• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHODezinformace o klimatu // Dont confuse me with the facts!
    KEB
    KEB --- ---
    SEJDA: labutí píseň Havlíčka a první výkop v prezidentské kampani
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Cena elektřiny poroste až o 50 procent, plynu ještě víc, řekl Havlíček - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/cena-elektriny-poroste-az-o-50-procent-plynu-jeste-vic-rekl-havlicek-40380989

    Za zdrazovani muze cena emisnich povolenek, a ne strukltura energetickeho mixu, samozrejmne.
    TUHO
    TUHO --- ---
    Despite countless investigations, lawsuits, social shaming, and regulations dating back decades, the oil and gas industry remains formidable. After all, it has made consuming its products seem like a human necessity. It has confused the public about climate science, bought the eternal gratitude of one of America’s two main political parties, and repeatedly out-maneuvered regulatory efforts. And it has done all this in part by thinking ahead and then acting ruthlessly. While the rest of us were playing checkers, its executives were playing three-dimensional chess.

    Take this brief tour of the industry’s history, and then ask yourself: Is there any doubt that these companies are now working to keep the profits rolling in, even as mega-hurricanes and roaring wildfires scream the dangers of the climate emergency?
    How 'Big Oil' works the system and keeps winning » Yale Climate Connections
    https://yaleclimateconnections.org/2021/12/how-big-oil-works-the-system-and-keeps-winning/
    TUHO
    TUHO --- ---
    AI jako good guy?
    After nearly five years of development and tweaking, John Cook and his colleagues debuted their project: a machine-learning algorithm that can detect climate misinformation on the Web.
    The algorithm sounds like science fiction: It “reads” sites and flags those with claims presenting false or misleading information about climate change science and solutions.
    But something ironic happened around two weeks after the software was made public in Nature Scientific Reports. The algorithm detected a blog post about its own methods, attempting to discredit them.
    “It’s quite funny. It was kind of a bit of a meta moment,” said Cook, a research fellow at the Climate Change Communication Research Hub at Monash University in Australia.

    https://www.washingtonpost.com/weather/2021/12/09/climate-change-study-misinformation/
    TUHO
    TUHO --- ---
    The Gospel of Climate Skepticism by Robin Globus Veldman - Paperback - University of California Press
    https://www.ucpress.edu/book/9780520303676/the-gospel-of-climate-skepticism
    TUHO
    TUHO --- ---
    Snaha PPF a Tykače ovládnout Monetu je hrozbou pro budoucnost klimatu
    https://denikreferendum.cz/clanek/33281-snaha-ppf-a-tykace-ovladnout-monetu-je-hrozbou-pro-budoucnost-klimatu
    TUHO
    TUHO --- ---
    If you’re a regular listener of the New York Times podcast The Daily, you would have heard an ad for ExxonMobil’s carbon capture investments more than once in November.
    The ad – which coincided with the Cop26 climate summit in Glasgow – told listeners that carbon capture technology could remove more than 90% of CO2 emissions from “carbon-intensive industries” and that the company was working to “deploy this technology at scale”. It gave the sense of an oil company tackling the climate crisis with technology that could solve it – and quickly.
    Similar ads have run on NPR podcasts, including Invisibilia and Up First. The American Petroleum Institute has also run ads in podcasts, including on Vox’s Ezra Klein Show (Klein has since left for the New York Times), highlighting that it is “producing more oil and gas while reducing emissions”.

    Why some of your favorite podcasts are filled with oil company ads | Environment | The Guardian
    https://www.theguardian.com/environment/2021/dec/04/exxon-podasts-oil-company-ads-climate-crisis
    TUHO
    TUHO --- ---
    #sealevel

    If ocean levels are rising, why can't we see it?
    https://www.youtube.com/watch?v=WTRlSGKddJE
    GOJATLA
    GOJATLA --- ---
    Why some of your favorite podcasts are filled with oil company ads | Environment | The Guardian
    https://www.theguardian.com/environment/2021/dec/04/exxon-podasts-oil-company-ads-climate-crisis
    4.12.2021
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO
    TUHO --- ---
    Tak tu mame zase Lomborga...

    Lomborg wrote in the Australian that a study “in the renowned journal” Nature, “shows that reducing emissions 95% by 2050 – almost Biden’s promise of net zero – would cost 11.9% of gross domestic product, or more than $US11,000 ($15,300) for each American citizen every year”.
    That seems like an eye-watering figure, or in Lomborg’s words “spectacularly costly”.
    The cited figure does appear in a supplementary section of the paper. But the authors of the study (which actually appeared in Nature Climate Change, not Nature) have told Temperature Check they have been asking Lomborg since early November to stop making that claim.
    Prof David Victor, of University of California San Diego, said Lomborg’s summary “took the results out of context and used them for a purpose that we explicitly said they were not to be used, and which he was reminded of when he asked for the underlying data”.
    The study used models to examine the methods and costs of reducing emissions through state-based policies compared with nationwide approaches.
    But the authors say that as they model different levels of ambition, the dollar numbers produced by the model become less reliable.
    They say that’s why the model’s outputs for beyond 80% were only placed in the supplementary section of the paper as a way to show the sensitivity of the modelling, rather than to deliver a genuine cost estimate.

    Climate cost study authors accuse Bjørn Lomborg of misinterpreting results | Graham Readfearn | The Guardian
    https://www.theguardian.com/environment/2021/dec/02/climate-cost-study-authors-accuse-bjrn-lomborg-of-misinterpreting-results
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    If You Fund the Research, You Can Shape the World | The Nation
    https://www.thenation.com/article/environment/university-oil-influence/
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    V menších komunitách je Wikipedia zranitelná. V některých zemích roznáší dezinformace – Živě.cz
    https://m.zive.cz/v-mensich-komunitach-je-wikipedia-zranitelna-v-nekterych-zemich-roznasi-dezinformace/a-213595
    KEB
    KEB --- ---
    TUHO: paní miliardářová má strach o chudobu chudáků? To je od ní šlechetné...
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO:
    TADEAS: s dovolenim si zaarchivuju

    EU ignoruje zákon o zachování energie, odnesou to ti nejzranitelnější
    [Ivana Tykač] Ivana Tykačředitelka organizace Women for Women
    26. 11. 2021 ▪ 17:12 ▪ Aktualizováno

    V Čechách jsme si zvykli řešit problémy, až když se nás v naší kotlině opravdu dotknou. Rostoucí ceny plynu a elektřiny na burze nás tedy celé léto a podzim nechávaly v klidu. Všechny probudil až krach Bohemia Energy, který zanechal 900 000 klientů dodavatelům poslední instance. Ti jim sice energii a plyn dodají, ale samozřejmě za současné ceny. Tedy za ty ceny, které už půl roku rapidně rostou.

    Stále dokola slyším kolem sebe, že tak dramatický růst cen energií, především plynu, nikdo nečekal. I během diskuse o energetické chudobě s odborníky u kulatého stolu, kterou jsem pořádala s naší obecně prospěšnou společností Women for Women, padl názor, že je to událost neočekávaná, tedy černá labuť. Je to ale opravdu tak?

    Už Pařížská dohoda o klimatu z roku 2015 razila snížení objemu výroby energií z fosilních zdrojů. Přijetím evropského Green Dealu se snaha o přechod k méně znečišťujícím zdrojům akcelerovala. Evropská unie bez ohledu na ekonomické dopady na obyvatelstvo vytváří tlak na snížení emisí napříč světem, tedy i na ty největší znečišťovatele, jako je Čína, Indonésie a Indie. Tyto státy jsou tlačeny několika faktory, aby EU vyhověly. Jednak si potřebují udržet bohatá odbytiště pro své zboží, jedním z nichž je právě Evropa. A s rostoucí životní úrovní svého obyvatelstva čelí i tlaku vlastních ekologických aktivistů. Když ovšem někde energie ubude, je potřeba, aby vznikla jinde. Je neuvěřitelné, že tento základní zákon si Evropská unie neuvědomuje. Důsledkem je, že Čína kvůli tlaku klimatických aktivistů uzavřela desítky svých uhelných elektráren a vyměnila je za plynové. A proto nyní potřebuje enormní množství plynu. A protože čínský režim nemá ekonomická omezení, jaká musí respektovat západní demokratické vlády, může nakoupit takřka jakkoliv drahý plyn. Evropu, a tedy i nás v Česku proto vyjde letošní topná zimní sezona dost draho, což ekonomicky zruinuje tisíce českých domácností.

    Svůj podíl na tom, že ceny plynu a elektřiny prorazily strop, má i celosvětová covidová pandemie. Ta sice nejdříve stlačila výrobu, tím tedy i spotřebu. A teď, když se výroba vrací k původním výkonům, není poptávka po energiích k uspokojení. Některé hlasy proto říkají, že je současná krize dočasná. Souhlasím, je dočasná, protože zásoby plynu jsou takřka nekonečné. Jde ale bohužel o dočasnost podobnou pobytu sovětských vojsk – bude se měřit v měsících nebo letech. Před pandemií se totiž zdroje plynu kvůli nízkým světovým cenám spíše zavíraly a otevřít je znovu k těžbě bude nějakou chvíli trvat.

    EU svou snahou o záchranu světa pro příští generace intervenuje do celosvětového hospodářství, teď navíc rozkolísaného covidovou pandemií, nezvratným způsobem. Opomíjí reálné dopady své politiky na životy konkrétních lidí. Zapomíná, že jde o voliče, kteří mají jen určitou míru tolerance vůči byrokracii, která se jim chystá masivně snížit životní standard. Nepromyšlenost dopadů intervencí EU do globálního trhu v zájmu překotného přechodu k alternativním zdrojům energií odsoudí současnou generaci a její děti nejen k energetické chudobě, ale k chudobě celkové. Tedy ty, kteří přežijí letošní zimu. A ti pak půjdou volit. A nebudou volit podle toho, co by si přála Greta Thunbergová, ale podle své peněženky a s obavami o ekonomickou budoucnost svých dětí.

    (Autorka je manželkou majitele uhelných dolů a elektráren)
    TUHO
    TUHO --- ---
    #tykac #residentevil ,))

    Tykacovi pripravujou ofenzivu (a treba i vlastni banku financujici fosilni byznys). Ocividne je soucasti i toto, nemuzete nekdo odemknout? Resp lepe nakopirovat sem?

    EU ignoruje zákon o zachování energie, odnesou to ti nejzranitelnější | Hospodářské noviny (HN.cz)
    https://archiv.hn.cz/c1-67004560-eu-ignoruje-zakon-o-zachovani-energie-odnesou-to-ti-nejzranitelnejsi
    TUHO
    TUHO --- ---
    Jan Pokorny meets SPD .]

    MUDr. Ivan David
    26. listopadu 2020 ·
    🎥 Také Doc. RNDr. Jan Pokorný, CSc. se vzdáleně připojil ke konferenci Budoucnost evropského zemědělství 2020. Jeho prezentace se jmenovala Zemědělci a lesníci svým hospodařením rozhodují o množství a kvalitě odtékající vody a regionálním klimatu. Poslechněte si jeho vystoupení ze záznamu.
    Konferenci pořádala skupina Identita a demokracie v Evropském parlamentu, jejíž součástí je i europoslanec MUDr. Ivan David, CSc.

    MUDr. Ivan David - Doc. RNDr. Jan Pokorný, CSc. - Zemědělci a lesníci svým hospodařením rozhodují o množství a kvalitě odtékající vody a regionálním klimatu
    https://www.facebook.com/watch/?v=381915709752317&__cft__[0]=AZVdhaQPYq9iIPkXt2NMCJPcOGp7cMHH-UbP0L40sQCa3gnVF7opk2L3UtHDmDpgUeRkmSd1Kgf9b56IvFTXkA696Ec6FzHCbqS4QeJ6kaAnaOLMLWnhJI6miyxyqBgJzzbGghyRABQ4TPDAyoc-OCpmMTKOsqcwk9jEZgIfry_ChI_bEcS6dIxVJrD40YqAkJdzMNU40pGMc8hycFDZ1vfs&__tn__=%2CO%2CP-y-R

    Plus nejaky debunk:

    Jiří Kopáček: Pohádky Jana Pokorného o Šumavě - Ekolist.cz
    https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-komentare/jiri-kopacek-pohadky-jana-pokorneho-o-sumave
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    Dneska jsem objevil tohle fosilkonzervativni peklo. Dokonce maji i mezinarodni a detskou sekci.

    https://www.youtube.com/c/prageruniversity/videos

    Money Behind PragerU: Old, Rich, and Ultra-Conservative
    https://www.dailydot.com/debug/prager-u-benefactors-dan-wilks-sheldon-adelson/
    TUHO
    TUHO --- ---
    aj novinky uz

    Konspirátoři přecházejí od popírání pandemie k popírání klimatické změny - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/internet-a-pc/clanek/konspiratori-prechazeji-od-popirani-pandemie-k-popirani-klimaticke-zmeny-40378954
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam