• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    BLOWUP: U bílých vín není korek potřeba, protože bílá vína nejsou dost dobrá pro archivaci. Zpravidla se vypijou rychle, tak je škoda korku, anebo se jim dá plastový špunt. Taky se bílé víno uchovává v lednici, aby si zachovalo vůní a nenačmáchlo čímkoliv v lednici, tak je dobré ho zavřít nebo lépe uzavřít vakuovací zátkou.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BLOWUP: Máš to těžké :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Wow, vicka. Tolik lidi proste musi neco k tomu napsat, i kdyz se jich to nijak netyka. To je totiz dulezity, napsat ze se jich to netyka, co kdyby si nekdo, kdo vubec nevi ze existujou, myslel ze se jich to tyka, zejo. To samozrejme nejde, neco takovyho, kdepak.

Taky se musim priznat, ze krome toho ze mi pit z lahve ze ktery odstava vicko prijde nepohodlny nejspis jako hlavni duvod proc je odtrhavam je estetika. Myslim si to proto, ze to delam u kazdy lahve, i u tech ktery stojej na stole a vodu z nich nalevam do sklenice. Delam to dokonce i u lahvi ze kterych ani nemam v umyslu pit, treba v praci pri pohovorech. Pohled na lahev s tim napul otevrenym vickem se mi nelibi.

Coz je proste jenom jina forma moji celozivotni snahy neobklopovat se hnusnyma vecma. Ty napul oteviratelny lahve jsou pro me prikladem spatne vyresenyho designu a proste je pokazdy musim korigovat.

Krome toho mam problem se sroubovacima zatkama u lahvi bilyho vina. Za prve vubec nechapu jejich existenci, proc se nepouzije korkova zatka jako u cervenych vin. Nebo proc se alespon nepouzivaji pouze pro vina podradne kvality ktery nepiju a tudiz by mi nevadily. Samozrejme, existujou bily vina s korkovou zatkou, ale i velmi kvalitni bily a rose vina maji casto zatky sroubovaci. Coz je skoda, byt alespon jdou uplne oddelit na rozdil od tech plastikovych. Vedou ale k tomu, ze mnoho lidi po otevreni lahve bilyho vina ji opet po kazdem naliti uzavira. Kdyz se jich clovek zepta proc to delaji, vetsinou se ukaze ze to nevi ani oni.

U lahvi s korkovou zatkou - treba u cervenych vin nebo single malt whisky - mam zase potrebu po odkorkovani sundat nozem z vyvrtky ten oloveny plech ktery tu zatku prekryva a ze ktereho se vetsinou ta spodni cast na lahvi ponechava. Ja je odstranuju uplne - pod tim plechem zvlast u lahvi starych nekolik desetileti a dele se casto nashromazdi leccos nepekneho a protoze nemam ve zvyku dekantovat do karafy, alespon ten plech sundam a hrdlo ciste utru.

Samozrejme se tesim na to zjistit, kolik me neznamych a pro muj zivot bezvyznamnych existenci mi ted sdeli, ze oni tu potrebu vubec nemaji.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NELLAS: tezko rict, ona bejva videt jenom pro ty kteri ji netrpi, to musis vedet asi sama nejlip.
    KURE
    KURE --- ---
    R_U_SIRIOUS: Na brčko zapomeň, ty vrahu želv.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    MAR_TINA: Na zdraví! Dám si mladý Sauvignon plastovým brčkem z petky. ;))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    R_U_SIRIOUS: ahoj babi
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Chtěla bych mít svoji masožravku. Akorát je mi jasné, že bych ji do pár týdnů zabila. Ale stejně...
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    Někdo ještě pije rovnou z plastových lahví?
    Je vůbec normální pít rovnou z láhve?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Debata pred vickama mi prisla zajimavejsi.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Já se dokážu bez potíží napít i kefíru.
    A navíc se mi ty pitomý víčka pořád neztrácejí, pro mne je to naprostá výhra.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    NELLAS: mno, to asi nepiješ moc kefír :)
    ZUCCA
    ZUCCA --- ---
    Já se přiznám, že mám převážně bakteriofobní OCD a před lety mě i taková blbost, jako že mi víčko od petky spadlo venku na chodník, dokázala úplně rozhodit, protože bylo vyloučeno, abych ho nasadila zpátky, když bych z toho mohla chytit kdovíjakou chorobu, ale zároveň jsem nevěděla, čím teda tu láhev zavřít.
    Dneska už mám svoje obsese celkem pod kontrolou, ale stejně mi vědomí, že už mi to víčko spadnout nemůže, připadá docela uklidňující.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Umím se bez problémů a normálně napít z láhve s přidělaným víčkem, dokonce ji pak nemám problém zašroubovat. Přijdu si divná.
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    Mě se blbe zaviraj, takže když to dělám ve spěchu, v polovině případu je láhev nedovrena a hrozí vyliti.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ALONSY: mně serou na mlíku s uzávěrem, tam taky stříhám.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    BLOWUP: poručili mi to hlasy...

ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Mně nový víčka taky štvou. Hlavně proto, že si pití v plastový flašce kupuju tak třikrát do roka a vždycky zapomenu, že je to tam přidělaný. Takže se zleju, vypadne mi to z ruky, případně to zvrhnu. Jelito.
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    BLOWUP: zatím co jsi psal tenhle post, tak jsi mohl věnovat těch 30 sekund svýho času k vylepšení designu víčka. nechal by sis to patentovat a byl bys boháč.. ach wait
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam