• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    SALVATOR: Husova, Husitská a Husinecká (který ještě vobě na Žižkově, což považuju za obzvlášť nefér)
    MAR_TINA: a ten mindfuck, že na Karláku maj sochu obě, už jsem si vymyslela spoustu mnemotechnickejch pomůcek, abych si zapamatovala, která je která, ale zcela bezvýsledně.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SALVATOR: Ortenovo a Ostrcilovo namesti
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Nejhorší sou Sokolská a Sokolovská.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    A taky Trutnov a Turnov.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PESTRYPAPOUSEK: Ehm, nedokážu rozlišit Most a Chomutov.
    PESTRYPAPOUSEK
    PESTRYPAPOUSEK --- ---
    NELLAS: to je ještě dobrý. Já jsem léta žila v Mostě a navzdory tomu jsem si pletla (a občas dosud pletu) Chomutov a Teplice. Pohled na mapu napoví, že je to hodně povážlivé až intelektové znejistujici. A aby bylo jasno, mluvím o letech dospělých.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GIRAFFKA: Mně se dřív pletl Lisabon a Madrid, znám lidi, co si pletou Karlovo a Palackého náměstí, případně Břežany a Březiněves :))
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    NELLAS: mne etymologie a entomologie.
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    DEADSLUT: ...to sou ty objektifikační crushe, achjo, teď jsem si o kus vedle všimla, po mnoha letech na nyxu, že to neni eertu ale errtu. v mém nominativně-dyslekickém srdci asi zůstaneš misnamed.
    a přiznávám, že se mi to nestalo poprvé (a asi ani naposled), bejt platonicky zabouchlá do někoho, u koho ani pořádně nevim, jak se jmenuje.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Pletou se mi Řepy a Řeporyje.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Nemám rád slovní spojení typu "pouhým zrakem". Jakože bez pomůcek, korekce, lupy atd. Já to chápu, v technickým popisu je třeba to nějak odlišit. Ale nemusím být anatom nebo biolog, abych si uvědomoval, jakej zázrak je zrak! Potažmo celý naše tělo, a to mu ještě zdaleka kompletně nerozumíme, o psychosomatice nemluvě. Ty miliardy buněk, ten kompletně fungující systém, spolupracující pro dobro celku... Máme se ještě hodně co učit.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    BIRMA: Máš recht. A vidíš, to jsi mě přivedla k dalšímu veledůležitému bodu, na který jsem úplně zapomněl, já kokot. V online komunikaci prostě chybí ta neverbální část, což - jak víme - je kolem 70 %. Pročež působit jako pí_/ko_, resp. jako někdo úplně jiný je rázem mnohem snazší než při komunikaci tváří v tvář. ;)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Dneska jsem si po obědě dal panáka. Post prandium bibi.
    SITH
    SITH --- ---
    dneska jsem si dal cappuccino po obědě, mi dispiace tanto amici.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zjistila jsem, že vnímám nyx jako širší rodinu a když umře někdo, od koho jsem jen tu a tam přečetla pár vět, itak mě to hodně zasáhne.
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    STEPNI_VLK: Ještě mě napadá, že když se s někým bavíš "face to face," tak máš daleko víc prostoru toho druhýho vyslechnout a třeba i během diskuze zjistit, že tyjo, na tom jeho pohledu je taky něco platnýho - navíc je to celý zasazený do nějakýho kontextu. Kdežto v online prostoru je to často tak, že někdo tzv. nastolí otázku nebo téma a lidi se pod to vyjadřujou. A to už tou formou znamená formulovat ten názor nějak (což taky ne každej zvládne) a taky něco jako "čtení s porozuměním" což zvládá teda ještě daleko míň lidí. Např. že reagují jen na první větu sdělení (nebo headline), nebo vůbec nechytí to jádro a točí se na těch nejmíň důležitých kokotinách. A hlavně - tam neprobíhá takový to obrušování hran, jako v normal diskuzi. Většina lidí prostě něco vyplivne a dál už na to nijak moc nenavazuje.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    že i mě bylo podezřelé jak moc milých věcí se mi poslední dobou děje.. Ok takže dneškem to končí..))
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SALVATOR: jo, tak by se to taky dalo rict :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BLOWUP: Překvapilo tě, že na mně se Salamanem tu má velkej platonickej crush taky někdo jinej kromě tebe? :D
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    DEADSLUT: mam to podobne, akorat ta jmena me trochu prekvapila :-)
    N_I
    N_I --- ---
    Přiznám se, že potkávám dost lidí co si myslí a působí tak na první dojem, že jsou takový osvícení a filozofové, poradci, kouči, vědmy, vzdělanci nebo umělci ale přitom je spíš pohled za první zatáčku a bylo by bezva, kdyby si to dokázali přiznat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam