• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    PIKKMA: moje taky
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    moje sova už je zase mrtvá
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    včera jsem utratila hříšných 139,99 Kč za to, abych si udržela svůj 101-týdenní streak v diamantové lize v Duolingu.

byla bych to asi dala i "normálně", ale vyhodnotila jsem, že víc než trávit čas mojí němčinou, je akutně potřeba trávit čas synovou němčinou, bo já svoji němčinu dělám pro radost a on by jinak dostal pětku z úkolu :-)
    NEI
    NEI --- ---
    Vždycky když potkám někde hlemýždě zahradního, myslím pár sekund na to, že si ho chci vzít s sebou domů a udělat mu terárium jako jsem to dělala v dětství.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOUDY: Vždyť v Rusku skoro žádní Francouzi nežijí.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Taky to může bejt nějakej Putnův humor, kterej mě prostě jen úplně minul.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DA_NIELA: No jak řikám, "na druhou stranu mi úplně nepřijde, že by Putna kecal, tak nevim".
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    SALVATOR: Neni to nahodou ten pribeh, ze si to Putna vymyslel a vlozil Nezvalovi do ust?
    ZANNA
    ZANNA --- ---
    FIONOR: Přiznávám se, že se mi to dělo samovolně.
    Autobusy, kola, motorky, semafory. Jeden by řekl, že ani nejsem člověk. Buď se ale lepším, nebo už to tolik nepotkávám.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Když mám čas, záměrně kazím capcha, ve kterých se poznávají obrázky jako schody, semafory a motorky. Sice je reálná škoda na modelech, které tím "cvičím", limitně blízká nule, ale když už jim mám dokázat, že jsem člověk, tak jim rád předvedu chybujícího a nespolehlivého člověka.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Rusko je jako Francie. Bez francouzu by to byla krasna zeme.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KURE: Zahraj si Metro Exodus.

A eště mám rád tuhle. Martin C. Putna tvrdí, že autorem je Vítězslav Nezval, že snad na smrtelným loži obrátil, což se mi u takovýho kovanýho komouše, likvidátora Peroutky, Herbena nebo Žáka, moc nezdá, na druhou stranu mi úplně nepřijde, že by Putna kecal, tak nevim.

Rusko je zlý osud, Rusko je zlý osud
    Nejhorší, co svět zakusil dosud
    Rusko je vosa, není žádná včela
    Rusko je střela mířená do kostela
    Rusko je lidský pláč a carský smích
    Rusko je modla. Věřit v ně je hřích
    Rusko, ach Rusko, eden kruťasů
    Rusko je puch zpod ďáblova ocasu
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: třeba se to obrátí a padnou rychle ;)

V té asijské části stejně vládnou gubernátoři a ničím centrálním se to neřídí. Tedy, krom problémů s vízy a příletem do země, bude sitauce na místě pořád stejná. Bumážky, poplatky a čau. A lítá se tam teď z Číny a Indie. Letošní prázdniny bych nedoporučila, ale za 5 let to nevidím nemožné.
    KURE
    KURE --- ---
    mě trochu štve, že tu ruskou tajgu a třeba bajkal nikdy neuvidim
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADAMIRA: "K nejznámějším jeho dílům patří romány Zločin a trest, Idiot a Bratři Karamazovi."

chceš snad říct, že to nejsou "rozsáhlá literární díla o zmaru, bídě a chlastu?" :-)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    MAR_TINA: Proto píšu že ta země by měla co nabídnout, třeba tu přírodu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    kolik se toho za tři roky změnilo co? :)

Bejt to pár dní po únoru 22 tak už tu jsou tu desítky lidí který budou tyhle myšlenky drtit poukázáním na dostojevského, nu, pogodi! a tetris :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    INSEQUI: tak hlavně v době, kdy byl KHB v Rusku, měli jen zmar, bídu a chlast, ale ty rozsáhlý díla o tom byly napsaný až později :-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TRISSIE: Já ty jeho výroky vůbec žeru.

„Dosvědčiti mohu, že Rusové s ostatními Slovany nikoli bratrsky, nýbrž nepoctivě a soběcky smýšlejí. To už jsou mi milejší Maďaři, kteří proti nám bojují otevřeně, než Rusové, přibližující se s jidášským polibkem, aby nás pak strčili do kapsy. Tito pánové počínají všude místo ruský říkati a psáti slovanský, aby pak místo slovanský zas také ruský říci mohli.“

"Odjel jsem tam (do Ruska) jako Slovan, vrátil jsem se jako Čech"

"My jsme největší nepřátelé národnosti své, a proto zapotřebí není v Rusích a v Polsku pomoci hledati, nýbrž jenom zastaralou převrácenost ze sebe vypuditi."
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    INSEQUI: já mám z Ruska zážitek nekonečný rozlehlý země, hluboký mocný tajgy neovlivněný člověkem a tak. Ale nemuselo by to být v Rusku, no.

Nedotčený je to (naštěstí) proto, že neumí udělat silnice a železnice a letiště, ani když použijí všechny politické vězně a válečné zajatce z celého světa.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    TRISSIE: Naprostej souhlas, tebou zmíněné obsahují i další knihy psané lidmi co žili nebo měli s tímto národem něco společného.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam