• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    Od ty doby co jsem začala zas občas lehce hulit mám nákupy jak 12letej harant :D to jsou samy chipsy a bonbony a salámky :D

    Musím zas přestat než budu mít 100kilo. Ale tak aspoň chvíli odpočívám a nemám sílu ani náladu dělat picovny po Praze. To je taky fajn!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SALVATOR: ale u moučky chceš, aby ti nekrystalizoval ani v kontaktu s tekutinou (polevy / krémy), to u normálního nepotřebuješ.
    KURE
    KURE --- ---
    SALVATOR: KURE menší částečky = větší celkovej povrch = rychlejší reakce uplně všeho včetně vlhnutí/schnutí. maly kousky cukru vlhnou rychleji a ochotněji.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TRISSIE: No jasně, ale zabránit tomu chceš u všech cukrů. Nechceš mít z krystalu kusy velký jak palec. A tendenci je krystalizaci budou mít inherentně všechny druhy. Ovšem jen u moučky jsou potřeba dodatečný chemikálie, u ostatních stačí obal. O to mi jde.
    Sorry ostatním, že to tak dřením, ale přijde mi to neintuitivní.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    ERRTU: Obvykla heteracka kvetinka.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SALVATOR: no protože jaksi cukr přirozeně krystalizuje, což ovšem není to, co chceš od moučkového cukru, tak mu v tom musíš zabránit.
    Vono z moučkovýho cukru ani nedosáhneš takovejch těch krystalů na niti, co se dělá jako pokus.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ALONSY: Ne myslím moučkovej. Krystalu a pískovýmu cukru stačí spešl papír. Moučkovej potřebuje navíc protispékavý látky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALONSY: kupuju třtinový v krabici. Předpokládám, že je tam proto, že (zbytečně) dražší věci musí mít lepší obal :D
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SALVATOR: myslíš třtinový? Podle mě obalový marketing. V plastu vypadá premiověji. Názor, třeba to má důvod. :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TRISSIE: No a proč speciální druh papíru nestačí moučkovýmu cukru?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411: (myslím teda nerafinovaný nebo surový cukr, takový ten s přirozenými mikro krystalky, normálně je vlhký a trochu drží pohromadě, a když vyschne, tak ztvrdne, muscovado třeba; z chleba si zase natáhne tu vlhkost)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Mimochodem, když vám ztvrdne třtinový cukr na šutr, funguje dát ho do dózy s krajícem (třeba toustového) chleba.

    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MART1NKA: Jo, viz následnou debatu. To jen já sem debil.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SALVATOR: Nejaky v papieri mam (znacka Aro) a u praskoveho to funguje jak pises, krystal je ok.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SALVATOR: google tvrdí, že se používá speciální druh papíru.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    ALONSY: neznamy vojine, prirovnavat politicke skoleni muzstva k muzeu vasemu hodnoceni rozhodne neprospeje!:))
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    HAR4NT: taky mě muzeum v Dačicích bavilo :D
    KURE
    KURE --- ---
    SALVATOR: protože ty krystalky jsou dost velky aby to v běžnym suchy krámu nezvlhlo dost?
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SALVATOR: stejne je to fakt ulet, do ty doby se musely ruzny nuzny sluzky a hrdy chudy hospodyne posekat nescetnekrat, ale to bylo kazdymu fuk, pan tovarnik se zamyslel az pote, co si jeho spanila manzelka osklive poranila svou alabastrovou rucku pri slazeni kaficka

    konec politickeho skoleni muzstva
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    No ale teď mi není jasná jedna věc. Cukr bez debaty JE hydrofilní. Zároveň kromě moučky, kterej obsahuje protispékavý látky (což, pokud se nemýlim, je škrob?), jsou krupice a krystal čistě jenom cukr. Jak to, že v regálech běžně nenacházíme cukrový cihly v kusu papíru? Že by si výrobci, přepravci a prodejci dávali takovej pozor na vlhkost, se mi nechce věřit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam