• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    LEJIMADA: Užijte si to. U Baltu je báječně :).
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    LEJIMADA: Tohle moc dobře znám. Též jsem s našima u moře nikdy nebyl, třebaže s námi poctivě jezdili na dovolenou rok co rok. Též pocházím v podstatě z chudé dělnické rodiny. Ale čím míň bylo peněz, tím víc se nám to naši snažili vynahradit jinak. A byli to vlastně super rodiče, když tak vidím, čtu a slyším, jak to funguje/fungovalo v jiných rodinách...

Jinak u moře jsem byl nakonec poprvé díky ex-přítelkyni a její rodině až někdy kolem třicítky. Sám bych se tam dost možná nikdy nepodíval, poněvadž jsem poměrně záhy zjistil, že jsem spíše na ty zimní dovolené někde na horách, ideálně na snowboardu. Koupání mi nic moc neříká, voda není můj oblíbený živel, nemám rád vedra a válení se na slunci mě vyloženě sere.
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    Nikdy jsem nebyla na dovolené u moře. Rodiče byli chudí (fakt jo) a dokud jsme nemohla v létě chodit na brigádu, tak jsme jezdili k příbuzným na chatu. Poté jsem jako velmi mladá svobodná matka neměla čas ani peníze na cestování. Teď jsem míň mladá, více dětná a mám muže, který odmítá cestovat dál než 20minut autem. Pracuju jako lektor v ekocentru a muž je skladník na částečný úvazek. Čtyři děti k tomu. Máme se dobře, ale v penězích se netopíme.

V pondělí pojedu poprvé na dovolenou k moři. Sama se třemi dětmi, vlakem do Polska. Těším se. Bookla jsem apartmán a jízdenky, jinak tomu nechám volný průběh. Držte mi pěsti :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ve své hlavě jsem pořád na cestě.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    když jsem v knihovně, nedokážu se ovládnout. zase si nesu domů devět knížek! jenže když už jsem měla vybráno, tak jsem narazila na Jak nakrmit diktátora od Witold Szabłowski a V pasti pohlaví od Lauderové a přeci jsem je tam nemohla nechat, že!
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Dneska ráno jsem měl impuls, zabalil se, sedl do auta a vyrazil za bratrem a jeho rodinou do Itálie. Slovy NULA plánování.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Nutně potřebuji vyšukat mozek z hlavy! Už nemůžu...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Jednou mě chtěl v Brdech znásilnit nějakej divnej random týpek, ale utekla jsem mu. Narazila jsem pak na partičku ještě divnějších trampů, ale ti mě už znásilnit nechtěli a udělali mi ochranku až na brdskou magistrálu. A přiznávám, že jsem na to úplně zapomněla a teď přemýšlím, jestli jsem to nějak násilně potlačila, nebo to na mě neudělalo velkej dojem:-(
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SALAMAN: jediný co jsi psal je - nějaká holka říkala že se díky stezce českem nebojí spát venku - z toho mi vyplývá že se prostě holka bála spát venku (což mi přijde naprosto legitimní) a po zkušenostech na týhle stezce už se nebojí - mohla to bejt uplně jiné stezka, tahle není o nic bezpoečnější.

Mě to přijde naprosoto v pohodě, hezkej příběh o překonání vlastního strachu a ty v tom hledáš háček. :)

Případně to nějak líp specifikuj, jakože "městská holka co nerozumí přírodě a je z paneláku šla do přírody a hledala wifi a záchod hahaha, moc jí to bavilo a teď chce starejm tardičním vopravdovejm authentickejm trempům cpát červený boty a zakazovat kytary" - pak mi to bude jasný a můžeme se dál bavit o tom jak jsme za nAŠicH mLadEjcH lEt nohama stírali rosu na kolejích, jak ty dnešní děti stojí za hovno, jak maj všude nějaký pokémony a jak nemůžou bejt v lese bez svých tranzistorových rádií ;)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    ADAMIRA: To ale nebyla moje původní pointa. Nechápu, proč by random turistická trasa najednou měla bejt bezpečnější jenom proto, že ji pojmenuješ "Stezka Českem".
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SALAMAN: Většinou se jakože můžou stát i ty nepravděpodobný věci :)

můj point je že strach tý holky je naprosto legitimní, i když se jí určitě spousta kluků bude snažit vysvětlit že ne ;)
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    SALAMAN: Ono to je hodně individuální a často neracionální. Já jsem poprvé sama pod širákem spala na Mallorce v horách, kamarádka v Krušnejch horách na Stezce Českem. Mě přišlo, že bych se asi víc bála sama v ČR v lese, jí zas přišlo strašidelnější to zahraničí - když jsme se o tom bavily :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FINSON: to je možný, já naposledy v Dolomitech viděl spousty Italů který tam nejspíš zabloudili cestou do divadla (nebo já zabloudil do divadla cestou do hor, nevim... :) )
    FINSON
    FINSON --- ---
    ADAMIRA: Byl to Ital, a abychom si rozumněli, on věděl, co dělá. O trail runningu / sky racingu jsem se dočetl až mnohem později, tenhle tam prostě trénoval na závody, které se v ČR staly cool až později :-)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    ADAMIRA: Sexuální násilí se děje většinou doma a pachatel je většinou partner nebo někdo známej. V lese není moc pravděpodobný, že tě někdo znásilní, protože tam nikdo není. Ale chápu, že se někdo bojí spát venku, když není zvyklej. Já se taky bál tmy a zvířat, když jsem jel v pubertě na vandr poprvé sám.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SALAMAN: Nevím jestli to vyjde nastejno, zrovna tohle je věc kterou naprosto chápu - nevím jestli jsi si všiml ale třeba sexuální násilí je u nás docela sport za kterej se dávaj pokuty, já se tý holce vůbec nedivím že se bála a obdivuju že překonala svůj strach.

A pokud jí k tomu pomohla nějaká podobná stezka tak thums up!
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FINSON: To byl asi Ital, to je pro ně standard, oproti nim jsou nějaký češi v tatrách uplná nuda
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MART1NKA: obecne, kdyz chces, aby te nekdy nekdo hledal, je vcelku vyhoda vypadat jako Barbie. :))
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: Ked vas hlada skupina alebo ste na snehu tak je vyhoda vyzerat ako zvyraznovac :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Zrovna sme sa s pani co leze pattisicovky na najodlahlejsej chate v Rakusku bavili pri pohlade na stylovych Talianov o tom, ze hory su miesto, kde sa farebnosti medze nekladu. Ja mam rvave oranzovu bundu a vacsinu obleckov ruzovych/nebickovo modrych a veselo to kombinujem. Kravam/ovciam je to jedno a aspon m je vidno…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam