• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    milovala jsem Cimrmany (na VŠ se spolubydlama), ale ohrálo se mi to a už to nemůžu vůbec. ale rozhodně bych netvrdila, že tím to jakože ztratilo hodnotu, to dílo, když si to již nemohu pustit. ale existují (hloupí) lidi, co si myslí, že když JIM se dílo nelíbí, je to prostě škvár
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    hudba mi už neděla radost
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    v Sudetech to může hezky vypadat, ale když si pak rozkliknete volební výsledky pro nějakou konkrétní lokalitu...
    aneb na chalupě se se sousedama bavím o vaření a o počasí a i to jenom opatrně, abych jako pražák (a je jedno, že v Praze nebydlíme) nedostala přes hubu.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    já mám Homolkovy ráda. A zvlášť teď, kdy se díky muži jmenuji podobně :-) A ty hlášky z filmů používáme doma docela často. Nejvíc: "Teď jsi byl na mě, dědku, vošklivej. Abys nešel klečet!" No a "panoramata", ta jsou pravidelnou součástí našich výletů :-)
    A je to ještě horší, protože máme rádi i Cimrmany a občas mám pocit, že s námi už snad bydlí, jak často jejich hlášky, zejména pak muž, používáme.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    Nedokážu spát v ponožkách.
    Já teda obecně ponožky strašně nenávidím.
    Ale u toho usínání obzvlášť, jakmile mám ponožky, mám pocit, že nejsem v pyžamu a nejde to.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAR_TINA: souhlasim, mama me zeny je z chodova u kv a do chomutova jezdi normalne s partnerem na dovolenou. pronajem ubytovani pres booking na par dnu to jisti a vzdycky si to tam uzijou. ja mam z devadesatek chomutuv v kategorii "mesto perniku".
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VYHULENY_UFO: taková masochistka nejsem :), ale v Chomutově má táta firmu a tráví tam každý týden pondělí až pátek :) Radši vždycky takto dojížděl, než aby tam přestěhoval celou rodinu. Bylo by to pro mě jako jet do práce.

Kolega tam bydlí celý život a je spokojený, posledních 20 let to není marný město. Chomutov je fajn, má všechno, parky, zoo, bazén, sportoviště, jezero, Krušný hory... Dneska bych z něj záchvat hrůzy neměla.
    HNL
    HNL --- ---
    MAR_TINA: Asi by bylo nespravedlivé říct, že se jen změnily kulisy a lidé jsou stále stejní. Pro mě ty filmy mají i pozitivní apel. "Jsme jen lidé se vším co k tomu patří, pojďme se víc tolerovat, být na sebe hodnější." Nakonec do to Homolka a tobolka museli i vyzpívat, protože to spousta lidí zřejmě nepochopila:) Ale o kolik a kam jsme se za těch 60 let jako společnost posunuli, to tedy těžko říct...:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAR_TINA: Sokolov a Chomutov taky neni spatnej na dovolenou...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VYHULENY_UFO: je to Bruntál, ale taky není marný. Naposled jsem tam byla tak před 5 lety a už tehdy vypadal dobře.
    GREATDRAKE: dík za tip, v lednu mám týden dovolené tam na západě a návštěvu Chebu nevynechám.
    A ještě chci do Aše na Park Historie. V létě to tedy bude dobré zopakovat, abych i něco viděla, nejen sníh a bahno :)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    INSEQUI: Na Chebu je vidět, jak snadno letlampa pozice obchodnického města opálila pokus komunistů z něj udělat město strojírenské, když teda tam byla ta opona a medle obchodovat s kým nebylo. Po propadu v devadesátkách to šlo hodně nahoru. Je to bohaté, opravené, sebevědomé město.

Lokální patriot ve mně by řekl - jediná císařská falc na území koruny české se nezapře. .)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAR_TINA: a co Bruntal?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    INSEQUI: myslím, že naopak.

Já třeba vidím ten posun k lepšímu, čistšímu, civilizovanějšímu i v Rumburku. I Jáchymov se pomaličku mění. Ostrovna nad Ohří je pěknej. (Ale on teda vždycky byl). Je to možná větší radost právě o to, jak špatný to bývalo.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    MAR_TINA: Já to asi chápu, lidé mají rádi zvláštní věci.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    GREATDRAKE: Je to horší než Velký Šenov?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    INSEQUI: já je mám svým způsobem hodně ráda. Trochu jako když člověk rád čte detektivky nebo kouká na horor, ale mám.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    INSEQUI: Zkoušels někdy třeba Cheb?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HNL: ale na pozitivní notu - myslím, že jsme se posunuli, fakt všichni. Homolkovi byli "průměrná rodina" a za ty tři generace, co uběhly, vypadá průměrná venkovská rodina, věřím, hodně jinak.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Sudety jsou peklo celý, nerad tam jezdím, je tam sice hezká příroda, ale ty města a vesnice tam vypadají jako kdyby odsun Němců skončil minulou středu.
    HNL
    HNL --- ---
    MAR_TINA: Samozřejmě, na některé existence je každá satira krátká. A u satiry ti má být trochu mdlo, není to jen pro pobavení. I proto je to hodně těžký žánr, rozhodně se to nepovede pokaždé tak jako právě u Homolkových.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam