• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    hudba mi už neděla radost
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    v Sudetech to může hezky vypadat, ale když si pak rozkliknete volební výsledky pro nějakou konkrétní lokalitu...
    aneb na chalupě se se sousedama bavím o vaření a o počasí a i to jenom opatrně, abych jako pražák (a je jedno, že v Praze nebydlíme) nedostala přes hubu.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    já mám Homolkovy ráda. A zvlášť teď, kdy se díky muži jmenuji podobně :-) A ty hlášky z filmů používáme doma docela často. Nejvíc: "Teď jsi byl na mě, dědku, vošklivej. Abys nešel klečet!" No a "panoramata", ta jsou pravidelnou součástí našich výletů :-)
    A je to ještě horší, protože máme rádi i Cimrmany a občas mám pocit, že s námi už snad bydlí, jak často jejich hlášky, zejména pak muž, používáme.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    Nedokážu spát v ponožkách.
    Já teda obecně ponožky strašně nenávidím.
    Ale u toho usínání obzvlášť, jakmile mám ponožky, mám pocit, že nejsem v pyžamu a nejde to.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAR_TINA: souhlasim, mama me zeny je z chodova u kv a do chomutova jezdi normalne s partnerem na dovolenou. pronajem ubytovani pres booking na par dnu to jisti a vzdycky si to tam uzijou. ja mam z devadesatek chomutuv v kategorii "mesto perniku".
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VYHULENY_UFO: taková masochistka nejsem :), ale v Chomutově má táta firmu a tráví tam každý týden pondělí až pátek :) Radši vždycky takto dojížděl, než aby tam přestěhoval celou rodinu. Bylo by to pro mě jako jet do práce.

Kolega tam bydlí celý život a je spokojený, posledních 20 let to není marný město. Chomutov je fajn, má všechno, parky, zoo, bazén, sportoviště, jezero, Krušný hory... Dneska bych z něj záchvat hrůzy neměla.
    HNL
    HNL --- ---
    MAR_TINA: Asi by bylo nespravedlivé říct, že se jen změnily kulisy a lidé jsou stále stejní. Pro mě ty filmy mají i pozitivní apel. "Jsme jen lidé se vším co k tomu patří, pojďme se víc tolerovat, být na sebe hodnější." Nakonec do to Homolka a tobolka museli i vyzpívat, protože to spousta lidí zřejmě nepochopila:) Ale o kolik a kam jsme se za těch 60 let jako společnost posunuli, to tedy těžko říct...:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAR_TINA: Sokolov a Chomutov taky neni spatnej na dovolenou...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VYHULENY_UFO: je to Bruntál, ale taky není marný. Naposled jsem tam byla tak před 5 lety a už tehdy vypadal dobře.
    GREATDRAKE: dík za tip, v lednu mám týden dovolené tam na západě a návštěvu Chebu nevynechám.
    A ještě chci do Aše na Park Historie. V létě to tedy bude dobré zopakovat, abych i něco viděla, nejen sníh a bahno :)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    INSEQUI: Na Chebu je vidět, jak snadno letlampa pozice obchodnického města opálila pokus komunistů z něj udělat město strojírenské, když teda tam byla ta opona a medle obchodovat s kým nebylo. Po propadu v devadesátkách to šlo hodně nahoru. Je to bohaté, opravené, sebevědomé město.

Lokální patriot ve mně by řekl - jediná císařská falc na území koruny české se nezapře. .)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAR_TINA: a co Bruntal?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    INSEQUI: myslím, že naopak.

Já třeba vidím ten posun k lepšímu, čistšímu, civilizovanějšímu i v Rumburku. I Jáchymov se pomaličku mění. Ostrovna nad Ohří je pěknej. (Ale on teda vždycky byl). Je to možná větší radost právě o to, jak špatný to bývalo.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    MAR_TINA: Já to asi chápu, lidé mají rádi zvláštní věci.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    GREATDRAKE: Je to horší než Velký Šenov?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    INSEQUI: já je mám svým způsobem hodně ráda. Trochu jako když člověk rád čte detektivky nebo kouká na horor, ale mám.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    INSEQUI: Zkoušels někdy třeba Cheb?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HNL: ale na pozitivní notu - myslím, že jsme se posunuli, fakt všichni. Homolkovi byli "průměrná rodina" a za ty tři generace, co uběhly, vypadá průměrná venkovská rodina, věřím, hodně jinak.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Sudety jsou peklo celý, nerad tam jezdím, je tam sice hezká příroda, ale ty města a vesnice tam vypadají jako kdyby odsun Němců skončil minulou středu.
    HNL
    HNL --- ---
    MAR_TINA: Samozřejmě, na některé existence je každá satira krátká. A u satiry ti má být trochu mdlo, není to jen pro pobavení. I proto je to hodně těžký žánr, rozhodně se to nepovede pokaždé tak jako právě u Homolkových.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HNL: jenže pak přijedeš na návštěvu ke strýci a je ti mdlo podruhý, když se ujistíš, že to není satira, ale skoro milý humor.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam