že nemám ráda tohleto porovnání. Něco v nějaký době mělo nějakej drive a v jiný době ho to už nemá no. Ale jako nic nevzešlo z ničeho. Já jsem třeba Oasis neposlouchala, rozhodne ne nijak zvlášť, kromě těch rádií... Ale tak fenomén to byl a určitě to inspirovalo další lidi ať v tvorbě nebo v tom, že se začali věnovat hudbě a třeba byli i lepší než Oasis...
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    a prostě musím se přiznat, že po týhle místní debatě s fanouškem oasis a jejich "hypu" je pro mě ta kapela definitivně zbytečná. Ještě dřív sem trochu stranil protože mi obla Masterplanu nějak evokoval Kovárnu od tří sester (asi tím že logo Oasis tam je vyvedený jako logo Braníku - i když jde puvodně asi o znak jakože školy.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    JAMILLOS: já bych jen uvedl, že BEEBLEBROX se na nic neptal. Jen řekl, že nechápe ten HYPE. a ptal ses ty jak je možný ten hype nehcápat v reakci na něho, tedy ti tu několik lidí teď názorně ukazuje že je to poměrně snadný. já nevím co na tom nechápeš
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Oasis jdou úplně mimo mě, pamatuju si ze nějakou písničku od nich hráli docela často, ale na jiný si vůbec nevzpomínám.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    OPERAHYPNO: Otázka ovšem logicky reagovala na internetovej hype západního světa, čili jeho tebou zmiňovaná pochopitelná absence v kulturách východnějších s tím nemá nic společnýho...
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    JAMILLOS: podívej - kapela byla mega slavná a měla hajp je relativní: Znal jí západní svět, kterej se orientoval na anglofonní hudbu. Což je samo o sobě malinkej segment lidí na planetě vedle obřích civilizačních bloků konzumentů úplně odlišné hudbu, například v celé asii. Úplně jinak taky byli a jsou Oasis populární ve státech.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    STEPNI_VLK: za 1.5mld bych na podium vylez klidne taky... a jeste bych se svliknul do naha.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak ono jde (možná hlavně) i o to, že Noel aktuálně absolvuje finančně poměrně náročný rozvod. :) Ale tak obecně skoro u všech těchhle případů platí, že když dojdou prachy, tak halt hodíme všechny ty předchozí sváry (na chvíli) za hlavu, kousneme se a vyděláme pořádný balík. Za těch 14 koncertů budou prý Oasis podle NME inkasovat v přepočtu kolem 1,5 miliardy korun. A to už se halt vyplatí. ;)
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    VYHULENY_UFO: já bych se nedivil kdyby OASIS udělali nakonec unplugged nebo nějakou jakože strašně intelektuální ambientní elektroniku pro chytrý konzumenty s přesahem. symfoňák je přecijen udělal.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    OPERAHYPNO: Já se fakt bavím. Zkus tohle: zda je ta hudba dobrá nebo ne, je v týhle debatě naprosto vedlejší. Pokud člověk udrží pozornost, tak si vzpomene, že otázka zněla hype a jeho nechápání. Nikoli kvalita, důvody atd. atp. No a tahle kapela byla mega slavná (ať se ti to líbí nebo ne), zejména díky těm prvním stěžejním albům; proto jsem zmiňoval ty čísla a hitparády. A rozpadli se. Inu a když se takováhle kapela dá po mnoha letech znova dohromady, je kolem toho pochopitelnej hype. Od toho ten hype. Jestli si to zaslouží nebo ne, není v tomhle kontextu vůbec podstatný. Klíčový slovo zde je hype, založenej na slávě. Hype a jeho důvody. Hype. Polopatičtěji už to nejde. Když se ve škole probíralo takový to "přečtěte si odstavec a napište, co je jeho hlavním argumentem či myšlenkou", chtělo to dávat větší pozor nebo tolik neabsentovat.
    Myslím, že tohle už opravdu stačilo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OPERAHYPNO: ted uz jen zbejva pockat, kdy oasis a dm uzavrou svoji komercni karieru koncertem s filharmonii... vetsina koncicich kapel to tak dela.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    VYHULENY_UFO: depeche mode to stejný myslím
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    JAMILLOS: asi neexistuje žádná priomordiální vlastnost hudby která určí, že je dobrá a proto bude populární. neviditelný zákon trhu s populární hudbou ale zase analyzovat jde poměrně snadno.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    JAMILLOS: :D ja to pouze konstatuju, ale neobhajuju...jo, to mi fakt staci:))))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OPERAHYPNO: to je dobrej point, proste vycpela kapela zjistila, ze jejich fanousci maji po hypotekach, dospely deti, ze zase nemalo vydelavaji a pritom vzpominaji na mladi. tak proc je nestahnou o love, ze
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    HAR4NT: Zásadní z hlediska popularity. Na obsah textů nebo důvody by ses musel zeptat tehdejších fanoušků, já to pouze konstatuju, ale ty to stále zaměňuješ za jakousi obhajobu. Zásadní. Všeobecná popularita a její ukazatele. Od toho ten hype a jeho nechápání, což bylo původním předmětem diskuse. Tak už?
    Tohle musí stačit.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HAR4NT: to jsou klasický psychologický pasti fanouškovský analýzy "zásadní album" a "legendární kapela"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam