• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ale oni Íránci mají zase Zahháka v perský mytologii, který se krmí lidskými mozky, to je taky dobrý, ne

Klíčové rysy a vývoj postavy
    Hadí král: V původních textech Avesty je popisován jako nestvůrný tříhlavý a šestioký drak. V pozdějším zpracování v Šáhnáme se již projevuje jako lidský princ, kterého svedl ďábel (Ahriman).
    Ramena s hady: Ďábel políbil Záhhákova ramena, ze kterých následně vyrostli dva nenasytní hadi. Aby tito hadi krále neustále netýrali, musel je Záhhák denně krmit lidskými mozky. To vedlo k popravám tisíců mladých lidí.
    Tisíciletá tyranie: Záhhák svrhl pýchou zaslepeného krále Džamšída a nastolil v Persii tisíc let trvající éru strachu, bezpráví a temnoty. ¨

ERVIN
    ERVIN --- ---
    GRANTORINO: Chraň tě pámbů!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ERVIN: tak to jí ani ukazovat nebudu, by si myslela, že jsou křesťani nějaký zvrhlý :D
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    GRANTORINO: Nejbolestivější maj co jsem viděl v Padově...

ERRTU
    ERRTU --- ---
    GRANTORINO: presne podle vtipu "to jsou krestani, oni to tak chteji" :)
    jsou tusim jediny kteri maji ocistec, ostatni viry jedou binarne, hodnej - nebe, zlej - peklo.
    zadny rekondicni pobyt duse v pekle light pred vystoupenim na nebesa kdyz ten jeho ulet s tou motorovkou v nemocnic to fakt nebylo dobry, ale zase mel rad kotata a pomahal sousedce nosit uhli.
    ale ono to straseni fungovalo genialne, neni si to za ziva overit a i takovej raubiter, zoldak, maroder a vubec ukladny zlorad (ktereho dneska zname pod jmenem bratr jan zizka z trocnova) se z toho v padesati podelal a nastoupil cestu naprosteho krestanskeho fundamentalismu.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ERRTU: my jsme dneska na perštině probírali křesťanské kostely v Íránu a tohle je arménský kostel ve čtvrti Jolfa v Esfahánu a naše íránská učitelka nad tím kroutila hlavou, že proč to mají ti křesťani v těch kostelech a že je to hrozný.. oni totiž takovéhle hezky explicitně namalované peklo nemají :D a divila se přímo nad tímhle výjevem..

ERRTU
    ERRTU --- ---
    ADELHAIDA: me se na tom krestanstvi hrozne libi jedna vec: uz od stredoveku plati ze aby se spravny krestan dostal do nebe tak musi byt pohrben ve vysvecene pude, a kdyz uz ne v jednom kuse tak aspon na v jedne hromade.
    proto se taky zlocinci, carodejnice a jan viklef palili na popel a ten hazel do reky, nebo je ctvrtili a zakopavali na rozcestich apod.
    ale jak byl nekdo pro cirkev nejak dulezity nebo vyznamny, juch pilku do ruky, ej povol hnato, na clanky te rozebereme, do vsech koutu sveta rozesleme a vecne hnit na ocim vsech poutniku te nechame :) fakt radost bejt svetec, nejdriv te umucej a pak vystavujou.
    MARIOO
    MARIOO --- ---
    Uuuuaaaaa ja bych spal..
    NEI
    NEI --- ---
    Tento měsíc jsem dostala dvě písničky o mně od dvou různých lidí.
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Priznam se, ze jsem si nemohl pomoct.

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    vím, že "vývod z předků" je genealogický terminus technicus, ale vždycky, když to někde čtu, moje první asociace je přisprostle anatomická :-)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    LIQUID_SOUND: ja mam za sedackou jeste porad folii proti namraze a koste na snih… mozna to presunu vyhledove do kufru teda.
    DRUMID23
    DRUMID23 --- ---
    Mám slabou vůli, ale chci a tím něco udělat
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    kolik serii má ten britskej orig?

a vlastně je to jedno, prostě poor

když já miluju williama macy ,

a vo tom to je
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    SALVATOR: A mně ne!

zkusila jsem to
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    HRAFNAIN: Tohle mi oproti britskýmu originálu přišlo fakt blbý.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    dokoukal jsem Shameless,

Frank borec, ehm, vsichni borci
    dobrej časosběr, ICE v akci, a tak, gentrifikace v opožděném prenosu,
    blbá pohádka, ale měl jsem ji rád, až do konce

Frank! Gallagher!

Hříšníci (2011) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/278839-hrisnici/prehled/
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Dnes mi jedna paní v MHD říkala, že semnou velmi soucítí a lituje, že ví, jak to mám složité. Neumím tohle přijmout, nepřijde mi, že bych nějak trpěla, vždyť to je obdobi a každý si ten svůj batoh zivota nosí různě těžký, ale každý jej má
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Strašně moc mě baví koukat na díry v zemi.

Jakože jejich fotky mi přijdou roztomilé, jen o kousek méně než zvířátka.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    NELLAS: svatí jsou blízcí bohu jen pro to, že i přes nepřízeň osudu nepřestali věřit...nebo vykonali něco dobrého skrze svou víru. Ale jak píšu já křesťan nejsem....jen obdivovatel umění a občasný návštěvník kostelů.
    Nedávno jsem se třeba dozvěděla o existenci 14 pražských mučedníků. V kostele u Panny Marie Sněžné visí jejich nehezký obraz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam