• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    KURE
    KURE --- ---
    GRANTORINO: furt vidíš jen ten fronted namířenej na klienta. za tím je schovanej celej ledovec backendovýho zpracování dat.

Já jsem od začátku psal že to je chválihodné. navíc to je užitečný i pro tebe osobně.
    Ale ten pocit že ušetříš planetu je dost nadhodnocenej.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: máš pravdu, jdu při dnešním mazání mailů zas něco odhlásit
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KURE: hele koukni, hodně atuomatizovaných reklam etc se dá odmítnout, já tedy moc mailu zrovna od reklmních agentur, podniku a uradu nedostavam... kapka v moři, která by v součnu se změnou vzorce chování, kdyby vsichni se zacali odhlasovat z newsleeteru a priznejme si, že teda alspon já jsem v nekterych seznamech i z vlastni pohodlnosti, tak se odhlasit a omezit to, jak to jde, tak kdyby se tak zacali chovat vsichni, stouplo by to radikalne na nejake cislo..
    ale jinak ,ano, mozna je to stejny jako s tridenim odpodu, že si tady v Evropě hrajeme na eko a někde v Indii teprve začíná éra jednoráznových vložek, která stejně s tím zatočí.. ale zase ty vzorce třeba doputujou jendou.
    zatim to muze byt na osobni pocit, že necháváš co nejmin trashe za sebou
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: kdybych včera nejela za prací do terénu, byly by maily z půlky kompenzovaný :(

Zasraný spamy by to chtělo zaříznout. A newslettwry.
    KURE
    KURE --- ---
    GRANTORINO: naprostou většinu emailů pošlou automatizovany systemy jako alza, ruzny reklami agentury, podniky mezi sebou, úřady.
    A když započteme ostatní způsoby jak spolu elektronicky komunikuje průmysl,
    všechny ty cloudy a backend všech appek co používáš / používáme...
    Takže tvejch nastřádanejch pár tisíc emailů za roky je naprostá kapka v moři.

Ano, když tohle všechno převedeš na emise a podělíš počtem lidí, dostaneš zajímavý číslo jako "průměr".
    Sle naprostá většina toho, nemá co dělat s tím kolik máš emailů ve schránce, ale s tím jak funguje náš svět a digitální komunikace všeho se vším. A tvoje možnost to ovlivnit je nepatrná.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KURE: já nevím, četl jsi ten článek nebo jen reaguješ na titulek?...
    "Množství odeslaných e-mailů je přitom závratné: odhaduje se, že každý den se pošle zhruba 281 miliard e-mailů! Průměrně tak člověk vyprodukuje za rok zhruba 136 kilogramů emisí, což odpovídá asi 320 kilometrům najetým v autě. Když spočítáme emise ze všech e-mailů za rok, způsobují prostředí podobnou zátěž jako něco přes pět milionů aut. "
    KURE
    KURE --- ---
    GRANTORINO: no jako idea je to chválihodná, ale reálný dopad to bude mít asi jako když nadměrnou spotřebu vody lidským chováním chceš řešit tak že se rychle sprchuješ.

ale protřídit si bordel v emailu je dobré :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GREAT_R: tak ono jde hlavně o spam nebo hromadné emaily.... Protože i to jsou prostě emaily, co zabírají místo. To můžeš promazat v klidu....
    Já si taky nepromazavam archiv, co chci mít. Ale i tak jsou to stovky a tisíce mailu ze spamu, reklamnich veci nebo neaktuálních věcí..
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    GRANTORINO: já něco promazat nedokážu. mailová schránka funguje jako můj osobní archiv, kde dokážu najít věci, co se staly před patnácti lety. Ale doufám, že až umřu, promaže se po čase sama. V poslední době sleduju trend, že si služby ty starý accounty rušej, pokud se lidi pár let nepřihlásí, ale to se týká hlavně větších hráčů.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    MARKYSHA: nikdy to nesním všechno hned! jsem obežraná ohledně toho, CO jím, nikoli KOLIK jím. koblihy, bagetka a chlebíček jsou pryč. do konce prac. doby zvládnu dort a asi dvě linecká kolečka. tiramisu si asi dám až zítra a chlebíček a drobenkáč k večeři...
    ještě jsem si přinesla dvě skleničky domácího nugátu (lískový a burákový), ale ty jsem teda zastčila do šuplete, zatím
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: to je ale pro celou kancelář, ne?:-)))
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    ještě jsem zapomněla na to tiramisu v lednici :) to si dělám sama
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    co jsem si dnes přinesla do práce (nechce se mi do jídelny) :) Kabát, Libeř, koláč a linecké jsem pekla já včera

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KONOPKA: já jsem to začala promazavat, když mi někdo řekl, že to je neekologický...
    Promažte si e-mailovou schránku, prospějete tím planetě | Forbes
    https://forbes.cz/promazte-si-e-mailovou-schranku-prospejete-tim-planete/
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    Ze nečtu e-maily který mě nezajimaj a ani nerusim odběry, tudíž na seznamu mám 15556 a na iCloudu 3887 neprectenych.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Na snídani v hotelové restauraci pozoruji manželské páry a přehrávám si tu jejich společnou linku. Má jejich vztah po letech stejnou míru vášně, jakou jsme zažívali po 10 letech my?
    Alespoň, že ta snídaně je dobrá...
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    HAR4NT: Word
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PANDA_JE_MRTVA: MS Office zrovna tak
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Právě jsem odtancovala vystoupení, kde mi padala celou dobu sukně, kterou jsem si držela... Když jsem sundala sukni hrozně nenápadně, na dalších tanec mi padaly zas kalhoty... Tvl.jsem amatér fakt 🤦‍♀️
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ERVIN: no prave
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam