• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    LISKAAUDREY: Kroupy, brambory a fazole. K tomu bývalo rozpuštěné sádlo se švarkama a kdo chtěl, tak si to omastil. No, a klasickým doplňkem býval kvašák, který k tomu seděl jak prdel na hrnec. ;)
    MARIOO
    MARIOO --- ---
    LISKAAUDREY: U nás se strouhanka,cukr a maslo sypala na domácí bramborové šišky.Nebo slaná varianta zelí a uzený maso.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LISKAAUDREY: U nás se říká prejzle strouhance obecně. Ale odnaučila jsem se to říkat, abych nemátla lidi :D
    LISKAAUDREY
    LISKAAUDREY --- ---
    STEPNI_VLK: V naší dědině byla strouhanka s cukrem nazývána “prézle”.

Z kategorie divnojídel jsem měla nejradši asi granadýr - ale šumajstrem se taky pohrdnout nedá. Co se do něj dávalo u vás? Rýža, nebo krupky? .)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NELLAS: Opečenou strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem se v naší dědině na Slovácku sypaly ovocné knedlíky (abyste mi rozuměli) plněné meruňkama nebo tvarohem/povidlama a říkalo se tomu gule se zerzem. ;)

Pokud jde o "divnojídla", tak bábina nám jako děckám dělávala osmažené plátky knedlíků (když zbyly od jiného jídla z předchozího dne) a mazala je džemem. Aby se to nevyhazovalo prasatům. ;)

A co se chudinských, jednoduchých jídel týče, ví tady někdo, co je to šumajstr, aniž by se ptal strýčka Gůgla? :) Klasické to páteční jídlo u nás...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    U nás vařil táta, kterej na vojně dělal provianťáka. Jídla jako halušky s bryndzou a špekem, vepřový výpečky, všechno výtečný a porce jak pro vojáky. Kdo nedojedl, byl terčem posměchu a nedostal dezert. Já jsem dezert dostala vždycky a celej život bojuju s nadváhou.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NACITALKA: A já myslela že to máš pro sebe !
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    VERSONNENHEIT: mám dvě dospělý děti :)))
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Jako jo... asi lepší si je dát teď než za 2 hodiny. Mám v mrazáku borůvkový a švestkový :)
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NACITALKA: Tolik !?
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Chjo!

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Mam chut varit :) ale co a komu. To jsou dilemata
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    BALAENA:
    Skubanky nebo sisky z makem a maslem jsem mel rad ale bez tech skubanku a sisek.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Buchtičky se šodo ! Ale ne s vanilkovým pudinkem, nýbrž se šodo vyšlehaným z vaječných žloutků a z bílého vína ! Slast !
    A buchtičky není ani nutné dělat domácí, výborné mají v pekárně kabát, stačí jen chvíli zapéct v trocubě.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ENDER: Táta ji dělá úplně boží.. ale ve školní jídelně to bylo vždycky utrpení - krájeli tam ty jablka komplet i s tím bordelem a ty jadřince nám úplně drásaly krky 🤦
    Dík za tip, zase někdy upeču doma.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    jsem oblečená a nedokážu jít ven
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KOPRETKA: nedelali, ale jednou jsi me tim pohostila a doted zasnu, jak to bylo dobry!!!!
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    TRISSIE: česnekové bramboráky a povidla. Prý se to jedlo za války. Dělala to prababička.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUSINDA: jako česnek a povidla, nebo bramborový placky s povidlama?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Nejdivnější asi bramboráky s povidly....ale už se to tu někde řešilo.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ENDER: taky miluji žemlovku. Babička ji dělala v obr pekáči a já se mohla utlouct. Moje mamka zase zapejkala palačinky s tvarohem a rozinkami, polité mix vajíčkem a mlékem a dozlatova upečené v troubě ;)
    FINSON
    FINSON --- ---
    ENDER: Ty jo, žemlovku jsem strašně dlouho neměl a doma ji ještě nedělal, to by stálo za pokus! Doma jsou všichni na sladký, to mělo jít.

Jinak si pamatuju, že se jednou moje máma dořvala s mojí babičkou, když zjistila, že babička mi do kakaa hází kus másla.
    ENDER
    ENDER --- ---
    Miluju zemlovku, minulej tejden jsem tam dal 1kg tvarohu (vzdycky me stvalo, ze tam babicka davala malo tvarohu) a nejakou novou veku z lidlu (ktera je super) a vsechny veky byly krasne krupavy (z jedny strany).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam