BLOWUP: To byl jen pokus o vtip, ale samozřejmě tam nějaká souvislost být může; občas tyhle věci překvapí a podprahově se prolínají.
Já jsem si tím ale taky trochu dělal legraci z toho, jak vnímáš svět. Tím svým popisem - až skoro přírodovědným popisem - hrajících si spolužáků jsi mi právě připomněl pocit, který jsem už před nějakým časem měl z jiného tvého postu, ale pak jsem na to zapomněl. Tak se přiznám, že teď se mi to připomnělo :)
Máš velmi silný - nevím jak to nazvat jinak - solipsistní filtr na všechno. Takový ten přístup, kdy člověk bere svou zkušenost jako jedinou skutečně relevantní, a není schopen vidět věci z jiného úhlu pohledu, byť o jednu jedinou úhlovou vteřinu. Lze to na Nyxu pozorovat v různých formách a nuancích také u několika dalších IDs (kromě tebe např. Vyhulené ufo, Koudy, MichelleDaniels...)
Vlastně mi to přijde až do určité míry i fascinující (asi spíš tím přírodovědným způsobem), protože ty navíc vykazuješ v tomhle obrovský kontrast nebo minimálně silnou asymetrii: na jedné straně projevuješ tenhle deficit přebírání perspektivy a značné přezíravosti k názoru či pohledu ostatních, a na straně druhé tady dost často a intenzivně sdílís vlastní názory, zážitky nebo interpretace, přičemž očekáváš pozornost (a asi i porozumění), čehož bys ale ty sám vlastně nebyl schopen :)
Víš co, je klidně možné, že ty tři kostko-hráčky už se naopak těší, až ten natírající páprda konečně vypadne na motorke, a nebudou muset poslouchat to jeho nihilistické tření malířské štětky o prkna. Nebo se prostě jen radují z přítomného okamžiku, kdy si všechny spolu něco zahrají, a co si myslí soused je jim celkem putna :)