• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHODezinformace o klimatu // Dont confuse me with the facts!
    TUHO
    TUHO --- ---
    jo a btw

    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TUHO - btw na FB rozhlasu kde odkazujou toto SEJDA - https://www.facebook.com/123858471641/posts/10158339669771642/ - je ukazkovej botí šitstorm jak jsme to posledne probirali
    TUHO
    TUHO --- ---
    We are experts in the history of climate disinformation, and we want to set the record straight. So here, in black and white (and color), is a selection of big oil’s thousands of deceptive climate ads from 1984 to 2021. This isn’t an exhaustive analysis, of which we have published several, but a brief, illustrated history – like the “sizzle reels” that creatives use to highlight their best work – of the 30-plus year evolution of fossil fuel industry propaganda. This is big oil’s PR sizzle reel.



    The forgotten oil ads that told us climate change was nothing | Environment | The Guardian
    https://www.theguardian.com/environment/2021/nov/18/the-forgotten-oil-ads-that-told-us-climate-change-was-nothing
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO
    TUHO --- ---
    Daniel Vavra

    Každý den na mě teď vyskočí od nejrůznějších politiků, hřibů, pirátů a šabatových apokalyptická zpráva, že Prahu momentálně sužují nevídané vlny veder, na ulici nejde přežít, občas doplněné fotkami napalmového bombardování (což skutečně obsahovala Pirátská reklama), přičemž vše je volání po tom, že musíme okamžitě poručit větru a dešti a zakázat to, jinak nepřežijeme. A sdamozřejmě, aby to šlo zakázat, musíme skoncovat s kapitalismem, který za to může.
    Dovolil bych si tedy uvést to trochu do kontextu. Za posledních cca 250 let, kdy se v Praze měří teplota, překročila 37 stupňů pouze 4x. Rekord je z roku 1983. Prvních naměřených 37 je z roku 1793.
    Za CELÝ letošní rok teploměr překonal v Praze 30 stupňů pouze 12x. 3x bylo v Praze v červenci dokonce pod 20. Přičemž poslední 4 roky byly července v průměru teplejší, letos máme zatím jen jeden trochu teplejší týden.
    Je poměrně fascinující sledovat, co udělá s lidmi mediální hysterie. Přestože teploty jsou v zásadě normální a každý dospělý člověk má OSOBNÍ zkušenost z několika desítek let svého života, že jsou normální, tak díky tomu, že o nich v médiích mluví "odborníci" naprosto hystericky, vnímá je velká část lidí jako nesnesitelné a nebezpečné, čím dál tím horší, jaké tu ještě nebyly.
    Byly.
    Co se týče třeba toho Londýna, kde je letos rekord, tak tam za červenec překročila teplota 30 stupňů pouze 5x, z toho 3x to bylo 31. Měli tam tedy DVA extrémně teplé dny.
    Třeba v roce 1976 zažila Anglie vlnu veder trvající měsíc, kdy teploty přesahovaly celou dobu třicítku a rekord byl skoro 37 stupňů.
    V Anglii jsou při tom oficiální souvislá data měřena teprve od roku 1854, v Londýně od roku 1841 a v Heathrow, kde byl rekord naměřen, pouze od roku 1948. Takže moc relevantní pro srovnání s minulostí to není.
    Neznamená to, že tady třeba není nějaký zhoršující se trend, ale ten apokalyptický mediální obraz je prostě lež. Letošní léto je u nás zatím úplně normální.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SEJDA: „Ministerstva svým rozhodnutím podat kasační stížnost ukazují, že nesouhlasí se svou povinností dodržovat mezinárodní dohody, což současně poukazuje na jejich neochotu pracovat ve prospěch českých občanů. Obzvlášť ostuda je to v případě ministerstva životního prostředí, které tímto popírá svou povinnost dbát na ochranu životního prostředí,“ uzavírá radní spolku Klimatická žaloba Jakub Zamouřil.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Ministerstvo zemědělství u soudu zpochybňovalo změnu klimatu, odkazovalo se na konspirační teorii | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/klimaticka-zaloba-mestsky-soud-v-praze-ministerstvo-zemedelstvi-zmena-klimatu_2207250500_nkr
    TUHO
    TUHO --- ---
    na primu si zase zvali jakla debatovat o klimatu

    Zprávy PLUS 20.7.2022 09:30 - ZPRÁVY PLUS - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/porady/zpravy-plus/20072022
    TUHO
    TUHO --- ---
    neumi nekdo odemknout tohodle kaisera?

    V Americe prezident Biden zvažuje vyhlásit klimatický stav nouze, poněvadž mu Senát neschválil obří investice do občasných zdrojů energie.

    Hysterčíme při zprávách o počasí - Echo24.cz
    https://echo24.cz/a/SpqAC/predpoved-pocasi-hysterie-vysoke-teploty-studie-propaganda-vedra
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO
    TUHO --- ---
    The American Petroleum Institute together with the nation’s largest oil companies ran a task force to monitor and share climate research between 1979 and 1983, indicating that the oil industry, not just Exxon alone, was aware of its possible impact on the world’s climate far earlier than previously known.
    The group’s members included senior scientists and engineers from nearly every major U.S. and multinational oil and gas company, including Exxon, Mobil, Amoco, Phillips, Texaco, Shell, Sunoco, Sohio as well as Standard Oil of California and Gulf Oil, the predecessors to Chevron, according to internal documents obtained by InsideClimate News and interviews with the task force’s former director

    Exxon's Oil Industry Peers Knew About Climate Dangers in the 1970s, Too - Inside Climate News
    https://insideclimatenews.org/news/22122015/exxon-mobil-oil-industry-peers-knew-about-climate-change-dangers-1970s-american-petroleum-institute-api-shell-chevron-texaco/
    TUHO
    TUHO --- ---
    TADEAS: Jo, to v tom videu podle me velmi dobre a srozumitelne Ben Franta tematizuje (btw doporucuju ho sledovat na Twitteru, treba taky Geofrreyho Suprana a Amy Westerwelt).
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TUHO: v ramci sirsiho ramovani je potreba se ptat po ty informacni infrastrukture spolecenstvi, vazbe k institucim / rozsirenosti praktik, casovym horizontu jejich transformaci. ptat se, co je to dezinformace (zamerna), co je feature/bug ty informacni infrastruktury
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO: Pripadne overview jako text.

    What Big Oil knew about climate change, in its own words
    https://theconversation.com/what-big-oil-knew-about-climate-change-in-its-own-words-170642

    Pekny overview z briefingu American Petroelum institute z roku 1980

    TUHO
    TUHO --- ---
    Global Warming: From Scientific Warning to Corporate Casualty | Ben Franta | TEDxStanford
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=Mp1JGqp7YMI&feature=emb_title
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TUHO: pokracuj, publikuj, dobrej a uzitecnej smer
    TUHO
    TUHO --- ---
    Stanovisko Ministerstva zemedelstvi se v obrane proti klimaticke zalobe branilo mimojine odkazem na nedurveryhodnost klimatologu a k afere Climategate! Fuck me. (odstavec 37)

    Žalobci řadu skutečností dokládají vlastními prohlášeními k dílčím, jimi samými vymezeným, otázkám. Taková vyjádření nejsou důkazním prostředkem, ale pouze konkretizací žalobních tvrzení. Psychické následky žalobce e) se posuzují podle toho, jak by věc vnímal na místě žalobce průměrný člověk. Žalobci rovněž opakovaně argumentují vědeckým konsenzem, aniž by přesněji vymezili jeho obsah. MZ poukázalo na to, že žalobci odkazují na poznatky organizací, jejichž důvěryhodnost je sporná (např. obecně známa aféra Climategate). Dokud nebudou tyto pochyby přesvědčivě vyvráceny, je třeba se závěry těchto organizací pracovat s nejvyšší opatrností.

    https://www.klimazaloba.cz/wp-content/uploads/2022/06/ROZSUDEK.pdf
    TUHO
    TUHO --- ---
    Záznam z konference v senátu organizované Alexandrem Vondrou

    Musí být ekologie alarmistická?
    Musí být ekologie alarmistická?
    https://www.senat.cz/konference-musi-byt-ekologie-alarmisticka/index.php
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam