• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SALVATOR: Fun fact: "debzot" jsme rikali asi ve treti obecny nekdy v sedmdesatkach. To je nejaka retro vlna? :-)

Ale jedna vec by me opravdu zajimala. Tvoje poznamka o "solipsistnim filtru" vyzniva, jako bys to povazoval za neco spatneho. Je ten muj dojem spravny? Pokud ponechame stranou puvodni filozoficky vyznam toho slova - to by bylo na delsi diskusi nekde jinde, i kdyz by jiste taky byla zajimava - tak chapu to spravne, ze kdyz mas na vybranou mezi dvema navzajem si odporujicima zjistenima, jedno z nich je vlastni a jedno nekym zprostredkovany, das prednost tomu zprostredkovanymu? Dejme tomu, tady na nyxu nekdo bude zastavat nazor ze trava je modra a nebe zeleny, a ty i kdyz to pravdepodobne znas spis naopak si reknes, jsem ja to ale hlupak, vzdyt on bude mit pravdu?

Ale jinak, ano, pro me je pokazdy prekvapujici, kdyz nekdo ukazuje emoce kvuli nazoru nekoho koho nezna, nic s nim nema spolecnyho a tak dale. Predstavuju si takovej pohled na svet extremne vycerpavajici, protoze cizi a zpravidla jiny nazory je to, co nas prevazne obklopuje. Na druhou stranu, dokazu si predstavit, ze nekdo mentalne proste na vic nema, nez na to vuci necemu se vymezit, ze to je tak nejak peak jeho existence protoze sam niceho jinyho neni schopnej. Ale to je jenom domnenka.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BLOWUP: Ano, bohorovné debžotství, nebo-li "solipsistní filtr na všechno", jak říká GUMBA, má tendenci lidi iritovat. Překvapující, velká světová záhada.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    LUSINDA: Hush, Mrs. PickMeUp.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Přiznám se že mi to nedá

ACKO: Lepší?

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Nebyl tohle náhodou klub ""priznejme se""" a my vás možná neodsoudime?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Blowup by se určitě uživil třeba jako pravá ruka Goebbelse nebo v Severní Koreji jako předkladač schválených účesů.

Kdykoli si myslím, že už mě nemůže ničím překvapit, přijde reality check - pořád je kam se posouvat. Gratulki!!
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    BARBARELLA: je tam moc domu. Musej bejt 4 v okruhu 200m.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SALVATOR: ano, to je pravdepodobne to, co mnohe rozrusilo. S tim nemam problem, pouze me to prekvapilo, me jsou pocity cizich lidi v podstate jedno. Svet je plny zahad.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    GRANTORINO: co na tom záleží, když tebou stejně bude Blowup opovrhovat :-(
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GRANTORINO: Ach tak.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SALVATOR: ja jsem si dovolila tě doplnit a rozšířit a upřesnit (nicméně jsem netušila jestli myslíš vrhcáby, což je v jednodušší verzi jen házení 5 kostek a sčítání čísel nebo backgammon, který je složitější a má hrací desku; hint jde o dvě rozdílné hry, s tím, že jedna je složitější s taktikou, ta první zas tolik ne...)
    ACKO
    ACKO --- ---
    SALVATOR: Na druhou stranu si musíme uvědomit, že Blowup prožil celý svůj dospělý život v zemi, kde se patrně stále cítí jako imigrant z východu, nepřijatý a přehlížený, s jeho typicky slovanským ksichtem automaticky identifikovatelný jako nešvýcar a tím pádem vyčleněný, neb švýcarská společnost je v tomhle hodně drsná. Reaguje na to tak, že nyx je jeho revír, kde si na okamžik může zažít tu chvíli převahy, když sepíše svůj pocit, který v reálu nemá publikum a my mu tu dáme trochu pozornosti.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GRANTORINO: No dyť píšu, že se vrhcáby hrajou s kostkou. Nebo sem asi nepochopil smysl tvého sdělení.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SALVATOR: tak třeba backgammon se hraje s kostkami (někdy se nesprávně nazývá vrhcáby)
    Hlavní strategické prvky
    Vytváření bloků: Obsazení klínu dvěma nebo více vlastními kameny znamená, že na něj soupeř nemůže šlápnout ani vás vyhodit.
    Útok vs. Bezpečí: Hráč musí neustále vyvažovat riziko nechaných osamocených kamenů (blotů) s agresivním postupem vpřed.
    Flexibilita: Úspěšný hráč plánuje tahy pro různé možné kombinace čísel, které mohou na kostkách padnout.

Nicméně pohoršování nad tím, že někdo hraje hry, myslím, že je to celkem jedno, ze BU vadí vůbec jakýkoliv hry :)
    A co teprve petanque nebo cvrnkání kuliček do ďůlku, to už musí lézt BU po stropě...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BLOWUP: 1. Ty si ale neřek jenom to, že tě nebaví házet kostkou, to je naprosto v pořádku, ale že opovrhuješ těma, který to baví. Což je dost stupidní a omezený.
    2. Mohly hrát vrhcáby, taktickou hru s prvkem náhody. Myslím, že snad dokonce nějaká původní varianta šachu zahrnovala kostku. Nevíš nic, ale nebrání ti to utvořit si názor. To je poměrně stupidní a omezený.
    3. Nemůžu mluvit za ostatní, ale já sem poměrně dost emocíprost a věz, že to, že meleš stupidní omezený píčoviny pronáším s ledovým klidem.
    ACKO
    ACKO --- ---
    ONDRAT: a Blowup ve skutečnosti vypadá mnohem hůř :-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    D_B_M: a vis jak to dopadlo? Probudila jsem se za 2:20 min. s pocitem, ze jsem zaspala a uz jsem na cestě, pac uz nemelo smysl byt doma
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    LADY_MYSKA: Je zvláštní moci spát, natož potřebovat budik
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Je to takové zvláštní posouvat si budíček ze 3:50 na 4:15
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    GUMBA: samozrejme jim je jedno co si myslim, a abych se priznal, prekvapuje me ze to tak neni u zdejsich komentujicich. Tahle schopnost generovat emoce jenom na zaklade toho, co si nekdo koho neznam mysli je mi tak trochu zahadou - mozna funguje na podobnym principu jako to hazeni kostkou, nebo treba fandeni nejakymu sportovnimu tymu.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Clovek se prizna ze ho nebavi hazet kostkou a na nyxu propuknou emoce :) Se svetem to nemuze byt az zase tak moc spatny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam