• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    LUSINDA: tohle je takova maslova polotopinka. Chce to jen lehce zkřupatět, ne do hněda.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MICHELLEDANIELS: nedělají se rozpecene rohlíky v troubě? My to doma měli rozpecene v troubě se sýrem.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    Nejlepsi je mit starsi rohliky (housku), rozkrojit, namazat maslem, hodit to na maslovou stranu na panev a k tomu kakao.
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    KOPRETKA: asi to dnes skusím...😊
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    ACIDQA: Emily to jedno upekla svýmu klukovi a on je chce od té doby pořád.. takže na to jak to zní jako prasárna, tak je to fakt dobrý.. dnes je večeře jasná..)
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    ADELHAIDA: Vyhlášenou vojenskou pochoutku grenadýrmarš zřejmě v repertoáru neměl. Jinak bys možná neměla problém s váhou, ale s chutí k jídlu obecně.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    U nás ve východních čechách na knedlíky taky strouhanka s cukrem plus mákem, pro fajnšmekry navíc trocha tvarohu navrch. Aktuálně jsem ale zjistila, že švestkové a borůvkové chutnají skvěle s mákem.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    STEPNI_VLK: ano a na sladko se v tom obaluji knedliky. Švetkove davam do strouhanky opecene na masle se skorici a cukrem :)
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MARIOO: dodnes je miluju na slano. Oprazena strouhanka na sadle a v tom se obalí br. šišky. Lepsi verze je i s uzenym. K tomu kysela okurka. Myslim, ze jsem to davala i sem do Jídla.
    Btw, moje mama umela nejlip varit, protoze musela umet varit i z "hovna", ale mlíkovou polívku jsem nikdy nejedla. To jestli nekdo trvdi, ze hlad je nejlepsi kuchar, tak u me ne. Mama zase moc nechapala, proc utracime v KFC za neco jako obaleny cibulovy kouzek, kdyz to u ni bylo jidlo nejvyssi nouze :))
    Jsem zvedava, co bude pro nas jednou tak strasne divny...
    MARIOO
    MARIOO --- ---
    LISKAAUDREY: U nás se strouhanka,cukr a maslo sypala na domácí bramborové šišky.Nebo slaná varianta zelí a uzený maso.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LISKAAUDREY: U nás se říká prejzle strouhance obecně. Ale odnaučila jsem se to říkat, abych nemátla lidi :D
    LISKAAUDREY
    LISKAAUDREY --- ---
    STEPNI_VLK: V naší dědině byla strouhanka s cukrem nazývána “prézle”.

Z kategorie divnojídel jsem měla nejradši asi granadýr - ale šumajstrem se taky pohrdnout nedá. Co se do něj dávalo u vás? Rýža, nebo krupky? .)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NELLAS: Opečenou strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem se v naší dědině na Slovácku sypaly ovocné knedlíky (abyste mi rozuměli) plněné meruňkama nebo tvarohem/povidlama a říkalo se tomu gule se zerzem. ;)

Pokud jde o "divnojídla", tak bábina nám jako děckám dělávala osmažené plátky knedlíků (když zbyly od jiného jídla z předchozího dne) a mazala je džemem. Aby se to nevyhazovalo prasatům. ;)

A co se chudinských, jednoduchých jídel týče, ví tady někdo, co je to šumajstr, aniž by se ptal strýčka Gůgla? :) Klasické to páteční jídlo u nás...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    U nás vařil táta, kterej na vojně dělal provianťáka. Jídla jako halušky s bryndzou a špekem, vepřový výpečky, všechno výtečný a porce jak pro vojáky. Kdo nedojedl, byl terčem posměchu a nedostal dezert. Já jsem dezert dostala vždycky a celej život bojuju s nadváhou.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NACITALKA: A já myslela že to máš pro sebe !
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    VERSONNENHEIT: mám dvě dospělý děti :)))
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Jako jo... asi lepší si je dát teď než za 2 hodiny. Mám v mrazáku borůvkový a švestkový :)
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NACITALKA: Tolik !?
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Chjo!

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Mam chut varit :) ale co a komu. To jsou dilemata
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    BALAENA:
    Skubanky nebo sisky z makem a maslem jsem mel rad ale bez tech skubanku a sisek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam