• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    TRISSIE: nooo, jako ano, ale v tom mnozstvi, co se vyhodi, jsou ty tasky absolutni zlomek, takovej greenwashing. Nejvic se vyhazuji balene lepsi salaty (cesar atd), hotovky, biosortiment (je drahej), jogurty, hummus a jine ne uplne obvykle potraviny, avokada a treba kytky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TANKIE_: v tomhle jsem fakt ráda, že třeba LIDL to začal řešit a místo vyhazování to nasype do těch sběrných ovozelových tašek, co prodávaj asi za 40Kč.
    (plus jsou ty sběrný tašky takovej dumpster diving pro lidi, co na dumpster diving nemaj koule :-)
    ELIZABETPACKARD
    ELIZABETPACKARD --- ---
    Moje přiznání je, že mi strašně vadí plýtvání. Nejvíc jídlem a vodou.
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    Jakozto byvaly dumpster diver (delala bych to dal, ale popelnice zamkli) vam nechci brat iluze, ale vyhazuje se obrovsky mnozstvi potravin i zcela netknutych. Treba citrusum se protrhla sitka? Jidlu v plastu se roztrhl papirovy prebal? Sup s nimi do kontaku.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ADELHAIDA: Jo, tím se v pár článcích chlubili. Ale jinak se fakt obávám, že takhle to neprobíhá.
    Navíc pokud to povolíš, je jen otázkou času, kdy se začnou poškozovat zajímavé potraviny ve větším množství...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    NELLAS: Matka spolužačky mojí dcery pracuje v Albertu na centrále a říkala, že získali povolení k tomu, aby mohli z procházejících a poškozených potravin vařit u nich v kantýně a že je to fajn. Doufám proto, že relativně ekologicky a racionálně budou přistupovat i ke zboží, co se k takovýmuhle velkovaření nehodí a zaměstnanci si ho budou moct odnýst.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Jak jsem nevyspalý, tak jsem se v práci rozbrečel při poslechu živáku Comfortably Numb z koncertu Pulse, který jsem si pustil k práci...
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    Priznam se, ze si myslim, ze by takhle charismaticky kolegove meli bejt zakazany. Ne jako zakazany ovoce, ale jako ze by nemeli existovat.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ADELHAIDA: Oni si zaměstnanci oficiálně to vyhazované zboží brát nesmějí, pokud vím.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    LUSINDA:

Na tomhle je prazvláštní, že se zdá, že není nic, ačkoliv celé tělo "beží" jakoby normálně.

Rozdíl oproti stavu, kdy už člověk umírá, je v tom, že tělo už normálně přestává fungovat. Co se děje v tom stavu s vědomím, nevim.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Líbí se mi stav celkové anestezie. Vnímáte okolí,vnímáte a najednou ""bum"" a není nic. Žádný sny...prostě nic.
    ACKO
    ACKO --- ---
    Dneska je mi od rána blbě a právě nějak ujíždím na sledování diskuse na nyxotech, dokonale to ladí s mým fyzickým stavem.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Mně se v lidlu tento týden stala u samoobslužné pokladny uplně absurdní chyba, když jsem si kupovala dva malé olivové oleje v plechovce, které si vždy kupuji, když je řecký týden. První olej jsem namarkovala, druhý také, píplo to, na displej jsem nekoukala, pak markuji zbytek nákupu. Oba oleje stály na váze v taškové zoně. Zaplatila jsem a přišlo mi to nějaké levné, ale brala jsem jen pár věcí. No a pak jsem koukala doma v aplikaci na účtenku a ono mi to ten olej namarkovalo jen jednou a ani to nehlásilo chybu, přestože druhý olej stál na váze. Říkala jsem si, že bych to měla jít nahlásit, ale asi by na mě koukali jak na blázna nebo na zloděje, tak jsem to nechala být.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    HEJSEK23: Že jsem asi úplnej exot, ale tohle by mě snad nikdy nenapadlo..
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    U samoobslužek nepodvádím, neb jsem ráda, že tam jsou. Ale o víkendu jsem pojala úmysl udělat bramborový knedlíky plněný uzeným. I vydala jsem se do Alberta, což je můj oblíbený obchod. V regálu s uzeným jsem našla jen jeden druh, který měl přes 80% masa, zbytek byl níž než 60%. U pokladny mi ale nešel načíst a přivolaná obsluha pravila, že čárový kód je nejen pomuchlaný, ale celý je špatně, takže si maso nemůžu koupit. Ptala jsem se, co s ním udělají. Prý ho vyhodí. Navrhovala jsem teda, ať mi ho prostě dají, když ho teda stejně vyhodí. To prý nejde a mám si vzít jiný kus. U regálu jsem ale zjistila, že chybu v kódu mají všechna masa tohohle druhu. Takže jsem si prostě jedno vzala, navážila ho jako jablka Evelína a bylo. Jako kvalitní uzený asi nevyhodí a vezme si ho nějaký zaměstnanec, ale že bych si kvůli jejich chybě měla kupovat nějakou srágoru nadopovanou bůhvíčím, to ne.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    TRISSIE: a nejhorší je manželka s dětma. Nejenom že neví, co si to vlastně kdo koupil, ale ještě to všechno ekologicky nahází do jednoho pytlíku a tím vytvoří blocker užití samoobslužné pokladny, přestože máme jen pár položek.
    Přiznám se, že radši jdu nakoupit sám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale teda jestli to za mě pozná, jestli ten kousek pečiva je "celozrnná bageta", "kornspitz" nebo "velký vícezrnný rohlík", tak asi dobrý, ne? :-)

přiznávám se, že pravidelně u samoobslužných pokladen tápu, co jsem to vlastně koupila a jak to tedy mám namarkovat!
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    HEJSEK23: vzhledem k tomumnožství zboží a počtu lidí co to tak dělá si myslim, že dlouhodobě se to vyplatí určitě :)
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    LORDPEET: to se Albertu jistě vyplatí :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORDPEET: no do háje, to už nikdy nekoupím sušenou bazalku!

v Tescu mě prodavačka naučila, že když chci kupovat tyhle lehoučký věci, co jsou pod rozlišovací schopnost váhy (která ale bude řvát, dokud nezaregistruje změnu), musím k nákupu přihodit jedny nenačtený žvejkačky a po zaplacení je zase vrátit :-)
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    HEJSEK23: Albert chce u pokladen zkoušet nasadit AI, která bude identifikovat zboží, aby se toto nemohlo dít ;D
    Podobný čachry totiž dělá velká spousta lidí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam