Kdysi jsem snila o tom, že mi hrábne, konečně mě odvezou do blázince a já tam budu bloumat po parku, vonět ke kvetoucím keřům a vznášet se v milosrdný mentální mlze. Pak ale byla kámoška pár týdnů hospitalizovaná na psychiatrii a vrátila se s tím, že blázinec je těžká práce, přísnej rozvrh, spousta aktivit, terapií a kdečeho. Sen v hajzlu. Nová varianta: oldschool style drahý sanatorium pro neurotický ženy, co frčelo počátkem minulýho století a kam se nechávaly zavírat bohatý paničky, když, achich ach, měly nervovej šok a potřebovaly absolutní klid. Scéna je stejná: krásnej secesní barák, rozkvetlej park, ticho s cvrlikáním ptáků a chlápek připomínající Sigmunda Freuda v bílým plášti, co s vážnou tváří poslouchá nějaký moje náhodný plky a mluví na mě hlubokým uklidňujícím hlasem. Vsadím se, že tyhle zařízení určitě existujou i dneska, "blázince" pro psychicky zdravý lidi, co jenom chcípaj ze všeho, co na ně život navalil, a mají všeho plný zuby. Akorát se obávám, že účet za to bude nechutně mastnej. Nezbejvá než se jít prostě zadarmo projít do parku - a Freuda může hrát můj muž. Když si na to ještě oblíkne můj bílej plášť zakydanej od barev, budeme vypadat šíleně oba dva.